Mangal Açılımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan faruk haksal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,740

faruk haksal

Ana Kamp
İşte size bu da bir “mangal açılımı…”
Mangalcılığın kampçılığımızda yeri ve konumu nedir?..
Mangal nerede yakılmalıdır?
Mangal nasıl ateşlenmeli?.. Nasıl yellenmeli?.. Ve nasıl söndürülmelidir?..
Tecrübeli kampçı kardeşlerimizin bu yöndeki yaratıcı düşüncelerinden katkı sağlamak ve [dolayısıyla da] bu konudaki kültürel ortak paydamızı geliştirmek zorundayız…
Aslında bu açılımın ismini de, [bu konudaki modaya uyarak] değiştirebilir… Ve mangal açılımı yerine, mangalcılıkta “demokratik açılım” tamlamasını kullanabiliriz...
Evet, herkes istediği gibi, istediği yerde ve istediği zaman mangal "yapma" özgürlüğünü tatmalı, çiğnemeli ve afiyetle yutarak, hazmetmelidir…
Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda bu özgürlük çeşidine yer verilir mi, bilemiyorum ama… Bizce, özgürlük, özgürlüktür…
Ve özgürlük, çağımızın en gözde post-modern söylemleri içinde kendisini en iyi gizleyen, en kıvrak ve en ikiyüzlü vitrin süslerinden birisidir…
Neyse ki, konumuz [şimdilik] kampçılık…
Ve gündemimiz, mangal!..
Neyse ki… Ve ne mutlu ki…

Tüm kampçı dostlara, en içten selam ve saygılarımı iletir...
İyi mangallar dilerim.

www.soruyusormak.com

www.dnm-ler.com

mangal.jpg

Etiketler
Ynt: Mangal Açılımı

Mangal yaktım koydum gittim ben yana yana
Kendim içtim aman kendim oldum divane
İmana gel kömür gözlüm imana
Oynama balık balık bugün hava bulanık.

Erzurum yöresi halk türküsü.

Aşağıdan gelen mangal kömürü
Mevlam güzellere versin ömürü
O kız almış annesinden emiri

Geliver yarim geliver kaba minder üstüne
Mavili yazma al kadifenin üstüne

Bilecik yöresi halk türküsü.

hocam bu yapılırmı sımdı :smiley: kokusu burnuma geldı ınanmıyacaksın ........atayım kendımı daglara barı zaten hafta sonu:smiley:

Selamlar Arkadaslar,

Bugun sabah erken saatlerde Burdurun Tefenni ilcesine bagli Hasanpasa kasabasinin 2000 rakim uzeri yaylasina avlanmak ve piknik amacli 1 atli 7 kisi traktorle ve 2 kiside yayan olmak uzere 10 kisi yola koyulduk.
Av bahane mangal sahene diyerek konuya donuyor ve 12. ayin 20 si 2009 tarihli 2000 rakimdaki mangal acilimindan goruntulerle Sizleri basbasa birakiyorum.

resim002t.jpg

Yazin dahi suyu buz gibi olan karpuz catlatan dere yataginda olusan kucuk 1 goletten goruntu.

resim003z.jpg

Yol uzerinde vurdugumuz keklikligi gosteren atli ve avcidan goruntu.

resim007r.jpg

Ben ve atim karayel.

resim008q.jpg

Caylar demlenip ateslerde yakiliyor.

resim017b.jpg

resim011.jpg

Ahcimizda tavuklari parcalamakla mesgul.

resim015u.jpg

resim019d.jpg

Soguktan usuyen genclerin ates basinda isinirken cekilen 1 resim.

resim025.jpg

Ates basinda cay keyfi.

resim013i.jpg

resim016w.jpg

resim038.jpg

Bu ara hazirliklar hafiflemisken benimde gozden uzak 1 kaya parcasinin ustune oturmus cayla aram pek iyi olmadigi icin sigara ve 1 kadeh sarap keyfinde dogayi seyrediyorken cekilen resimden goruntu.

resim012i.jpg

resim037h.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR