Merhabalar ve İlk Problem Aracım Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meh_met Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,066

meh_met

Ana Kamp
Yer
bursa
öncelikle herkese selamlar forumu uzun süredir takip ediyorum.ancak 94 model grand cherokee aracımı almamla birlikte hemen üye oldum.konu başlığında da belirttiğim gibi araç 3-5 sefer kontağı çevirmemden sonra ancak çalışıyor.başına daha önce böyle bir sorun gelen veya tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.ayrıca aracın lastiklerini dağiştirmem gerekiyor.üzerinde 255/70/15 yazan lastikler takılı.orjinali bu mudur.değilse de cantlarla billikte mi lastikleri değiştirmem gerekli..

Etiketler

Ynt: Merhabalar ve İlk Problem Aracım Çalışmıyor

benimdde aklıma geldi.bir iki güne kadar servise gideceğim yine de tecrübelilerden bilgi almak iyi olur diye düşündüm.

Aman benzin pompası olmasında, benim de benzer sıkıntım oluştu, normalde ilk basışta hatta 1 sn de alırken, şimdi 3-4 kere basınca anca alıyor. Çevremdeki genel kanı benzin pompası olabilir yönünde. Fırsat bulunca baktıracam, eğer sizden önce baktırırsam sonucu buraya belirtirim.
Saygılar.

Selamlar ,
3-4 kere de çalışıyor derken ? Motor düzgün şekilde çevriliyorda mı çalışmıyor ? Motor çevrilmekte zorlanıyor mu ? Her seferinde mi sorun oluyor ? 3-4 kere asarken her defasında nekadar süre basıyorsunuz? Bu şekilde ayrıntılandırırsak arkadaşların fikir yürütmesi kolaylaşır diye düşünüyorum .

Bu araçların orjinal olarak 5-6 lastik ebadı var tamamı aklımda değil bakıp yazabilirim . En büyük ebat : 235/75/15 olarak verilmiş . Jantları değiştirmen gerekmeyecektir . Üstündekiler orjinal jantları değil mi?

Saygılar
Barış

Mehmet bey profilinizde yaşadığınız il yazmıyor. Eğer ilinizi yazarsanız. O ilde olan tecrübeli arkadaşlar sizi chereoke elektriğinden anlayan bir ustaya yönlendirir. Verdiğiniz bilgilerle yorum yapmak çok zor. Bir çok şeyden olabilir.

ilgilenen arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.profilime yaşadığım yeri ekledim.bursalıyım.çalışmama sorunumu bugün hallettim.araç kontak çevirmeye hiçbir tepki vermiyordu.çok basit bir sorunmuş.kontağı çevirip tık sesini duyduktan sonra anahtarı ileriye doğru bastırmaya devam edecekmişiz.bunu bir elektrikçiden öğrendim.usta birinci tıkta alarmın devrede olduğu orjinal anahtarıyla bastırmaya devam edildiğinde alarm devreden çıkıp aracın çalıştığını söyledi.alper bey inşallah sizinde probleminiz böyle basittir.aracın hiç bir parçasını değiştirmeden hallettim.

meh_met' Alıntı:
ilgilenen arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.profilime yaşadığım yeri ekledim.bursalıyım.çalışmama sorunumu bugün hallettim.araç kontak çevirmeye hiçbir tepki vermiyordu.çok basit bir sorunmuş.kontağı çevirip tık sesini duyduktan sonra anahtarı ileriye doğru bastırmaya devam edecekmişiz.bunu bir elektrikçiden öğrendim.usta birinci tıkta alarmın devrede olduğu orjinal anahtarıyla bastırmaya devam edildiğinde alarm devreden çıkıp aracın çalıştığını söyledi.alper bey inşallah sizinde probleminiz böyle basittir.aracın hiç bir parçasını değiştirmeden hallettim.

Sorununuzun çözülmesi güzel ama bana bu şekilde çalıştırmak normal gelmedi. Ya yazdığınızı tam olarak anlayamadım. Ya da bu bir sorun öteleme şekli. Daimi bir çözüm olup olmadığını ve yahut ileride başka sıkıntı oluşturup oluşturmayacağını bir araştırmak gerek gibi geliyor bana.

belkide ben anlatamışımdır ama sorun yok 20 kere denedim çalıştı :smiley:

Aslında alpaslan haklı ...

Kontağın sın tık noktasına geldiğimiz lamalar yanar bir süre sonra söner ... Sonrası yaylı ksımdır yani marş ... Basılır ve çekilir . marşa bastıktan sonra mı bekliyorsunuz tepki gelmesi için ? Yada Tık ta mı bekliyorsunuz ? Acaba alarm yada imo geç mi çözülüyor ? Araçtaki alarm orjinal midir ?

Ben böyle birşey görmedim şimdiye kadar ama hep o yanan ışıklar sönene kadar beklerim ...

alarmın orjinal olup olmadığını bilmiyorum ama araç alarmı çözüp çalışıyormuş.tık tan sonra 1 saniye daha bekliyorum.sorunsuz çalışıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
sasaasso

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR