Mazda B2500 100.000 Km. Bakımı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quizilbaşan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,905

Quizilbaşan

Ana Kamp
2006 model araç servise gitmek istemiyorum malum servisin işçilik saat ücreti 75TL civarı.Kendimiz dışarda mazda nın dilini bilen bi ustaya götürsek neleri değiştirmemiz lazım bilgisi olan varmı?

Ynt: Mazda B2500 100.000 Km. Bakımı...

merhabalar sanırım tam yerine geldiniz.aynı şey benimde başımda.benim aracım 2004 model mazda b-2500 4x4.şuan 101 bin kmde.

yapılması gerekenler.
*trigiyer kayışı deyişecek.(aynı zamanda klimanın ve hidrolik dreksiyonun kayışınıda deyiştirmenizi öneririm)gergi bilyası deyişecek.
*ısıtma bujileri deyişecek
*enjöktör memeleri deyişecek.
*eğer bitmiş ise debriyaj balatası set olarak deyişecek.
aracım köyde sabahları sağuk havada çalıştığında 1 dakika civarı beyaz duman atıyordu.bugün özel servis olan bi abimiz var sağolsun yanına gittim.aslında ısuzu özel servisi ama japon olduğu için her yerini yaparım dedi ve yanına gittim.beyaz dumanın sebebi trigiyer kayışının deyişim zamanı gelmiş olduğundan dedi.neden ne alakası var dedim.trigiyer kayışı çalışa çalışa uzama yapar dedi.uzama yaptığı içinde aracın avansı düşer dedi.avans düştüğü içinde beyaz duman atar dedi.ee kayışı nasıl yaparız dedim.bana bi adres verdi git ordan al yarım saatte hallederim dedi.peki sadece trigiyermi yoksa hidrolik dreksiyon kayışı ve klima kayışınıda deyiştircezmi dedim.şimdilik trigiyer ve gergi bilyası diyerlerinde bişey yok dedi.trigiyer kayışını orjinalini 30 tl gergi bilyası 35 tl ye aldım.ustama getirdim deyiştirmesi yarım saat sürdü.borcumuz dedim.ne verirsen dedi.20 tl verdimbereket versin dedi.aynı olayı servise sordum.sadece kayış 125 tl, bilya 50 tl parça toplamı 175 tl ,işcilikte 150 tl. toplam 325 tutar dedi.hehe ne garib ben hepsini 85 tl ye hallettim.ayrıca içimde çok çok rahat ustam kendi elleri ile halletti.30 yıllık usta.gözüm gördü içim rahat.

Ynt: Mazda B2500 100.000 Km. Bakımı...

malüm zaman kış olduğu için bizde çiftci olduğumuz için mahsül yani hasat zamanı deyil.işin şimdilik idare yönünü tercih ediyorum.usta enjöktör memelerini nasıl yaparız dedim.benimde çok iyi tanıdığım bi pompacıya gönderdi.söktürdüm.100 de 90 ömrü gitmiş deyiştirirsen çok iyi olur dedi.yoook dedim hasat yok para yok şimdilik idare yaza dedim.tamam o zaman şimdi güzel bi temizleriz bide ayar yaparız yaza kadar seni götürür dedi.30 tl de pompacıya verdim.enjöktör memesini sordum.takım olarak orjinali 180 tl.buda ucuzuma gitti doğrusu.5 yıl önce ısuzu çift kabinim (98) vardı takım olarak 440 tl vermiştim.neymiş drek enjeksiyon olunca pahalı olurmuş.mazda iyikide drek enjeksiyon deyil :D
evet yani yapılacak olanlar onlar.ama en olmassa olmazı trigiyer kayışı ve gergi bilyası.
size bide fiyat bilgisi vereyim.
trigiyer kayışı 30 tl .....gergi bilyası 35 tl....enjöktör memeleri 180 tl.....ısıtma bujileri 90 tl......debiriyaj seti 200 tl civarıymış....
bu yazdıklarım 100 bin bakımı.ustamında dediği gibi kaba taslak işcilikle beraber 600-700 tl veriyosun bi 100 km kafan rahat...
yani mazda parçası ucuz ve dayanıklı araba......size tavsiyem yetkili servisi aklınızdan çıkarın.yoksa bu dediklerimi 2 bin tl ye bile inanın yaptıramazsınız....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri