Fiyatlar hakkında inanın benimde net söyleyebileceğim bir şey yok.
Düzgün bir insanın düzgün bir şekilde yapacağı 10 günlük karavan seyahatinde karavanın masrafı işletme sahibine en fazla ne kadar olabilir ki?
Bu araçlar 1.000 KM'de bir spor araba gibi bakım gerektirmeyecektir sonuçta.
Araç içerisinde bulunan eşyaları düzgün bir ailenin kırma ihtimali?
Ben kettleda süt kaynatacaklarını veya çorba yapacaklarını düşünmüyorum, en fazla Türk Kahvesi yaparlar o da zaten çok güzel oluyor.
Cimicidae familyasından gelmiyorlarsa eşyalarıda yemezler.
Elbette daha özensiz ve art niyetli insanlarda var toplumda lakin işletme sahibi kişinin puan durumuna bakarak ve hazırlanmış aracı güvenceye alan sözleşmeden sonra kiralaya bilir.
Aracı aldıkları gibi getiren insanlar ki bence doğa dostu kişiler genel olarak zarar verme potansiyeli en düşük kitle, onlar içinde bir sorun işletme içinde bir sıkıntı yaşanmayacaktır.
Tüm bunların nezdinde günlük araç kiraya veren firmalar çok daha değişik insanlara denk gelerek çok daha yüksek kilometreler ile uğraşmak zorunda kalmasına rağmen 100/130 TL bantlarında araç kiraya verebiliyorlarsa günlüğü 200/250 TL bandında kiraya verilen karavanın işletme açısından sorun olacağını düşünmüyorum.
Kişisel fikrim tüm giderler hesaba katılınca dahil, minimum 100 TL kar bırakacağından yana...
Burada ki sorun bir araçtan kar olarak 3.000 TL aylık kazancın az sayılıyor olması.
Çünkü 10 adet karavanın işletme sermayesi minimum 1.000.000 TL olacaktır ve insanlar çok kazanmayı çok, çok seviyor.
Ben bu fikri milyoner olma açısından çok hem böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünmem hemde bu gün yüksek kar elde etmese dahil gelecek potansiyeli olduğuna inandığım için düşünmekteyim.
Zaten bir insan karavan kiraya vererek milyoner olmayı bu tarz bir ülkede hesaplıyorsa...
İllada milyoner olmak isteyen kişilerede önerim; İngilizce ve Arapça biliyorlarsa, Birleşik Arap Emirliklerine giderek " yatırım danışmanlığı şirketi " kurmaları.
Hem maliyeti karavan yapımından daha az hemde yılda 100.000.000 TL den fazla kazanç elde etme şansları olur.