Mobil Ofis (uzaktan Çalışma) Için Nasıl Motokaravan Almayı Düşünmeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Attila Aykan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100

Attila Aykan

Samsun / Trabzon
Merhaba forum üyeleri 👋 Ben 34 yaşında bir kardeşinizim ve uzun süredir hayalini kurduğum özel yapım bir Motokaravan almak istiyorum. Türkiye’de yaşıyorum ve yurtdışında bir süre yaşayıp çalışmayı da planlıyorum. Tabii ki amacım Türkiye'de geri kalan hayatımı hayalimle birlikte sürdürmektir. Bütçe olarak 2.000.000 üstüne çıkmamızda sakınca yok. Aşağıda tüm detayları ve merak ettiklerimi paylaşıyorum; değerli görüşlerinizi, kaynaklarınızı ve önerilerinizi bekliyorum:

🚐 Genel Plan​

• Amaç: Genel amaçlı kullanacağım, ancak aynı zamanda stüdyo/çalışma ortamına da dönüşebilen büyük bir motokaravan.
  • Yerleşim: Yatak, mutfak, ve bilgisayarımı koymak için 3 monitörlü çalışma köşesi olacak. Tabii ki özel koltuk da dahil.
  • Araç Tercihleri:
    • İveco Daily vs Mercedes Sprinter tabanlı özel üst yapı
    • BMC veya Volkswagen bazlı seçenekler de alternatif olarak düşünülebilir.

💸 Zaman Çizelgesi​

• Hedef: 2 yıl sonunda bir motokaravan almak

🔧 Teknik & Konfor Koşulları​

• Çalışma alanı:
  • Örnekler:
    • İveco Daily: güçlü motor, yüksek çekiş ve yakıt tasarrufu
    • Mercedes Sprinter: lüks iç mekan, off-road performansı but pahalı

ℹ️ Yardım Beklediğim Noktalar​

• Hangi bütçeyle hangi marka/model planlanabilir?
  • Stüdyo amaçlı "3 ekran + ergonomik ofis" nasıl kurulabilir?
  • Motokaravan konusunda donanımsal, yazılımsal olarak nelere dikkat edilmeli?
  • Hangi YouTube/Instagram kaynaklarına göz atmalıyım?
  • Yeni de başlasam, özellikle özel yapım olmasa da önerebileceğiniz modeller ne olurdu?

✅ Dolaylı katkınız ne olur?​

• Kısa ve uzun vadede ne gibi finansal, teknik ve yasal konulara dikkat etmeli?
  • Forumda sabitlenmiş rehber, sözlük gibi kaynak önerileri var mıdır?

istediginiz rahatligi panelvan aracta bulamazsiniz , 15 ya da 17 m³ alan tek basina yetmez ilave alana ihtiyaciniz var. midibusler de gorundugu gibi degil hayal edilen hacim maalesef yok , cok fazla olu alan var .

bu durumda size iki onerim var .

1. karavan ile dag basi , orman ici ya da denize sifir konaklamayacaksaniz ,yakit , bakim vb masraflari karsilayabilecekseniz ve araci kullanabilecekseniz 12m lik man lions coach otobus alin ve bir daha arkaniza bakmayin

2. ducato , jumper , boxer , daily bir arac alin , ceki demiri taktirin . icini ofis olarak donatin arkasina da bir tane cekme karavan ekleyin. ya da aldiginiz aracin ayni modelinden cekme belgeli ya da onden kazali bir tane bulabilirseniz romorka cevirip onu da kullanabilirsiniz

istediginiz rahatligi panelvan aracta bulamazsiniz , 15 ya da 17 m³ alan tek basina yetmez ilave alana ihtiyaciniz var. midibusler de gorundugu gibi degil hayal edilen hacim maalesef yok , cok fazla olu alan var .

bu durumda size iki onerim var .

1. karavan ile dag basi , orman ici ya da denize sifir konaklamayacaksaniz ,yakit , bakim vb masraflari karsilayabilecekseniz ve araci kullanabilecekseniz 12m lik man lions coach otobus alin ve bir daha arkaniza bakmayin

2. ducato , jumper , boxer , daily bir arac alin , ceki demiri taktirin . icini ofis olarak donatin arkasina da bir tane cekme karavan ekleyin. ya da aldiginiz aracin ayni modelinden cekme belgeli ya da onden kazali bir tane bulabilirseniz romorka cevirip onu da kullanabilirsiniz
Karavan ile dağbaşı, orman içi ya da denize sıfır konaklayacağım aslında. Tam da amacım budur. Aslında çok fazla yolculuk yapmam ama yine de büyük bir otobüse ihtiyacım olmayabilir. 2.seçenekteki modellerin hepsi çok iyi ve çeki demiri takmamızın amacını anlatabilir misiniz? Tek başına o büyüklük aslında fazla bile diye düşünüyorum. Bir tane daha çekme karavanı arkaya ekleyecek kadar ofis değil stüdyo oda derler ya 1+0 mantığında, çok küçük değil çok büyük de olmasın istiyorum. Saly hakkında biraz görsel doygunluk oluşturdum aslında. Onlar hakkında bir öneriniz var mıdır?

İhtiyaçlarına cevap verecek üst yapı semientegre kasa olup arkadan İtişli düşük ve uzun şase üstüne inşa edilmiş olan araç tercih etmeni öneririm. Bakım ve işletme maliyetine göre uygun araç IVECO görünüyor. Camper araçta tam zamanlı rahat edemeyebilirsin. Akaslanoğlu, Nacar ve imaj karavanın üst yapılarını incelemeni öneririm. 4x2 aracın önüne vinç taktır 4x4 işletme ve vergi yükünden sıyrıl derim. Kararını netleştirecek doğru formül fuarlardır, çok gez, çok sor mantığına göre hareket et, duygusal karardan kaçın derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,979
Kayıtlı Üye Sayımız
166,730
Kaydolan Son Üyemiz
Attila Aykan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR