Motokaravan İmal Etmek Kimlerin Tekelinde?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin0035 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,661

metin0035

Kamp III
Yer
KARŞIYAKA /İZMİR
TÜRKİYE de kamper ve motokaravan imalatçıları aynen İhtisas laşmış mesleklerde olduğu gibi yüksek maliyetler çıkarabiliyorlar.Bunu aşmak için araştımacı olmakda fayda var .Ben geçtiğimiz sene Kamyonetlere kapalı kasa yapan ve hatta alkoven li imalat yapan birkaç firmaya başvurdum.Motokaravan imal edebilirmisiniz diye sorduğumda neden olmasın hatta daha iyisini yaparız dediler.Aynen alkovenli bir resim gösterdim.Tabiki dedi ve sandviç panel kasa adlandırılan arka kısmı profil den iskelet, Dış yüzey Alokobent FİBER ,ALİMİNYUM, SAÇ .ORTA da ise İzolasyon köpük,izocam veya kırçıl ipliksi madde .İÇ yüzey ise su kontraplak ile döşerim. Bana açılacak kapı ve pencere, havalandırma yerlerini de göster yaparım dedi.İç möble mutfak tezgah ve tefrişat size ait Yani Bölme WC banyo ,masa oturma grub yatak odası dolaplar size ait ELK ve SU tesisat size ait dedi Çıkan fiat 7000 TL artı KDV verildi.Beyaz eşya hariç MÖBLE 2000 TL tutarmı ?ELK tasisat 250 TL .SIHHİ tesisat 250 TL ARTI bunlara ilave WC banyo lavoba musluk ocak buzdolabı evye turumatik invertor LCD TV klima tente sizce ne kadar tutar?Birlikte bir beyin fırtınası yaratarak bir düsünelim.Herkesin de düsüncesi yine herkese faydalı olabilir diye düsündüm.Ayrıca bu kasa imalat yapan firmaların makina mühendisleri de proje ciziyorlar.Yardımcı oluyorlar.Tüm dogasever ve motokarancı dostlara selamlar sevgiler

Etiketler
Ynt: Motokaravan İmal Etmek Kimlerin Tekelinde?

Merhaba yurt disinda dis paneller en son konuyor. İci elektrigi suyu ve tum mobilyalar bittikten sonra dis paneller takilip is bitiyor. Cunku mobilyalar en konstruksiyonu saglayanlar. Baktiginiz zaman hepsi birbirine baglaniyor.
Yani sizin adamlar bunlari bilmiyor. Sonra yolda giderken mobilya dusuyor. Kirli su deposu yolda ucuyor. Bir cok ornegini duyuyoruz bunun. Sonucta adam hakli bir kulube yapiyor. Ne olacakki. Cat cat cat dekopajlada ac pencereyi kapiyi oh tamamdir. Ama ben de diyorum ki o kulube en az 100 km ile gidecek. Uzerinde inanilmaz bir kuvvet olacak. Ruzgar tribunune sokabilecek misin? Uzerindeki aerodinamigi hesaplayabilecek misin? Aerodinamik neydi abi? :D
Su anda ayni konuyu ben de sinekligimi yenilettigim kisiyle yasiyorum. Adam gozunu karartmis. Karavan yapacagim diyor. Haydi hayirlisi.
Bence bu isi daha once yapan kisiler arasinda arastirmanizi yapin. Sevgiler

Sayın MEBUS ilginize teşekkürler.Doğrudur işin sıralaması ve niteliği çok önem arz ediyor.Ben bunu yapan firmaların tabiki kaliteli ve en ince detayına göre yapması taraftarıyım.Eğer motokaravan imalatında iskelet diye tabir edilen kasa yapılıyor ise ; dış duvarlar yani sandviç paneller enson da monte edilebilir.Ben sizin söyleminize ve tecrübelerinize katılıyorum.Sonuç olarak kaliteli ve sağlam işçilik şart.Burada maliyet önemli ve bu yaşanan dolap düşmesi , pis ve temiz su depolarının düşmesi,pencere ve duvar perçinlerinin açılması hangi ihtisaslaşmış firmalarının ürünüdür diye bir düşünelim.Sandviç panel duvarları ahşap tan imal eden firmalar bile varmış. Tecrübe li motokaravancı dostlar da bilgilerini aktarırlar ise memnun olacağız Herkese SAYGILAR ve SEVGİLER...

Haklisiniz ama kotu yapilanlari konusmak yerine iyi yapilanlari konussak ki aslinda onu da yapiyoruz. Ahmet bir suru fotograf ekledi topiklerin birine. Hakikaten cok iyi modeller var. Eger diliniz varsa yurtdisinda bir suru karavan sitesinden de teknik bilgi alabilirsiniz.
Aman umarim kimsenin basina bu tecrubesiz ve ucuz karavancilarin urunleri gelmez.
Haydi sizi biraz daha korkutayim. Bu is o kadar teknik bilgi gerektiriyor ki gozunuzu korkutmak gibi olmasin ama alin size bir video...
vidivodo.com/78536/karavan-kazasi
not basina www. koyun. Sevgiler

slm

bu konuda ben de yogun bir arastırmaya girdim.alkovanlı bir motokaravan yaptırmak için cok cok iyi karoser firmalarına gittim..ozellikle buyuk duvarları tek parca yapma kapasitesine sahip makinalarda vardı..ancak...

1- alkovan on estetiğini vermek cok zor kalıp lazım..eğip bukup yapsanız da hos durmaz..ithal getirteceksiniz.onu
2- karavancılığın ince detaylarını cok iyi bilmedikleri için sizin cok katkı yapmanız lazım..
kısacası gecekondu ev gibi oluyor...
ama ben estetik ince hesaplar istemem deniliyorsa o duvarları monoblok cıkaracak firmalar var sağlam da olur kesin..ama...dondurma kamyonlarının pencerilisi olur ;D

yani o istenen meblağlar kalıp ve işcilik.... ::smiley:

vall ben vazgectim...gerci sonra campere karar verdim..

mehmet colpan

İlgili herkese ve tüm karavan sever dostlara merhaba SEVGİLER, MUTLULUKLAR.Tekrar motokaravan alkoven kasasının iyi isim yapmış orjinal kasa imalatçılarına yaptırabilirmiyiz?İyi bir arastırma neticesinde aynı motokaravan kasa profil iskeleti yapılabilir.Üst tavan yekpare, alokabent, yan duvarlar sandviç panel duvar yaptırılabilir.Ve ic duvar kontroplak ile kaplandıktan sonra mutfak tezgahı, dolap, gardorap,yatak odası bölmesi, banyo (WC) bölümü ve oturma masa grubu monte saglam bir sekilde yapılabilrmi?Tabiki arka kasa imalat asamasında ELEKTRİK+SIHHİ TESİSAT ve ALT YAPI (boiler,temiz-pis su depoları alta monte edilebilir diye düsünüyorm.)bilgilerinize ve arastırmalarınıza ihtiyacımız var.Yine soför mahalli üstü alkoven kısmı iyi bir sekilde dizayn edilebilir.Tüm tecrübeli dostların arastırmasını ve düsüncelerini aktarmasını rica ederim. SAYGILAR

arkadaşlar size bir firma önerebilirim -başoğlu- karavan.
çok kaliteli bir firmadır internetten bakın.

Kardeş illaki öyledir hepsi kendi çapında güzel işler yapıyor memleketimizde onun gibi bayağı firma var fakat buradaki arkadaşların çoğu imkansızlıktan kendisi yapmak isteyen arkadaşlar biride ben o firmaların fiyatları çok yüksek,bende isterdim arabayı teslim edip tek seferde bitirip rahatca binmeyi ama malum kriz teyet geçiyor.ilgin için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR