Marmaris'li 1974 Cj-5'in İstanbul'lu Oluşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,831

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
cj bir tutkuydu bende belkide karadenizli olmanın etkisi belkide hastalık ne derseniz ?

1 yıldır bir cj almayı pilanlıyodum netten hemen her cj inceledim kısmet aradıgım aracı taaaa marmariste buldum sahibiyle 20.02.08 de tel görüştüm ve anlaştık
aracı satış nedeni yeni bebekleri idi uçaklarda yer olmadıgından otobüsle 21.02 de akşam yola çıkdım o yola katlandım ve sabah saat 11 de marmariste buluştuk aracı teset ettikten sonra aramızda anlaşdık ve aracı satın aldım .
herkes bana taaa marmaristen araçmı alınır dedi ist araçmı yok dedi ama hani insan ilkgörüşde aşık misali oldu bıraz kısmet
aracın uzun zaman bakımı yapılmadıgını belirtti sahibi ve bence açıkcası kara yolu ile gelmeye bilmedigim bi araçla cesaret edemedim
noter satışını aldım ve hesaplı nakliye arayışına girdim 1000 ytl ye oto nakil firmaları istedi araç çalışır ve sorunsuzsa gerek yok dedik ve bir kamyonla anlaşdım ve yarı fiyatına 500 ytl hadımköy teslimi anlaşdık araç 5 gün sonra geldi istanbula kamyondan bir rampada indirdik ve lpg oldugundan araçda dogru en yakın benzinciye yol aldım önce gazı fulledim bırazda benzin aldım ve yola devam ettim su almak için markette durdugumda marketcinin ikazıyla aldıgım benzni yere aktıgını gördüm hortumlar çürümüş ve patlakmış suyla motoru yıkadık depodaki benzini akıttık sag salim eve geldim.

yol yorgunu marmarisli
jeepgl008.jpg

sahibinden_jeepgl010.jpg

ertesi günü tüm hortumlar degişdi radyötör temizlendi ve genel bakımıyapıldı temizlendi ve bayagı iyi durumda oldugu daha iyi göründü şansmı acaba ? tamamiyle orjinal kazasız şasesi çok temiz çürük çarık en önemlisi motor çok güzel çıkdı lpg olmasına ragmen arka dana44 ön dana 30
ana şanzıman t14 çıkdı ve orjinal çok iyi durumda bıraz kaçak olsada

bu arada

ist olmanın zamanı geldi olmuşken tam olsun dedim ve özel bi pilaka 34 dn zor oldu ama

jepfile005.jpg

arazijeep016.jpg

arazijeep015.jpg

jepfile014.jpg

bir cj daha kazandı ist sayemde
daha çok iş var yapılacak lastikler yarı çag olmuş kötü vaziyetteydi gezenbilirden tarık beyle tanışmamız lastik olayını çözdü çok az kullanılmış maxıs mudzılla lastiklerimi tarık by den aldım

maxs003.jpg

maxs010.jpg

dodikler kırılmaya başlamış güneşden dodikler degişdi

maxs009.jpg

eee havalar ısındı üstünü açalım dedik artık ama bestap tente istanbul şartlarında tahmin edersiniz çok zor buna çare gece tentesi hazırladık arkadaşımla beraber bestoptan çaldık bıraz ama çinlilere mi özendik ne :smiley:)

gecetentesi007.jpg

gecetentesi006.jpg

bu arada ön takım maslakda bayagı tuzlu bişekilde elden geçdi şanzuman elden geçdi ilk ve son kazık yiyişim oldu :smiley:)
ve geziler başldı yavaş yavaş

gletmangal004.jpg

watabe006.jpg

gletmangal018.jpg

gletmangal036.jpg

Etiketler
RE: Marmarisli 1974 Cj-5 in İstanbullu Oluşu

wattabe parkurunda cj5 testi

parkurun girişi
watabe003.jpg

tiren yayı takozlarıyla kasırlanmış 50 m engebeli etap
IMG_0418.jpg

IMG_0420.jpg

köprü tırmanış ve geçiş

IMG_0410.jpg

IMG_0413.jpg

IMG_0412.jpg

köprünün altından gevşek zemin hazırlanmış mıcır etabı iniş çıkış

IMG_0424.jpg

zirve tırmanış ve iniş etabı

IMG_0416.jpg

normalde su dolu olması gereken dere etabı 1 araç boyu v şeklinde

IMG_0439.jpg

IMG_0443.jpg

IMG_0438.jpg

IMG_0445.jpg

IMG_0437.jpg

IMG_0436.jpg

bu arada güvenlik açısından açı gösteren aynalar detaylar çok iyi düşünülmüş
IMG_0431.jpg

IMG_0433.jpg

IMG_0431-1.jpg

Deniz arkadaşım eline sağlık ve güle güle kullan.
Bu bölüm için, inceleyenlere yararlı olabilecek biraz daha fazla teknik detay vermen gerekiyor... En başta, araç kaç model?...

pardon mustafa by aracın modelini atlamışım gerçekten 1974 model şu an fazla bişey yapmıyorum araca zaten yurtdışındayım
sezon sonu kople sökülecek baştan sona tekrardan toplanacak en ufak ayrıntıyı bile burdan paylaşıcam sizlerle

hepinize merhaba. ben sitenize yeni üye oldum ve bu ilk yazışım. Herşeyden önce o siyah jeep in sahibi olan ağabeyi az kıskandım desem yalan olur :smiley:) Hayırlı olsun ağabey gerçekten çok güzel bir jeep, Sizlere belirtmek istediğim birşey daha var ben işitme engelliyim, ve buraya üye olan ilk hakiki işitme tek üyenizim (işitme englliler federasyonu yöneticisiydim ordan bilirim işitme engellilerin yazı yazma okuma cümle kurma problemleri var bu yüzden böyle forum sitelerine üye olamıyorlar maalesef, yüce Allah'ın bir takdiri). Ağabey abla ve kardeşlerim geçende arkadaşımın Cj5 jeep ine bir bindim hasta oldum arabaya, İçim yanıyor yaaa o jeeplerden almak için, Ama korkuyorum birazda, ya parça pahalı ise, ya bir problem çıkarsa, Vergisi yüksekse ve bir problemde engelli oluşum H sınıfı ehliyetim sadece hususi oto kullandırıyor bana, ticari araç kullanamıyorum, bu jeep lerin ruhsatında ne yazıyor ben kullanabilirmiyim, Allah rızası için bir yardımcı olsanız, yedek parça fiyatı ne bu arabaların, birde garajım yok benim tente olsa keserler, açık bıraksam daha kötü, Ne yapacam yoksa başka bir jeep land rover falan mı alayım, bu konuda beni gerçekten aydınlatmak isteyen gönlü kalbi altın gibi arkadaşlar bana mail atabilirse çok sevinirim Serkanbey78@hotmail.com, sakın yanlış anlamayın buradaki forum sayfasına işşallah sık sık gireceğim ama internet için cafeye gitmek zorunda kalıyorum bu yüzden 2-3 günde bir girebiliyorum bu süre içinde yazan arkadaşlarında yazdıkları cevabı bulamam sanırım. neyse başınızı ağrıttığım için özürlerimi sunar jeeplerinizle güle güle gezmenizi Allahtan niyaz ederim. Valla içim gidiyor gerçekten çok istiyorum ama korkutuyor beni biraz hem param az en çok 8-9.000 ytl civarı lpg li de olmalı, ne önerirsiniz.

Ynt: Marmarisli 1974 Cj-5 in İstanbullu Oluşu

açıkcası ßu soruLar ßenimde kafamda da soru işareti;

ßiLiyorum , asLan ßesLenirken yeminin hesaßı yapıLmaz ama ,
1)yakıt meselesi nedir 100 kilometrede ne kadar yakar
2) muayene ucretlerı ve sıgorta ne kadar oduyorsunuz?
3) parçaları pahaLı mı bunların hani eski model die pahaLı oLur mu?

ßirde ßenım kişisel sorum ßen tam cj hastasıyım :D daha dogrusu hasta oLdum daha yeni :p

cj 5 cj 6 cj 7 arasındaki farklar nedir? birde nette aynı tıpte wrangler ve willys ler war neler oluyor farkları nelerdır? cevap ßekLıyorum sımdıden tesekkurler :smiley:

Ynt: Marmarisli 1974 Cj-5 in İstanbullu Oluşu

ßeyaßaN' Alıntı:
açıkcası ßu soruLar ßenimde kafamda da soru işareti;

ßiLiyorum , asLan ßesLenirken yeminin hesaßı yapıLmaz ama ,
1)yakıt meselesi nedir 100 kilometrede ne kadar yakar
2) muayene ucretlerı ve sıgorta ne kadar oduyorsunuz?
3) parçaları pahaLı mı bunların hani eski model die pahaLı oLur mu?

ßirde ßenım kişisel sorum ßen tam cj hastasıyım :D daha dogrusu hasta oLdum daha yeni :p

cj 5 cj 6 cj 7 arasındaki farklar nedir? birde nette aynı tıpte wrangler ve willys ler war neler oluyor farkları nelerdır? cevap ßekLıyorum sımdıden tesekkurler :smiley:

Site içinde bu sormuş olduğun tüm soruların cevapları var. Garaj, Teknik ve Jeep bölümlerine bakarsan, hepsini göreceksin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR