werdure' Alıntı:Hoşbulduk.
4X2 L200 araçlarımızda differansiyel kilidi yoktur. ,
4X4 L200 araçlarımızda bazılarında differansiyel kilidi bazılarında ASTC vardır. Yetkili serviste böyle bir bilginin olmaması normal değil. Zaten arkadaşlar doğru cevap vermiş.
lokosit' Alıntı:Kemal bey gezenbilire hoşgeldiniz
YeniL200 4x4 de süper select 4x4 yani 4h modunda yüksek süratle seyretmek araca zarar verirmi?
Ben kış mevsiminde güvenli olduğu için 4h modunda kullanıyorum ve 2h modunda nasıl kullanıyorsam aynı şekilde kullanıyorum.
Bu gün bir arkadaş bana kullanma kılavuzunda 4h modunda yüksek süratte seyretmenin zarar vereceği şeklinde uyarı olduğunu söyledi. Bende kullanma kılavuzu yok.
Ne dersiniz bu doğrumu?
up8453' Alıntı:kemal bey ben ıstanbul floryada yetkılı servıste satıs danısmanına sordugumda oyle bıse var dedı ve hatta ıstekler dogrultusunda 4x2 araca gerek duyulmadıgı ıcın dıfransıyel kılıdını opsıyon lıstesınden cıkarttırıp yerıne aksesuar parca (nıkelaj ayna kapagı nıkelaj kapı kolu ve celık jant vb)olarak araca uyguladıklarını belırttıler pekı sızce hangı arkadas dogruyu soylemıs saygılar
cideli' Alıntı:mereba kemal bey sıkıntılırım şu an yok ama başıma gelenlerden sadece birini yazayım :aracın ön difransiyelindeki valfin çalışmadığını fark ettim nasıl anladın derseniiz arcımın ön şaftı hiç boşa çıkmıyordu arazi şanzımanı bırakıyor fakat valf çalışmadığından ön difransiyel boşa çıkmıyor ve sistem 2h pozisyonunda boşuna dönüyor aracın ön şaftı araç çalışınca boşa çıkması lazım ama çıkmıyor.ben bunu bartın mıtsubıshı servisine anlatıyorum bana normal olduğunu söyliyor ben geri geliyorum 100km gidiş 100km geliş boşa gidiyorum.sonra araştırdım temsayı aradım zor zahmet doğru kişiye ulaştım ve derdimi anlattım benim haklı olduğumu sistemde hata olduğunu söyleyip beni aynı servise yönlendirdiler servistekilerin bişeyden anlamadığını belirtmeme rağmen kendisinin servisi arayıp bilgi vereceğini söyledi.gittim servise haber verilmiş hepsi pervane arızayı anlatıyorum yine anlamıyorlar size yemin ediyorum 5 kişiye servis müdürü dahil kağıda çizip sistemin nasıl çalıştığını anlattım ama nafile allahtan o sırada servise bi 4x4 geldide life kaldırtım araç stop haldeyken şafta baktırdım bide çalıştırıp baktırdım anca anladılar benimkinin çalışmadığını ama banada gına geldi.ben daha ne diyim bu adamlara ne anlatırsın nasıl anlatırsın gerisini siz değerlendirin.daha bi sürü var isterseniz anlatabilirim allahtan arabalar iyide arıza çıkarmıyor...
suleymani' Alıntı:99 model 3.5 pajeromla 2009 şubat ayında kaza yaptıktan sonra Ankara ve İstanbulda ki yetkili servislerden parçaları soruldu,hiç bir şekilde bulamadık,aracım yaklaşık 3 ay parça bekledi nihayetinde japonyadan parçalar geldi aracı servisten çıkardık,gelen parçalarda dikkatimi çeken mesela ön tampon boyalı gelmişti,aracımı kullandığım dönemde bir gün Ankarada ki yetkili servislerden Şeref oto ya uğradım tanışmamızın ardından parça sıkıntımdan bahsettim bana arabamın 3 ay yatmasına neden olan butun parcaların aslında temsanın stoklarında var oldugunu iş bilmez servislerin hasarlı parcaların uzerinde ki parçanın boyalı halinin stok numarasını temsaya sorduklarını temsanında haliyle elimizde yok dediğini,bu araçlar ithal edilirken en çok ihtiyaç duyulacak parçaların(far,sinyal,tampon) tümünün bolca temsa stoklarında olduğunu anlattı...
Yaşadığım bu tecrübeyi burada paylasmıs olmam bu markayı ve pajero modelini tercih edecek arkadaslara yardımcı olursa ne mutlu bana...
opordace' Alıntı:mete bey merhaba.misthubishi l 200 aracım var.motor çalışırken ince bi vuruntu sesi var.tıtreşimi engelleyen miller varmış pndan dediler neden olabilir bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz.