Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 194,153
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Ahmet bey çalışmanız için bende teşekkür ederim emeğinize sağlık yaklaşık 2 haftadır bir nedenle sitedeki karavan bölümünü gördüm inceledim zaten geçmişten beri aklımda olan ama hiç bu kadar inceleme fırsatım olmadığı için işin bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemmiştim sahibinden com sitesine girdim 2.el karavan ilanlarına baktım 6-7-8 bin ytl ye çekme karavanlar var bu bende bir heves uyandırdı 2 haftadır deli danalar gibi dolanıyorum evde ve işte sürekli forumları okuyup siz tecrübeli abilerin dostların yazılarını okuyorum faydalanmaya çalışıyorum yaklaşık olarak kafamda bazı şeyler netleşmeğe başladı konu ile alakalı hergün yazılarınızı tavsiyelerinizi fikir alış verişlerinizi ilgi ile takip ediyorum bende bir karavan sahibi olmak için yanıp tutuşuyorum ve yazın bir an önce gelmesini bekliyorum benim 2006 model bir renault kango arabam var onun için çekme karavan arıyorum tabiki öncelikle çeki demiri kısmını halletmem lazım ve sizin kangodanda camper olabileceğine dair araştırmanız beni bayağı mutlu etti demekki çalışılınca ve istenince insanın hayel ettiği şeye sahip olması hayata geçirmesi tabiki Allahın izniğle hiç zor değilmiş.Ben tekrar tüm gezenbilir sitesindeki ve tüm forumdaki dostlara teşekkür ediyorum bilgilerini bizlerle paylaştığı için.
 

Etiketler
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Ahmet Bey,

Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
Harikasınız...

Cavid Sezen
Akhisar
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Bir örnek de benden. Kia, Hyundai, Transporter ve benzeri araçlara uygulanabilir model.

Dıştan görünüm.


Mutfak bölümü ve Solda 2 adet 12lt taze su tankı.


Mutfak bölümü ve önde trumatik soba.


Oturma konumu genel görünüm.


Arkadan görünüş. Yaşam aküsü su bidonunun hemen ilerisine.


Arka altta LPG tüp. ve ilerde giysi dolapları.


Koltuk altı depolama. Solda ayakkabı ve kablo yuvası, ortada dış halının yuvası, sağda kuru gıda-konserve yeri


solda mutfak eşyaları ve bardak vs. dolabı.


Tuvalet


Masa açık. motor çıkıntısı da kullanılarak karşılıklı 4 kişi oturabiliyor.
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Hizmette sınır yok hepinize ayrı ayrı teşekkürler siz değerli dostlardan öğrenmek istediğim çekme karavan konusunda renault kango marka arabamla zorlanmadan çekebileceğim ve içinde eşim ve iki çocuğumla rahat edebileceğim standartlarda bir karavan nasıl olmalı piyasada 2.el satılıklar var bunlardan model olarak hangisini seçmeliğim gönül ister sıfırını gidip imalatcısıyla karşılıklı görüşüp en uygununu almak ama malesef imkanlar kısıtlı bu konuda destek ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Sayın Fsirin,

Uygulamanız, bence çok güzel. Anlayamadığım bir noktayı sormak istiyorum. Aracın sol tarafında ağırlık daha fazla olur gibi geldi bana. Sahi dengeyi sağlamak zor olmadı mı?

Cavid Sezen
 



Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Ağırlık dengesi tasarım esnasında beni en çok düşündüren noktalardan biriydi. Dengelemek için yaşam aküsünü (2x45kg=90kg) Sağ arkaya yerleştirdim. Mobilya malzemesi çok hafif kavak kontra kullanıldı.(7kg/m^2) Bunun sonucunda ağırlıkları hesapladığımda sol taraftaki ağırlık fazlalığının 100kg civarında olduğunu görünce fazla bir sorun çıkmayacağını öngördüm. Gerçekten de yolda fazla bir sorun yaşanmıyor. Ancak sağa virajlarda sola dönüşe göre biraz daha fazla yatma hissdiyorum.
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Sayın Fsirin,

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Yanıtınızda yaşam aküsünün sağ arkada olduğunu belirtmişsiniz. Ben de benzer bir aracı kullanıyorum.(Mitsubishi L 300 panelvan 2000 model) Bizim araçlarda araç aküsü sürücü koltuğunun hemen arkasındadır. Kia Pregio'karda nerede bilmiyorum. Eğer aynı yerde ise iki akü arasında epeyce bir mesafe var demektir. Bir yerlerde okumuştum, araç aküsü ile yaşam aküsü birbirine yakın olmalıdır diye. Meramımı anlatabildim mi bilemiyorum. Açıklık getirebilirseniz sevinirim.

Cavid Sezen
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Kia Araç aküsü sağ önde yolcu koltuğu altında. Bende iki akü arasında 2,5-3m kadar kablo kullanıldı. Akülerin birbirine yakın olması gereği bir noktaya kadar doğrudur. Her iki akü arasındaki mesafe uzadıkça kullanılan kablonun kesiti arttırılmalıdır. Ben 16mm^2 kablo ve 70A otomotiv röle kullanarak bağlantıyı gerçekleştirdim. Rölenin kumandası şoför mahallindeki küçük bir anahtarla yapılıyor. Yaşam mahalline de aynı kesitte bir kablo ile bağlantı yapıp bir 50A marin tip akü ayırıcıyı ana şalter olarak bağladım. Mesafe uzadığında kaza vb. nedenlerle kısa devre ihtimali olacağından her iki akünün bağlantılarına da 2 adet paralel 30A otomotiv sigortası kullandım. Tabii ki yaşam mahalinde ana şalter sonrasında da farklı amperlerde dağıtım sigortaları da kullanıldı.
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Merhaba Yaybek,

Karavanı yaz aylarında kullanacağın için zaten içeride oturmayacaksınız. Öyleyse neden daha fazla bir ağırlığı çekesin ki ? Forumlarda okumadıysan sana aşağıdaki karavanı öneririm.

http://www.basoglucaravan.com.tr/indexx.php?f=1fc85430c8be6a6fd77c3235a7c63779&sayfa_id=333&id=59&l=1

Praktikerde de satılıyor.

http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=12441&PSKU=204903&MainCategoryid=&Categoryid=180013

Selamlar

Ahmet Oral
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Ahmet bey teşekkürler verdiğiniz bilgi için zahmet edip benim için araştırma yapmışsınız.Yalnız ben çekme karavandan vazgeçip motokaravana döndüm gibi dün TGRT de kameraman olan aynı zamanda GEZENBİLİR üyesi olan değerli abim Halit ABAY'la görüştüm kendisi yaklaşık 15 lılık tecrübesiyle çekme ve motokaravan arasındaki artı ve eksilerden bahsetti beni motokaravan konusunda ikna etti bu saat'ten sonra yapmam gereken ikinci el keseme uygun bir motokaravan bulmak yada bir panelvan bulup motokaravancı dostlarında görüşlerini alarak kendi motokravan'ımı yapmak olacak diğe düşünüyorum da inşaallah şartlar beni yeniden fikir değişikliğine götürmez saygılar Fox tv.kameraman Yusuf AYBEK yaybek@hotmail.com. ???
 



Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Yusuf bey,

Son kararınız ne olursa olsun,sizin için hayırlısı olsun...

Ahmet Oral
 

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Bunlar da yerleşim planımıza uygunsa kullanabileceğimiz farklı detaylar...

Bardaklık

[attachment=1]