Meksika - Peru Rotası İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,718

canaydemir

Ana Kamp
Yer
Izmir
Selam arkadaşlar. Öncelikle bu yaz için planladığım gezimin rotasını anlatayım, sonra sorularımı sorayım:

Bu yaz 2 ay ABD'de(büyük ihtimal Alaska) çalışıp para biriktirdikten sonra yaklaşık 1 aylık bir Orta Amerika gezisi düşünüyorum.

Baslangicta Alaska'dan Seattle aktarmalı Cancun'a uçacağım, Meksika'da sadece orayı ve Chichen Itza'yı görmeyi planlıyorum.

Sonrasında Belize-Guatemala-El Salvador-Honduras-Nikaragua-Kosta Rika-Panama-Kolombiya üzerinden Ekvador'a ulaşacağım ya da Kosta Rika'dan (San Jose) uçakla direk Ekvador'a (Quito) gidebilirim (Panama vize istiyor). Ekvador'da uçakla Galapagos Adaları'na gidip döndükten sonra Peru'ya ineceğim. Machu Picchu'yu görüp Lima'ya donecegim. Iberia Havayolları'ndan erken rezervasyonla 1500 dolara Madrid aktarmalı uçuşla Istanbul'a geleceğim.

Sorularım:

-Sta Travel, American Airlines, Iberia gibi birçok websitesi'ne baktım. Ucuz uçak bileti bulabileceğim başka siteler var mı?

-Anlattığım rotada gezilmesi görülmesi gereken yerler nelerdir?

-Anlattığım rotada ulaşım ağı ve fiyatları nasil? (Tren, otobüs vs.)

-Bu ülkelerden Meksika, Panama ve Peru vize istiyor, vize ücretleri yaklaşık ne kadardır ve kolay alabilir miyim? (Peru vizesi icin Roma'daki elçiliğe başvurulması gerektiğini ve ücretin 100 € olduğunu duymuştum ??? )

-Peru vizesini burada değil de ABD'de olduğum süre içinde ya da ülkeye giriş yapmadan hemen önce Ekvador'dan alabilir miyim? Ne kadar sağlam olur?

-Galapagos Adaları'nı turla değil kendim gezmeyi düşünüyorum, nasıl yapabilirim?

Bunun dışında bu ülkeler ve rota hakkında vereceğiniz her türlü bilgi çok yardımcı olacaktır. Çok teşekkür ederim :smiley:

Ynt: Meksika - Peru Rotası İçin Yardım

Ben USA den Meksika'ya arabayla geçmiştim. USA'den gideceğiniz için Meksika 3 gün için vize istemiyor ama siz yine de Meksika konsolosluğuna bi danışın belki bi değişiklik olmuştur, ancak arabayla geçerken hiç kontrol yok, otobanda son çıkışı kaçırırsanız Meksika'dasınız :smiley: Meksika güvenli bir ülke değil, o yüzden her türlü önlemi alın derim, kaçırma, hırsızlık hat safhada.

Bazı sorulara cevaplarım var. Birkaç da tavsiye verebilirim. Meksika'ya iki kez gittim, gerek Yucatan yarımadası, gerekse Chiapas eyaletini baştan başa gezdim. Bir ay meksika'dan Peru'ya aradaki tüm ülkeleri gezerek dolaşmak için çok kısa. Ulaşım ücretlerinden dolayı mantıklı olmaz, hem de insan ne gördüğünü pek anlayamıyor kısa sürede.
Meksika: Cancun ilginç bir şehir değil, eğer 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleri, mercan kumları üzerinde lüks bir tatil aradığın şey değilse. Hostal'de kalıp sadece Cancun şehrinde bulunmak cazip değil. Ben Chichen Itza için Merida şehrini tavsiye ederim. Hem Chichen Itza'ya daha yakın, hem de orijinal bir şehir. Havayolu bağlantısı da var. Meksika'da suç konusunda endişeye gerek yok. Eğer zenginliğini sergilemiyor ve turist gringo'lara benzemiyorsan sorun yok. Hele İstanbul'da yaşayan biri için :smiley:
Orta Amerika: Ülkeler arasında ulaşım otobüsle ve uçakla yapılıyor. Ama 1 aylık süre içinde otobüsle giderek her ülkeyi görmek mümkün değil. Bence hangi ülkelere yoğunlaşacağına karar vermelisin. Belize-Guatemala (bilhassa Guatemala)-Honduras Maya kalınıtları ve Maya kökenli halkları açısından ilginç. Honduras da pek bir özellik yok.
Nikaragua da daha çok halkı ve yaşamı ile ilginç olabilir.
Kosta Rika yağmur ormanları ve doğal güzellikleri ile ilginç. Bu ülkeler içerisinde en gelişmişi. Ama en azından bir hafta gerekebilir, ilginç yerleri görmek için.
Kolombiya: Tehlikeli bir ülke. Sınır geçmek için karayolunu kullanmak mantıklı değil. Askeri bölgeler, kontroller insanı yıpratabilir ve sınırı karadan geçebilmenin garantisi de yok.
Ekvador: Quito And dağlarında başkent, sürekli bahar mevsiminin yaşandığı sevimli ve orijinal bir şehir. Galapagos ise -bildiğim kadariyle- gerek uçuş bağlantısı gerekse adalarda gezmek açısından oldukça pahalı bir yer. Turizm kısıtlaması var. Araştırmak gerekiyor.
Peru: Lima'ya gittim. Büyük ve hareketli bir şehir. Cuzco'ya otobüs veya uçakla ulaşılabiliyor. 4-5 günden önce tamamlanamayacak bir tur.

Sorulara cevaplarım:

-Sta Travel, American Airlines, Iberia gibi birçok websitesi'ne baktım. Ucuz uçak bileti bulabileceğim başka siteler var mı?
Ucuz uçak biletini bir süre için unutmak gerekiyor sanırım. Havayolu ne kadar güvensiz olursa -bilhassa Latin Amerika'da- fiyat da o kadar düşük. Bu havayollarının biletleri toplu bilet satan internet sitelerinde bulunmaz. Orta Amerika'da ulaşım için tavsiye edebilecğim havayolları. TACA, LAN (Şili), Aeromexico ve Mexicana. COPA ve LAN'ın Güney Amerika bağlantıları daha fazla. Hepsinin ingilizce internet sitesi var.
-Anlattığım rotada gezilmesi görülmesi gereken yerler nelerdir?
Bence, eğer Chichen Itza'yı mutlaka göreceksen, belki arada bir stop yapıp, Ekvador ve Peru'ya konsantre olmak daha mantıklı gibi (Galapagos bölümünün pahalı olduğunu unutmadan). Peru'dan dönüş yapacağını var sayıyorum.
Ama Meksika'nın güneyi (Palenque, San Cristobal), Guatemala da Maya kültürü açısından ilginç.

-Anlattığım rotada ulaşım ağı ve fiyatları nasil? (Tren, otobüs vs.)
Tren yok. Herşey otobüs ile. Fiyatlar uygun.-Bu ülkelerden Meksika, Panama ve Peru vize istiyor, vize ücretleri yaklaşık ne kadardır ve kolay alabilir miyim? (Peru vizesi icin Roma'daki elçiliğe başvurulması gerektiğini ve ücretin 100 € olduğunu duymuştum )

-Peru vizesini burada değil de ABD'de olduğum süre içinde ya da ülkeye giriş yapmadan hemen önce Ekvador'dan alabilir miyim? Ne kadar sağlam olur?
Peru vizesi zahmetli ve pahalı. Fahri konsolosluktan başvuru formu alınıyor. Western Union ile Roma'daki elçiliğe para gönderiliyor. Makbuz ve pasaport DHL ile gönderiliyor. Toplam maliyet 150 Euro gibi oluyor sanırım. Peru Fahri Konsolosluk tel: 212-2942300. ABD'den almak denenebilir, ama kesin bir şey söyleyemiyorum Aslında ben de önümüzdeki 1-2 yıl içinde Peru'ya gitmeyi düşünüyorum. Aynı soruyu ben de soruyorum kendime

-Galapagos Adaları'nı turla değil kendim gezmeyi düşünüyorum, nasıl yapabilirim?
bu konuda bilgim yok. ben de araştırıyorum

Başka soruların varsa onalrı da cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin
Selim

tesekkurler, ilk kez bu kadar net cevaplar aldim, pek giden yok oralara heralde:smiley: ben aklima soru geldikce size sorarim. tekrar tesekkurler...

Önümüzdeki Ocak-Şubat'ta Venezuela'ya gitmeyi planlıyoruz. O yüzden biraz daha ayrıntılı araştırıyorum şu sıralar. Venezuela'dan Ekvador'a da geçmeyi düşündük bir ara, ama kısıtlı bir süreyi 2 ülkeye bölüştürmek istemedik sonunda.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR