Mercedes G Serisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sılpagarlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,441

sılpagarlı

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar, daha önce hiç 4*4 kullanmadım, 1986 model mercedes g 230 aldım, az kullanılmış temiz bir araç, bu araçlar hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için internetten araştırdım ama tam olarak istediklerime ulaşamadım bu nedenle sizlerin bilgilerinize ve tecrübelerinize başvuruyorum, öncelikle aracın viteslerini tam olarak anlayamadım 2 tane küçük bir kol ve arkada s n sa ga yazan kilit sistemleri var bunların anlamı nedir bu kilit sistemleri hareket halindeyken değiştirilebilir mi hangi yol şartlarında hangisini kullanmalıyım??? cevaplarınınz için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: mercedes g serisi

selam kardes.araciniz hayirli ugurlu olsun ;) ;) kisa sase mi? botas'dan cikma mi seninki de?

arac hakkinda daha detayli bilgi versen iyi olur. el fren kolunun yaninda olan arka arka duran iki kucuk dugme gibi varmi sende? varsa onlar diff lock kiliti. bunlar yulari dogru cekilir kardes.

sadece kaygan ve dik zeminlerde kullanilmasi gerekir. hele hele on dugemyi cekince kesinlikle dumeni zoraki kesmeyin, zarar verebilir on akslara.

arkada bulunan kisa vitez kolu takviye kutusuna ait.

S arka cekis [2x4]
SA 4x4 high.
SA 4X4 high yine.
N neutral, yani bosa alinir ve mekanik vinc baglama imkani saglanir.
GA 4x4 low. cok agir takviye, tirmanma, camur ve zor zeminler icin.

bikac tane ic ve dis resim gonderseniz iyi olur. aslinda eski yazi basliklarini takip ederseniz bir cok yazi var bu konularda, ama sen yinede takildigin yerde sor.

Ynt: mercedes g serisi

cevaplarınız için teşekkürler, uzun şase 5 kapı araç botaştan çıkma değil, daha sonra resimlerini de eklerim, el freninin yanında 2 adet küçük kol var ama dediğinize göre öndekini fazla kullanmamak lazım, arkada neden iki adet SA modu var onu anlayamadık, çok cahiliz kusura bakmayın aslında arbalarla ilgiliyimdir ama siteyi inceledikçe daha çok yolumuz olduğunu anladım, selamlar.

Ynt: Mercedes G Serisi

takviye kolun dolastifi yon bir kare olarak dusun... ;)

S'den baslayip one alinca SA olur. zaten GA'ya takmak kolu sag koseye itmek gerekir. orada yazi olmasi ..."bu pozisyon nedir??" dusunmemek icin halen daha SA'da oldugunza bir hatirlatma pozisyonu olarak isaretlenmisdir ;) ;) ;)

aslinda sanirim tum 4x4lerde takviye kolu calisma prensipi ayni. yani bir duz cizgi uzerinde calisir. normal geride 2x4, 4x4 high orta pozisyon N , birde ileri pozisyonu 4x4 low.

biz farkliyiz diye, G KULLANIRIZ . G'de takviye kutusunu farkli calistirir digerlerden. ;D

senin G injection degilme? karburatormu? kimden aldiniz? camurluklari varmi? resimler cok iyi olur...

selamlar

merhaba hus55 ben hafta sonları (bazı hafta sonları) ailemle veya arkadaşlarla beraber geziler düzenlemek ve biraz kafa dağıtmak amaçlı bir araç arıyordum bir hastam vasıtasıyla bu aracı satın aldım, aslında ben kare kasa jeep araştırıyordum cahillik işte ;D iyiki bir G rastgelmiş, çok memnunum araçtan, araç enjektörlü fakat sıralı sistem tüp olmaz dediler senin önerin nedir, bir de araç biraz yatmış o nedenle eksiklerini tamamlıyorum, şimdi yatmış bir araçta nereleri dikkatli bir şekilde inceletmeliyim bir de bana orjinal yan dikiz aynaları lazım daha bulamadım nereden temin edebilirim bu konularda desteğe ihtiyacım var, selamlar

Arkadasim senin yeni aracin hayirli olsun... Cok iyi bir tercih olmus. Sansin varmis diyebilirim. Resimleri gonderirsen sevinirim.
Tecrubeli arkadaslarimin bir konuda yardimi istiyorum.

Forumda bulamadim o nedenle burada sorma geregi duydum.
G-Class diff. lock calisip calismadigini nasil test edebilirim.
Benim aracin arka diff. lock devreye gidiginde gosterge tablosundaki ikaz isigi yanmiyor. Calismiyor denebilir mi?

Tşk..

selam gabro, senin istgin cok kolay belli olur..

diff locku cek ve G'nin arkadan bir tekeri kaldir havaya ve dondur havada olan tekeri. eger donerse diff lock arizali. ama donup ve hemen sonra kilitlenirse,diff lock tamam ;)
bzen diff locklarin ikaz lambasi yanmaz, yanik olur veya toprak almaz diye. basit bir cozum....

slpagarli, senin Gnin aynalar 1986-90 model 207-208,307-308 vanlar ile ayni, hatta vanin aynalari daha genis ve estetik. hic modifiye olmadan takiliyor ;)
lpg cok basit takiliyor, ve yakit tasarufu hemen hemen benzinli gibi. arac uzun zaman oturduysa, frenleri bir baktir, bazen kilitleniyorlar. ama genelde ariza yapmaz oturmus G.

iyi gunlerde kullanin arkadaslar.

Merhaba Sılpagarlı ve Gabro,

Yeni araçlarınız hayırlı uğurlu olsun, gerçekten çok iyi bir seçim yapmışsınız. Hüseyin abi bu konuda hepimizin ustasıdır ama yardıma ihtiyacınız olursa bende elimden geleni yapmaya çalışırım. Araçlarınızın resimlerini yollarsanız ve araçlarınızla ilgili detyalı bilgi verirseniz daha faydalı olur.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk

merhaba hus55 şimdi araca lpg taktırırsam kazançlı olmaz mı ::smiley: yoksa dizel kadar mı yakar demek istedin,

bir de sorum olacak arabaya hızlı fren yapınca arkada ki S konumundayken kendi kendine atıyor arıza nerede olabilir?

arka kapıdaki yedek lastik için gerekli aparatı bulamıyoruz ayrıca aracın önüne de koruma demirlerinden yaptırmak istiyorum nereden temin edebilirim,

bütün işlemler bittikten sonra öncesi ve sonrasının fotolarını birlikte gönderecem

selamlar

şimdilik bir fotoğraf gönderiyim de racona ters olmasın ;D[attachment=1][attachment=2]

IMG_0685.jpg

IMG_0682.jpg

Mercedes G farklı ve muhteşem bir alman mühendislik harikasıdır.

Yani hem MERCEDES hem G

Gülle güle kullanın tekrar.

Merhaba Sılpagarlı (Adınızı bulamadım)

Lpg takarsanız tüketim açısından çok faydasını görürsünüz, aracınız benzinli olarak ne kadar yakıyor acaba? Benim aracımda sizinle aynı motor, 230 enjektörlü ve LPG ile 16-17lt/100km yakıyor. Performans açısından ise LPG'nin markası bence önemli. Benim aracımda daha önce markasını bilmediğim bir LPG vardı performansdan memnun değildim, benzine göre farkediyordu, daha sonra OMVL lpg takdırdım ve şu anda performansdan çok memnunum. Birde LPG takdırdığınızda hava filtresinin hava girişini 3/4 kapattırın, yada hava giriş ayarını çok iyi yaptırın.

Birde Hüseyin abi sana da birşey sormak istiyorum, geçenlerde benim aracın motor kayışlarını sıktırdım, performans açısından çok iyi oldu, bu konuda görüşün nedir?

S konumundan fren yapınca atması araba yatmış olmasından veya arazi vitesinin az kullanılmış olmasından dolayı arazi vitesi içindeki yuvarlak fitil gibi bir parçanın çatlamış olmasından kaynaklanmış olabilir, ben bir araçda daha gördüm aynı şeyi onda da ağır araziye aldığımızda tam oturmuyor ve kendi kendine atıyordu, ağır arazi vitesinde gitmek için devamlı elimizle itmek zorunda kaldık. Hüseyin abi bu konuyu çok daha iyi biliyordur eminim size yardımcı olacaktır.

Hangi ildesiniz acaba, eğer Ankara'daysanız yedek lastik için gerekli aparatı benim aracımdaki aparatı örnek vererek sanayide rahatlıkla yaptırabiliriz. Ön koruma demirini de İstanbul'da TS Otomotivden bulabilirsiniz. Fiyatı: 1.500-TL

http://www.sahibinden.com/g_serisine_ozel_imalat_koruma_demirleri-96WQQaXQQ9351829WQQpXQQdisplayitem?

Aracınız çok güzelmiş iç resimlerinide bekliyoruz, iyi günlerde kullanın...

Görüşmek dileğiyle...

sılpagarlı' Alıntı:
merhaba hus55 şimdi araca lpg taktırırsam kazançlı olmaz mı ::smiley: yoksa dizel kadar mı yakar demek istedin,

bir de sorum olacak arabaya hızlı fren yapınca arkada ki S konumundayken kendi kendine atıyor arıza nerede olabilir?

arka kapıdaki yedek lastik için gerekli aparatı bulamıyoruz ayrıca aracın önüne de koruma demirlerinden yaptırmak istiyorum nereden temin edebilirim,

bütün işlemler bittikten sonra öncesi ve sonrasının fotolarını birlikte gönderecem

selamlar

arkadaşlar güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim

cenk ön koruma demiri için sana ayrıca teşekkürler, tekeri takacağımız aparat için salı günü bana dönecekler olmazsa kendimiz yaptıracaz dediğin gibi, aynalar pazartesi elimizde inşaallah, aracın yakışını daha tam olarak deneyemedik sanayiden bi çıksak hemen testlere başlayacağız, bu arada adım abdullah ersoy, rizedeyim ancak araç istanbulda toplanıyor, lpg için önerilerinizi dikkate alacağım ben de italyan bi marka düşünüyorum, selamlar

Merhaba Abdullah Bey,

Aracınızla ilgili gelişmeleri merakla bekliyoruz. Aracınızı adlıktan sonra fotoları muhakkak bekliyoruz, eminim çok güzel olacaktır.

Görüşmek dileğiyle...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

SON KONULAR

Geri