Mercedes G uygun motor değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb_alone Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,381

barb_alone

SQ_for all
Yer
EdİrNe
W460 kasanın aksesuar ve özellik olarak W463 modeline dönmesini çözdüm aşağı yukarı....

ama işin motor ve yürüyen aksam olarak soru işaretleri var kafamda hemde baya çok bu konuda hem sizden hem de işten anlayan bir usta ile yüzyüze bir görüşme imkanımız varsa çok sevinirim. gelelim sorularımıza...

G240 dizel bilindiği gibi 4 silindir bir makineye sahip yeni kanuna göre aynı silindir ve besleme sistemi olan motor ile değişim imkanı var artık... Sprinter veya Vito makineleri bulunmakta hatta sandık ile ithal edilmekte yetkili kişilerce.. şanzıman ve yürür sistemin değişmesi gerekir mi acaba ön arka ve orta diferansiyelin neden olarak tork ve güç farklı olacağından.. değişmesi gerekirse uygun güç ve tork eğrisinde olan G300 turbo dizel yürür aksamı işi götürür mü acaba altı silindir dört silindir fark yaratırmı acaba tork ve güç yakın olduktan sonra silindir sayısı pek etkilemez diye düşünmekteyim....

G300 dizel 5 silindir bir makineye sahip bu model içinde G290 dizel ve G270 CDI makineleri takılabilmekte tork ve güç bu model içinde etkili olur mu acaba... G270 CDI modeli triptronik şanzımana sahip bu şanzıman da elde edilirse 2000 öncesi W463 teki yürür aksama uygulanabilir mi acaba....

bu durumda en mantıklı seçenek hangisi olur... G240 mı yoksa G300 mü motor değişimi için 4 silindirli model yürür aksam bulma açısından daha geniş nedeni yakın oranlarda tork ve güç eğrisine sahip birkaç model var örneğin G350 veya G300 gibi altı silindirli dizel seçenekler... ama 5 silindirde seçenek az sadece en yakın teknik detaylarda G300 Turbo disel seçeneği var

örneklemek gerekirse
G270 CDI 156 HP/ 400 Nm torku var buna en yakın değer ile G300 turbo disel 177 HP/ 340 Nm tork değerleri ile bu aracın yürür aksamı uyabilir nedeni teknik özellikler yakın birbirine uyum sağlamakta problem olmayacağını düşündüm ama G270 CDI şanzımanı triptronik orta diferansiyele montajı uygun olabilir mi

G240 disel için seçenekler daha geniş aynı şekil de uygunlukta problem neler olur...

cevaplara teşekkürler şimdiden.....

Etiketler
Ynt: Mercedes G uygun motor değişimi

oncelikle bolsans diliyorum ve sabir,, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21308.0
eklemis oldugum linki okumanizi tavsiye eder ve direkt huseyin bey ve cem beyle iletisim kurun
saygilar

teşekkürler yarın inceleyeceğim

walla araştırmalar devam etmekte yapınca tam olsun diyorum

elimde bir de bulgaristan hurdalık şansı var yürür aksam ve iç dizaynı çözüyorum bu şekil

cem beyle tanışmaktayız msn sayesinde problemleri hakkında bilgim sonsuz diyebilirim

link verilen konuyuda siteye üye olduğumdan beri takip etmekteyim

benim problemim işten anlayan usta ile yüzyüze görüşememek

mercedes ustası elimde çok ama iş G serisine gelince problem baş göstermekte .....

OM646 motor (sprinter/vito/E/C serisinde kullanılan) çok değişken ve uygun bir makine ayrıca bu makineye uygun yürür aksam bulmak daha kolay nedeni beygir gücü ve tork değerleri olarak

araştırmamı çok derinleştirdim aslında nedeni işi gerçekten detaylı yapmak bu bağlamda bana ne uygun en uygunu W463 kasanın makyajdan önce yani 2000 senesinden önce disel versiyonlarının beygir gücü ve tork değerlerine uyan makineyi en uygun fiyatlara bulmak buda sprinter ve vito da kullanılan OM646 motorun versiyonları ki bu motor mercedes te bir mehenk taşı nedeni 109 HP den 150 HP ye kadar değişik versiyonları var bu versiyonlardan biri bana uygun ....

G240 disel 4 silindir bir makine ve bu makineye en uygun seçenek OM646 serisi bu motorun uygun versiyonuna göre de eski bir yürür aksam bulmak ki motor harici herşeyi buluyorum

Merhaba Barbaros,
Önecelikle kolay gelsin :smiley:
Benim nacizhane tavsiyem 460 kasa gd300 alman ve 200 modele kadar 463 serisi ile yenilemen,
ben 2002 model ile yeniledim ancak 2001 den sonra kasanın içi çok değişiyor. arazi vites çubuğu akü yeri kalorifer yeri gibi değişiklikler bizi çok zorlamıştı.
Eğer benim ustam g yi tanımasaydı bizde çok zorlanırdık. Benim tavsiyem 3000 dizel motor koymanızdır yada 2500 turbo yada 2900 turbo bu 3 motorda g için gayet başarılı oluyor.

iyi akşamlar dilerim

Cem

cem bey teşekkür ederim cevaplara ...

zaten sizin problemlerinizi aşağı yukarı biliyorum msn den de bazı konuları konuşmuştuk....

ben zaten 460 kasayı 2000 öncesi 463 olarak toplamayı düşünüyorum nedeni daha çok beğenmem ve kullanım açısından bana daha yakın gelmesinden dolayı.. tabi birde maliyet olarak bana daha düşük bir maliyete denk gelecek 2000 onrası modellere göre....

bu arada ewt 5 silindirli alırsam eğer daha performanslı olacağına şüphem yok hatta daha bir orjinal bir araç çıkması olası... ama 240 modeli ve sprinter motorları uyarsa maliyet daha da aşağı düşer kanısındayım motor fiyatları olarak bu motorlar daha düşük maliyete edinilmekte...

ustanızın tam iletişim bilgilerini alabilirmiyim genel manada bir görüşmek için mümkünse tabi

teşekkür ederim

barbaros

Barbaros bey,

Sanırım 240 gd aracınız var, diferansiyel oranı hakkında bir malumatınız var mı? Motor neden memnun değilsiniz.? Aracınız kaç kg(boş).
Biraz tecrübelerinizden faydalanmak isterim ,çünkü benim gaz69 un üzerinde 240 mercedes 65 hp var, bunu 72 hp yapıp(240gd de kullanılan tipe dönüştüreceğm) mercedes şanzımanı kullanmak istiyorum. Ne derece başarılı olur onu anlamaya çalışıyorum.

osman' Alıntı:
Barbaros bey,

Sanırım 240 gd aracınız var, diferansiyel oranı hakkında bir malumatınız var mı? Motor neden memnun değilsiniz.? Aracınız kaç kg(boş).
Biraz tecrübelerinizden faydalanmak isterim ,çünkü benim gaz69 un üzerinde 240 mercedes 65 hp var, bunu 72 hp yapıp(240gd de kullanılan tipe dönüştüreceğm) mercedes şanzımanı kullanmak istiyorum. Ne derece başarılı olur onu anlamaya çalışıyorum.

osman bey bende araç olarak normal yol aracı var araştırma içindeyim

sizin merak ettiklerinizi şöle açıklayım teknik detayları aşağıdaki linkten edinebilirsiniz 240 GD hakkında

http://www.autoevolution.com/engine/mercedes-benz-g-klasse-w461-1979-240-gd.html

slm arkadaşlar site bayağı yalnız yani dukkan boş arkadaşlar çok ciddi bir durumla karşı karşıyayım 240 dısel motorum nakavt oldu bir vito motoru buldum 300 turbosuz motor ve turbolu buldum deneyimlibir arkadaşın yardımına ihtiyacım var yolda kaldım aracım izmitte duruyor yardımınıza şimdidentşk ler aşağıda telim var

Barbaros bey,
Uzun zamandır ben de G peşindeyim ama fiyat konusu beni düşünüdürür dururdu araya birçok şey girdi ve hayaller ertelendikçe ertelendi
Benim de son zamanlardaki planım yasal zorunluluklar da göz önüne alındığında 460 serisi dizel bir araç almak ve üzerine OM646 takma fikridir.
OM 646 4 silindirli 2.1 lt cıvarda bir CDI turbo dizel motor. Silindir sınırlaması olmasa sprinter'ın OM642 motoru V6 2.9lt daha uygun olurdu ama mümkün değil
Tork değerleri ile OM646 yeterli görünüyor.
Dış görünüm açısından zevkler tartışılmaz. Tabi ki 463 kasa çok güzel ama en büyük güzelliği diferansiyelleri ve kilitleri...
Yapılan araçta tercihen diferansiyel kilitleri olmalı
Bu bakıma diğer bir başlık da Unimog 406 diferansiyelleri konusu... Bunların uygulama ve TÜVTürk zorluğu biraz düşündürücü
Varacağı hızlar da soru işareti. Sonuçta sadece dağdan dağa atlanmıyor. Şehirden dağa gitmesi de var.
Ben görsel bir 463 çevirimine meyilli değilim. Daha çok işlevsel bakıyorum konuya
Tüm açılardan galiba benim en çok takip ettiğim konu olacak. Planlarınızı duymak isterim

Saygılarımla

ibrahim merhaba soru veya sohbetin benimle değil ama hem tanışma hemde kendi başımdan geçenlerle belki yardımcı olabilirim veya paylaşabiliriz benimde çaresiz bir şekilde yardım isteyişimi gördün sanırım derlerya tırnağın varsa başını kaşı bende o hesap 86 model 240 dısel bir araç aldım ve tabi motor zayıf geliyor çok da motor alternatıfi buldum 250 turbo d 150 beygir ve 5 vites şanzuman takıyorum sonuç ne olur ilerleyen günlerde paylaşırız allaha emanet olun gerekirse telde paylaşırız iyi günler

projelerim rafta tozlanmakta aslında şu zaman içinde

ama mercedes G toplamanın hergün daha bir zorluğu karşıma çıkınca ben iyice soğuma meyilli oluyorum işin açıkçası

hem model yılı olarak eski bir araç alıp hemde TR de motor değişimi o kadar zahmetli ve masraflı iş ki inanın eski model bu araca bu masrafı bu araca yapmaktansa daha uygun bir araç toplayıp artı kalan para ile dolaşmak istiyorum işin açıkçası.... :D inşallah bir mercedes G model aracım olurda fikrim değişir diye düşünmekteyim

ama araştırmalarımı paylaşmak konusunda sonuna kadar varım....

ülkemizde rahatça bulunabilen Vito/Sprinter modellerinde kullanılan 2.1 veya 2.3 olan dizel 4 silindirli motorlar bu araçlara ağırlık ve tork değeri olarak uygulama olarakta rahatlık olacağını görüştüğüm birçok mercedes ustasından edindiğim bilgiler ışığında alım maliyetleri ve yedek parça probleminin daha az olmasından dolayı tercih olarak ilk sıraya yükselmesine sebeptir. 240D modeli için veya 300D modeli içinde kullanılabilecek bu motor ürünleri hatta benzinli modeller için bile dönüşüm imkanı olursa kullanılabilecek motorlar sprinter motorları en mantıklı seçenek....

kullanım zamanında çıkabilecek sorunların en az olacağı motor seçenekleride bu modeller .....

ama daha uygun fiyata dağa taşa gidebileceğim hatta şehir içinde de en az sorunla kullanabileceğim hazır dizel olan ve modifiyesi daha az zahmetli olan bir model tercih etmeye karar vermiş bulunmaktayım her ne kadar Mercedes G modeline aşık olsamda.... o yüzden Mercedes projem zaman içerisinde tarihi belli olmayan bir proje olarak rafa kalkmış bulunmakta....

edindiğim bilgileri bu konu başlığı veya PM ile paylaşmaya hazırım her zaman vaktim olduğu sürece

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR