metin0035
Kamp III
TÜRKİYE de kamper ve motokaravan imalatçıları aynen İhtisas laşmış mesleklerde olduğu gibi yüksek maliyetler çıkarabiliyorlar.Bunu aşmak için araştımacı olmakda fayda var .Ben geçtiğimiz sene Kamyonetlere kapalı kasa yapan ve hatta alkoven li imalat yapan birkaç firmaya başvurdum.Motokaravan imal edebilirmisiniz diye sorduğumda neden olmasın hatta daha iyisini yaparız dediler.Aynen alkovenli bir resim gösterdim.Tabiki dedi ve sandviç panel kasa adlandırılan arka kısmı profil den iskelet, Dış yüzey Alokobent FİBER ,ALİMİNYUM, SAÇ .ORTA da ise İzolasyon köpük,izocam veya kırçıl ipliksi madde .İÇ yüzey ise su kontraplak ile döşerim. Bana açılacak kapı ve pencere, havalandırma yerlerini de göster yaparım dedi.İç möble mutfak tezgah ve tefrişat size ait Yani Bölme WC banyo ,masa oturma grub yatak odası dolaplar size ait ELK ve SU tesisat size ait dedi Çıkan fiat 7000 TL artı KDV verildi.Beyaz eşya hariç MÖBLE 2000 TL tutarmı ?ELK tasisat 250 TL .SIHHİ tesisat 250 TL ARTI bunlara ilave WC banyo lavoba musluk ocak buzdolabı evye turumatik invertor LCD TV klima tente sizce ne kadar tutar?Birlikte bir beyin fırtınası yaratarak bir düsünelim.Herkesin de düsüncesi yine herkese faydalı olabilir diye düsündüm.Ayrıca bu kasa imalat yapan firmaların makina mühendisleri de proje ciziyorlar.Yardımcı oluyorlar.Tüm dogasever ve motokarancı dostlara selamlar sevgiler