Manisa Selendi'de Kar Gezisi (18 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,445

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Aslında uzun zamandır gitmek ve hesaplaşmak istediğim bir yerdi Selendi'nin Çıkrıkçı köyü tepesi. Daha evvelki randevuda, kendisini traktör sayesinde yenebilmiştim. Fakat bu kez kendi çabamla yenmeye niyetliydim ve tam istediğim gibi yine kar yağmıştı.
Lastiklerin önemini bir kez daha kavramadım desem yalan olur. Geçen sefer işkence olan tırmanış ve saplanma macerası bu kez son derece keyifli bir tırmanışa döndü.
Aracı durdurup inerek video çekme şansım yoktu. Saplanabilirdim. Araç içerisinden ve camdan dışarı kolumu uzatarak çektiğim videoları yayınlıyorum. Tırmanış, tepedeki karda oyun, iniş olmak üzere 3 video kaydetmiştim. Fakat en keyifli olanını "karda oyun" kısmını çeken arkadaş kaydedememiş. Bu sebeple videoların kalanı ve tepedeki fotoğraflarımızla idare edicez artık.

işte tırmanış kısmının bir bölümü ;

th_Video-0027.jpg

inerken çekilen diğer bir bölüm ;

th_Video-0029.jpg

inerken çekilen son bölüm ;

th_Video-0030.jpg

tepedeki bir kaç fotoğrafımız da bunlar ;

Photo-0103.jpg

Photo-0104.jpg

Photo-0105.jpg

Photo-0106.jpg

Photo-0107.jpg

Photo-0108.jpg

IMG0041A.jpg

İş gereği de olsa, gerçekten keyifli geziler gerçekleşiyor. Keyifli seyirler.

Etiketler

Ynt: Manisa Selendi'de Kar Gezisi (18 Şubat 2009)

Gerçekten güzel görüntüler.
Zaten iş ile zevki bir arada götüren bir işiniz var.
Bari vodafone duman tazminatı vermeli size bu şartlarda hizmet sağlamak
özveri işidir az çok bilirim.
Paylaştığınız için teşekkür ederim kolay gelsin.

mitsubishi'nin arazi performansından memnunmusun bizde kullandık ama nissan ve ısuzu yerini tutmadı.

gunday' Alıntı:
mitsubishi'nin arazi performansından memnunmusun bizde kullandık ama nissan ve ısuzu yerini tutmadı.

Açıkçası ben bu güne kadar bu işte Vitara, Ford Ranger kullandım. Şu an ortağımda Nissan var. Vitara masraf olarak bu iş için fazla. Ayrıca sende biliyorsun, bagajda tonla malzeme ile geziyoruz. Vitara bu anlamda yetersiz kaldı.

Ford'u sıfır almıştım, arazide performansı iyiydi ama, yakıt çok fazlaydı. Ayrıca araç orkestra gibi oldu, her yerinden ses gelmeye başladı sıfır arabanın. Birde olmayacak yerde takla attım bununla. İyice soğuyup sattım.

Bu arabada tek eksik, çok seri olmaması. Ama bana zaten hız değil, güç lazım. Ayrıca diğer araçlarda olmayan elektronik arka diferansiyel kilidi var ve çok işime yarıyor. Isuzu denemedim hiç, ama siz kullanıp memnun olduğunuza göre o araç da iyidir. Bir de hiç bir araçta bulamadığım bir denge var bunda. Neredeyse yan yatacak kadar eğimli arazide bile sorun olmuyor. Aynı yerde Ford'u devirmiştim. Ortağımdaki Nissan hala oradan geçemez mesela.

Bu bölgede üç operatörün ekipleri olarak çok yardımlaşırız. Bazı sahalara onların araçlarıyla değil, benim aracımla gideriz. Tüm malzemeler benim araca alınır ve öyle gideriz. Çünkü diğer araçlar kolay kolay tırmanamazlar buradaki bazı belli başlı yerlere.

Kısacası oldukça memnunum. Sadece hız yok. Serilik yok. Buna da katlanıyoruz artık :smiley:

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Açıkçası ben bu güne kadar bu işte Vitara, Ford Ranger kullandım. Şu an ortağımda Nissan var. Vitara masraf olarak bu iş için fazla. Ayrıca sende biliyorsun, bagajda tonla malzeme ile geziyoruz. Vitara bu anlamda yetersiz kaldı.

Ford'u sıfır almıştım, arazide performansı iyiydi ama, yakıt çok fazlaydı. Ayrıca araç orkestra gibi oldu, her yerinden ses gelmeye başladı sıfır arabanın. Birde olmayacak yerde takla attım bununla. İyice soğuyup sattım.

Bu arabada tek eksik, çok seri olmaması. Ama bana zaten hız değil, güç lazım. Ayrıca diğer araçlarda olmayan elektronik arka diferansiyel kilidi var ve çok işime yarıyor. Isuzu denemedim hiç, ama siz kullanıp memnun olduğunuza göre o araç da iyidir. Bir de hiç bir araçta bulamadığım bir denge var bunda. Neredeyse yan yatacak kadar eğimli arazide bile sorun olmuyor. Aynı yerde Ford'u devirmiştim. Ortağımdaki Nissan hala oradan geçemez mesela.

Bu bölgede üç operatörün ekipleri olarak çok yardımlaşırız. Bazı sahalara onların araçlarıyla değil, benim aracımla gideriz. Tüm malzemeler benim araca alınır ve öyle gideriz. Çünkü diğer araçlar kolay kolay tırmanamazlar buradaki bazı belli başlı yerlere.

Kısacası oldukça memnunum. Sadece hız yok. Serilik yok. Buna da katlanıyoruz artık :smiley:

evet seri bir arac değil diğerlerine nazaran biraz hantal :smiley:

Ben işşizim, beni işe alırmısınız, Giresun tercihimdir. Eyvallah....

Yanlış anlamayın, Manisa' da çok güzel. Ben zamanında çiçekliköyde felan çalıştım. Çok özel bi sebepten gitmek istememem Manisa' ya....

Neyse, bişey sormak istiyorum, hala, Ankara' da Amerikan' cı jeep ustaları var, maalesf bu adamların çoğu 100% kilitli defranransiyelle Limitli Kilit farkını, hatta viskoz kaplini bile bilmiyor... Benim sitede bi komşum var. Önceden eski Nissan pathfinder' ı, liftli İki çeker Mazda pick-up' ı felan vardı, bir kaç senedir 4*4 Nissan pick-up' a biniyor. O' da anladığım kadarıyla Elmadağ' a felan gidiyor devamlı iş için. Pek sohbetim yok. Geçen konuştuk. Isuzu d max 4*4 alacakmış. Adam senelerdir off the road iş yapar, hala kilitli dif. felan bilmiyor. İsuzu' da varmıymış dedim. Bilmiyorum dedi. alacağı yere sormuş felan, abi her yere gider felan demişler. satanlarında kilitten felan anladığı yok. İnanamadım..
sonçta;
Bitimiz kanlansa sizin 4*4 pick-up' lardan almak istesek bunları satanlar veya servisleri bilmiyor dimi bu işi, elektranik kilit felan......
Yorumlarınız lütfen.......
Videolar, sohbet çok verimli, keyifli...
Sağolun....

bırakın diferansiyel kilidini, burada 4x4 sistemleri ilgili doğru dürüst bilgisi olan yok. ustalara arıza tarif etmekten helak oldum. veya arabayı anlatmaktan bıktım. yetkili serviste bile diferansiyel klidini bilmeyen ustalar var.
piyasada bu işi gerçek anlamda bilen usta sayısı çok az. bunlardan biri de ankara mitsubishi yetkili servisi olan "şeref oto" şeref bey. burada aylardır çözemediğimiz arızaları, sadece telefonnla tarif ederek çözmemizi sağladı.
haklısınız. ustayım diye geçinen tonla adamın 4x4 sistemleriyle ilgili bilgisi neredeyse sıfır.

Beni yetkili servislerin, yetkili satıcıların bile bilgisiz olması deli ediyor.... Neyse Mitsubishi düşünürsek şanslıyız yani, akıllı bi adam var.... Bu arada, araştırıp kıyas yapmılştım bi zamanlar. isuzu' yu bilmiyorum ama, çift kabinler içinde enn geniş arka diz mesafesi sizinkinde, bence doğru bi seçim, varsın ağır olsun, baksanıza kilit felan varmış. Dizeller için performans arttırıcı chipler, beyinler felan var. İsterseniz araştırın, bence gerek yok.... Videolar, fotolar çok güzel, imrendim....

bytar' Alıntı:
L 200 ün yakıt tüketimi nedir?

kullanıma göre değişiyor. mesela geçen sene doğuya gittim. uzun yolda 100km/8 lt yaktı. ama dağ bayır, 4x4 kullanımda bu oran 100km/12 hatta 14 litreye kadar çıkıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR