Merhaba

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rsc86 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,461

rsc86

Kamp I
Yer
pınarbaşı bornova izmir
86 model Moskwitsch im var izmir offroad gezilerine katılmak isitiyorım 2011 takvimideki gezileri bildirimisiniz aracım binek ama arkası sustalı hafif offroad etkinlikleri tercihimdir ehliyetimi yazın aldım ve aracımı çok az kulandım izmir gezenbilir ailesi ile tanişmak istiyorum

Etiketler

Ynt: Merhaba

olguncandan' Alıntı:
herhaba

;D

Bu gezilerde binek otolara sıcak bakılmıyormuş.

Bilgine

sıcak bakılmıyordan ziyade arazide araç batarsa ve çekilirse binek araç iki parça olabilir :smiley:
ayrıca bizim gezilerde kimse battı diye kendi başına bırakılıp gidilmez bir kaç arazi aracının arasındaki bir binekle çoğu geziler en az 3 gün sürer
yoksa araçla ilgili bir sorun değil
konu tamamen teknik

Merhaba Yaşar Bey,
Ben de zaten onu demek istedim. Yoksa, binek otolar istenmiyor demek değil.

Hem batma çıkma meselesi hem de yol yeteneği meselesi. Dolayısıyla ekibe katılacak aracın asgari düzeyde bir arazı kabiliyeti olmalı. Ondan sonra, beklenmeyen durumlarda elbette herkes elinden geleni yapar.

yasarergun' Alıntı:
sıcak bakılmıyordan ziyade arazide araç batarsa ve çekilirse binek araç iki parça olabilir :smiley:
ayrıca bizim gezilerde kimse battı diye kendi başına bırakılıp gidilmez bir kaç arazi aracının arasındaki bir binekle çoğu geziler en az 3 gün sürer
yoksa araçla ilgili bir sorun değil
konu tamamen teknik
simdilik binek araçla idare ediyoruz ama LR defender veya ISUZU D-MAX veya 4x4 herhangi bir kamyonet düşünüyorum

İzmir grubu ile off road gezisine bir kez katıldım,binek araç gezinin %95'in grupla gider ama %5 olan geçişlerde kalır.Bu %5 de gezinin bir çok noktasında olduğu için canınız sıkılır hemde grubu bayağı uğraştırmış olursunuz...

Binek 4x2 araçla Off-Road gezisini tavsiye etmem. Tüm donanıma rağmen (MT lastik, Dif-Lock Vb.) 4x4 araçlar bile, herhangibir nedenle diferansiyellerden bir tanesi iş görmediğinde yürümüyor. Selamlar.

slm.. benım wıllysım var..1960 model.( kara sanzıman) bu off road katılan 4*4 deyıp cok para harcanan araçların cıkmadgı kaldgı yerlere bneım aracım cok rahat cıkıyo..acaba dişlı farkımı var yoksa kasa hafıf oldgu ııcnmı ...

arif09' Alıntı:
slm.. benım wıllysım var..1960 model.( kara sanzıman) bu off road katılan 4*4 deyıp cok para harcanan araçların cıkmadgı kaldgı yerlere bneım aracım cok rahat cıkıyo..acaba dişlı farkımı var yoksa kasa hafıf oldgu ııcnmı ...

tespitiniz cok isabetli..ben deizmirdeyim ama bir türlü bağlantı kuramadım.gezilerden haberdar ederseniz sevinirim..( toyota 87 mod. landcruıser fj 70 )

siteyi uzun zmandır takip ediyorum bu gün üye oldum izmirde planlanacak aktivitelere katılmak isterim 2003 3,7 liberty kullanıyorum

2 yıldır üyeyim foruma, uygun araç olmadığından ve biraz da kendim vakiti ayarlayamamaktan herhangi bir geziye katılamadım. Ancak biraz da geziler kişilerin kendi aralarında haberleşmeleri ile oluşuyor gibi bir izlenim edindim. Sanırım öyle net bir plan program, önceden duyuru fazla olmuyor. Arkadaşlar gezi yapmak istediklerinde kendi aralarında haberleşip çıkıyorlar gibime geldi. Ancak planlı geziler de oluyor tabi, yılda 1-2 kez önceden tarih verildiğine denk geldim. Yazın değil kışın daha çok gezi yapılıyor galiba. Forumu düzenli olarak takip ederseniz İzmir'de veya Ege Bölgesi'nde bir gezi mutlaka denk gelecektir.

Ayrıca geziler genelde kamplı oluyor sanırım. Günübirlik git-gel, arada mangal türü kısa süreli aktivitelerden ziyade gece kamp yapmalı aktiviteler daha fazla galiba.

Moskwitsch'le Karagöl etrafındaki yollarda tek başınıza takılabilirsiniz. Yamanlardan Karagöl'e çıkın, orman yoluna girin, İzmir-Manisa yoluna kadar gidiyor. O orman yollarından Menemen-Manisa yoluna da çıkılabiliyor. Yağmur çamur olmadıkça altı yüksek normal bir araçla gidilebilecek yollar. Sessiz sakin, ıssız, bozuk yollar olduğu için şehir havasından çıkıp değişiklik yaşamak için ideal bence. Risk de yok pek. Bazı yerlerde telefon çekmiyor ama yolda kalsanız bile 3-5 saatte yürüyerek medeniyete ulaşırsınız :smiley:

Son gittiğimde yolların biraz daha bozulduğunu gördüm. Ayrıca girişlere kesim sahasıdır girmek yasaktır diye yazılar asmışlar. Kimsecikler yoktu gerçi, belki kesim olduğu zamanlarda sokmuyorlardır.

toyota 85-87 model hılux kullanan ..veya bılgıs olan ..ben bu araçlardan almak ıstıyorum..fakat bunlar 2,4 -2,5 vede 2,8 ama genelde 2,5 ..benım merak ettıgım ..bu araçlar arazıde ıyı perfonmans verebılıyomu. ..yakıt durumu nasıll..ayrıca parça fıyatları ..şaç akssamı bulunabılıyomu ...ben kısa bır araçtırma yaptım ..bıraz sorunlu araçlar..ben cj 6 veya cj 8 bırde toyata 87 hılux araç secımıde kararsız kaldım .. sızce hangısı daha avantajlı lıdr..

merhaba,
Aydın merkezde yaşamakla beraber sık sık İzmir'e gittiğim için İzmir bölgesindeki off road gezilerinden de haberdar olmak istiyorum..land rover freelander 2 aracımla katılabilirim..herkese selamlar

Evren UYANIK' Alıntı:
2 yıldır üyeyim foruma, uygun araç olmadığından ve biraz da kendim vakiti ayarlayamamaktan herhangi bir geziye katılamadım. Ancak biraz da geziler kişilerin kendi aralarında haberleşmeleri ile oluşuyor gibi bir izlenim edindim. Sanırım öyle net bir plan program, önceden duyuru fazla olmuyor. Arkadaşlar gezi yapmak istediklerinde kendi aralarında haberleşip çıkıyorlar gibime geldi. Ancak planlı geziler de oluyor tabi, yılda 1-2 kez önceden tarih verildiğine denk geldim. Yazın değil kışın daha çok gezi yapılıyor galiba. Forumu düzenli olarak takip ederseniz İzmir'de veya Ege Bölgesi'nde bir gezi mutlaka denk gelecektir.

Ayrıca geziler genelde kamplı oluyor sanırım. Günübirlik git-gel, arada mangal türü kısa süreli aktivitelerden ziyade gece kamp yapmalı aktiviteler daha fazla galiba.

Moskwitsch'le Karagöl etrafındaki yollarda tek başınıza takılabilirsiniz. Yamanlardan Karagöl'e çıkın, orman yoluna girin, İzmir-Manisa yoluna kadar gidiyor. O orman yollarından Menemen-Manisa yoluna da çıkılabiliyor. Yağmur çamur olmadıkça altı yüksek normal bir araçla gidilebilecek yollar. Sessiz sakin, ıssız, bozuk yollar olduğu için şehir havasından çıkıp değişiklik yaşamak için ideal bence. Risk de yok pek. Bazı yerlerde telefon çekmiyor ama yolda kalsanız bile 3-5 saatte yürüyerek medeniyete ulaşırsınız :smiley:
Son gittiğimde yolların biraz daha bozulduğunu gördüm. Ayrıca girişlere kesim sahasıdır girmek yasaktır diye yazılar asmışlar. Kimsecikler yoktu gerçi, belki kesim olduğu zamanlarda sokmuyorlardır.
malesef 2. ci moskwisch kaza yaptı babam bisikletliye çarptı üstteki port bagaj ön kauta düştü ezik ve çizikvar kaputa hasar var ama bisikletli yaralanmadı bin lıralık hasarvar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri