Ynt: Mekanik - Motor Bilgi ve Becerilerimizi Paylaşalım
Size ablamın başına gelen ve bana 3 hafta kafayı yedirten olayı anlatmak istiyorum.
Ablamın 2002 model seri 2 (TD5)discosu vardı.Bir gün herzamanki gibi polonezköydeki yazlıkdan dönerken,yokuş tırmanma esnasında araç gaza basmasına ramen yavaşlamış ve bu esnada dikiz aynasına baktığında bembeyaz bir duman görmüş ve sonunda da araç stop etmiş.Marşa basmış fakat araç gene beyaz duman atarak çalışmamış.Beni aradı bende yanına gittim.Araca bindim çalıştırdım ve gayet şıkır şıkır çalıştı.O zamanlar bostancı sanayide jip servisim vardı yani otomotivci olduğum için,klasik espiriyi yaptım;Beni görünce korktu dedim.Kendi aracımı ablama vererek yola çıktık.Araca 2 boyunca herşyi yaptım gayet sorunsuz çalışıyordu.
2 hafta sonra ablam Kartal E5 karayolundan gene beni aradı aynı sorunla.Aracın yanına ortağım olan ustamla gittik,marşa basmadan kaputu aç dedi.Ben direksiyondayken,marşa bas sesi geldi.Marşa basarken tamam tamam kapat dedi.İndim ne oldu dedim.Oda dükkanda anlatırım dedi ve turboya giren hava hortumunu söktü,marşa bastık araç tekrar çalıştı.Dükkana geldiğimizde turbo motoruna giren hava hortumun komple söktük.Falçata yardımı ile boruyu diklemesine kesti ustam.Açılan borunun içindeki manzara çok tuhaftı.Hava hortumu birkaç katdan üretilmiş ve en içteki katman ayrılmıştı ama tamamen deyil.
Uzun lafın kısası o ayrılan katman ara ara,turbonun hava emme esnasında ayrılıp hava girişini kapatıyormuş ve araç o beyaz dumanı atarak stop ediyormuş.Aradan zaman geçince tekrar eski halini alıp(ben gelince korkup çalışmıştı ya)biz marşa basınca sorunsuz çalışması oymuş.Bunu sürekli yapmamasından dolayı, bizde araç bizdeyken şıkır şıkır çalışınca farketmediğimizden toplam 3 hafta kafayı yedik.Ama enson olayda usta kaputu açıp,marşa bas dediğinde büzüşmeyi görmüş.Tabi burda kısa sürede gitmemizden dolayı,hortum eski halini almaması büyük şans.
Bu bilgi birgün işinize veya paylaştığınız kişilere yardımcı olur.Hem maddi hem manevi kazanç sağlarsınız.Aracı bu sorundan dolayı yetkili servise götürseydik,gerisini sizdüşünün.
Saygılar