Minivanda ön yolcu koltuğu koltuğu dönderme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MesozZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,258

MesozZ

Yeni Üye
Belki görmüş olanlar vardır ama günlerdir kafamı daha bir minivana bile sahip değilken meşgul eden bir probleme çözüm uygulaması buldum. Caddy'nin ön yolcu koltuğunu döndermenin yolunu bulmuşlar. Aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8ockiEJ7l28[/youtube]

Çok çok iyi olmuş. Bugün maxi kasa bir minivan 4 metreküp civarı bir hacim sunuyor bu sayede epeyi bir ferahlama olacaktır. Evet insanoğlu sınır tanımıyor. Sıra sürücü koltuğunda. :smiley:

Etiketler
Ynt: Minivanda ön yolcu koltuğu koltuğu dönderme

bence kötü bir uygulama allah korusun kaza esnasında hava yastığı açıldığında o koltukta oturanın hali ne olur?

mountaineer16' Alıntı:
bence kötü bir uygulama allah korusun kaza esnasında hava yastığı açıldığında o koltukta oturanın hali ne olur?

Hava yastığına gelinceye kadar, asıl problem emniyet kemerinde.

TA2RX' Alıntı:
Hava yastığına gelinceye kadar, asıl problem emniyet kemerinde.

T4 syncro aracımda sağ koltuk döner olduğundan imalatçı 2. emniyet kemeri olarak bel kemeri monte etmiş, aynı uygulamayı
sürücü koltuğumada monte ettim. Sanırım benzer uygulama caddy içinde yapılmıştır.

Hava yastığı içinde döner koltuk olanlarda yastığı devreden çıkaracak anahtar uygulayan araçlar gördüm benim aracımda
böyle uygulama yapılmamış.

mountaineer16' Alıntı:
Neyi kastettiğinizi anlayamadım?

Araç hareket ederken ters oturma mı acaba? Eğer öyle arzulayan varsa bu çözüme güvenerek kimse seyahat anında ters oturmayı aklından bile geçirmemeli. Bu döndermenin yegâne amacı park halindeyken araç içi kullanım alanını genişletmek ve oturma düzenine katkı sağlamak.

MesozZ' Alıntı:
Araç hareket ederken ters oturma mı acaba? Eğer öyle arzulayan varsa bu çözüme güvenerek kimse seyahat anında ters oturmayı aklından bile geçirmemeli. Bu döndermenin yegâne amacı park halindeyken araç içi kullanım alanını genişletmek ve oturma düzenine katkı sağlamak.
Tam ben de bunu yazdım gönderiyordum, hızlı davranmışsınız. :smiley:
Ters duran bir koltukta zaten kim seyahat etmeyi isterki. Bu uygulama araç duruyorken muhabbet etmek için uygulanabilir ve de öyle olması gerekir.

MesozZ' Alıntı:
Neyi kastettiğinizi anlayamadım?

,

maalesef ülkemizde ters gitmek isteyen olacaktır. hala ön koltuğa torpidoya dayanmış bir çok çocuk koltuğu görüyoruz.

Hemde kafası ön tarafa gelecek şekilde bağlanır.Benim oğlum, torunumu öyle sabitliyordu.Kaygını anlıyorum.Ama benim kadar değil.Dede olman gerekir.

fsirin' Alıntı:
Tam ben de bunu yazdım gönderiyordum, hızlı davranmışsınız. :smiley:
Ters duran bir koltukta zaten kim seyahat etmeyi isterki. Bu uygulama araç duruyorken muhabbet etmek için uygulanabilir ve de öyle olması gerekir.

mountaineer16' Alıntı:
,

maalesef ülkemizde ters gitmek isteyen olacaktır. hala ön koltuğa torpidoya dayanmış bir çok çocuk koltuğu görüyoruz.

Can alıcı cevap gelmiş. Çözümün zaten o yönde kullanılmayacağından o kadar eminiz ki kendi adımıza fsirin ile birlikte söylenmeye çalışanı algılamada zorluk çektik belki de.

Maalesef Türkiye, mevcut çözümün seyahat halindeyken uygun olmadığı %100 belliyken ülkemizde böyle ters ters gitmek isteyenler mutlaka olacaktır. :smiley::smiley:

Ben yine de bilgi olmadan bilge atalarımızın bir sözünü söyleyerek noktalayacağım : kendi düşen ağlamaz. Bize de bunun derdini çekmek düşmez. :smiley::smiley::smiley:

Ters oturan için emniyet kemerine ne gerek var veya hava yastığına koltuk önden çarpmalarda kafa hariç vucudu koruyacaktır. kafa ve boyunu korumak için başlığın kafaya destek olacak şekilde yükseltilmesi boyun zedelenmesini önleyecektir. duran arabaya arkadan çarpmada duran arabada ciddi yaralanan duymadım.

ferruh55' Alıntı:
Ters oturan için emniyet kemerine ne gerek var veya hava yastığına koltuk önden çarpmalarda kafa hariç vucudu koruyacaktır. kafa ve boyunu korumak için başlığın kafaya destek olacak şekilde yükseltilmesi boyun zedelenmesini önleyecektir. duran arabaya arkadan çarpmada duran arabada ciddi yaralanan duymadım.

İlk başta düşününce akla bu gelebilir ama her zaman ortak doğrusal bir çarpışma olmuyor belli bir çarpışma açısının ötesinde yandan fırtıp gidebilir adam otururken. :smiley:

Ya da ne bileyim Allah korusun yan yatınca, takla falan atınca da...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR