Merhabalar,
Kısa bir açıklama yapayım.
1-) Mısıra uçak verip araba almak hükumetin işi değildir. Devlet bu şekilde ticarete girmez.
2-) Bildiğim kadarıyla Orta Doğu'dan ülkemize otomotiv ihracatı yasaktır. Araplardan araba ithalatı yapılamayacağı gibi..
3-) Türkiye'ye giren 3,7L hatta tüm Jeep'ler USA Üretimidir. 2,8L dizeller ise, motorları İtalya'da Avrupa'nın en büyük motor fabrikası olan VM Italy'de 20 den fazla Chrysler'in gönderdiği mühendislerin desteğiyle 2,8L CRD motorları üretip Amerika'ya montaja gönderiyorlar. Oradan da Türkiye'ye jeep araç olarak geliyor bunlar.
Ha! Amerikalı neden arabalar için dizel motorları üretmiyor? Çünkü Amerika'nın küçük dizel motorlar üzerine üretim ve satış sonrası hizmetler alt yapısı yok. Ayrıca, Detroit Diesel vs. var fakat tren, tır motorları üretir. Onlar da zaten yağ değişim hariç 3-5 senede bir girer bakıma..
Kanada'da aynen bu durumda.
Normalde mazotlu araç kullanmam. Çünkü keyif vermiyor bana. Bunu Jeeplerin içinde 3,7 benzinli temiz araç bulamadığımdan dolayı satın aldım. fren hidrolikleri dahil tüm yağ, su vs. ne varda hepsini filtreleriyle birlikte Orçun ustada değiştirdik. Araç kendine geldi.
2004 Jeep Cherokee 2,8L CRD patlıcan moru renginde aracım. vallahi sevdirdi bana kendisini.
Yeni bir yazılım yükledim dün, daha az yaksın diye. Yakıt asla derdim değil. Halen Tahoe'nun veya GM Yukon'un 2003 ve sonrası kasasını arıyorum. Bulursam jeepi satıp alacağım.
Ne yakıyor diye yazayım: Ş.içi 12, 12,5 Litre Şehir dışı 8,9'a kadar indirmiştim İzmir'e giderken. Ekte, resimdekinin aynısıdır aracım.
Neden Amerikan kullanıyorum, cevabı diğer resimlerde
))))) Bakınız 1-2-3-4 nolu pikçırlar.
Ayrıca;
Uzun yıllar Chevrolet Tahoe kullandım, uzmanıyım.. Arıza teşhis ve onarım bakım konusunda. Orçun usta sayesinde Türkiye'nin en temiz sorunsuz Tahoe'sunu yarattık 4 sene önce. Tepe tepe kullandım gık demedi.
Eski aracım olan1997 Tahoe'nun sahibi Ozan Beyin nakit ihtiyacından dolayı satışa sunuldu.
İlan No 584001875 / Açıklama bölümünde yazılanların hepsi doğrudur.
Hem Tahoe, veya Yukon hem de jeep 2003-4-5 crd hakkında sorusu olan varsa beklerim. Cevapların geç gelebilir, whatshapp'dan mesaj gönderin veya akşam saati tel açın daha rahat konuşuruz.
Son olarak; İçerenköy halinin arkasında AVMengerler'in JEEP yetkili servisi var. Mükemmel bir yer.
kapı açma kodlama ve immobiliser arızası için gittim.
Servis sorumlusu Olcay Bey, aracımın Amerika'da geri çağrılmış araçlar listesinde olduğunu fark etti. Aracıma depo koruma ve çekme demirine kadar montaj dahil ücretsiz taktılar. ben sadece immobiliser beyni değişimine ödeme yaptım kodlamaya da ücret almadılar.
Yetkili servisler öcü değil.. Pahalı da değil. Ben de biraz çekinerek gittim ama hayal kırıklığına uğramışım.
Amerikan ustası olmayanlara da aracınızı teslim etmemenizi öneriyorum.
İyi pazarlar hepinize
Yavuz UYAN
Ataşehir-İst.
0532 4253288
Ekli dosyayı görüntüle 504007
Ekli dosyayı görüntüle 504008
Ekli dosyayı görüntüle 504009
Ekli dosyayı görüntüle 504010
Ekli dosyayı görüntüle 504011