Malzeme İncelemelerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mecelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,089

mecelik

Ana Kamp
Yer
Ankara-Tokat
Arkadaşlar tekrar merhaba :smiley: yaklaşık 2 haftadır her akşam aralıksız araştırmalarım sonucu artık bugün siparişlerimi verdim. Gezenbilir formunda açtığım ve yazdığım sayısız mesajlara hiç cevap gelmesede kendi araştırmalarım sonucu listemdeki ürünlere karar kıldım ve sipariş verdim ama benim durumuma düşüpte ne alcağına karar veremeyen arkadaşlar için malzemelerim elime geçer geçmez anında inceleme yazımı ve fotoğrafları sizlerle paylaşıcam :smiley: şimdilik listemi sizlerle paylaşayım elime aldığım anda fotoğraflarıda paylaşacağım :smiley:

1-) Çanta,mat ve tulum 3 ü bir arada olan Easy Camp fırsat paketini tercih ettim. Şimdilik çadır hariç ihtiyaçlarımı karşıladı sayılır. Easy Camp Summit 60+10 Çanta (179,90 TL) , Easy Camp Cosmos 250 Uyku Tulumu (94.90 TL), Mountain Crew 10mm Mat (14,90 TL) 3 ekipman normalde 288.90 TL iken bu paketle 199.90 TL ye geldi. Hemen link paylaşayım:
http://www.adrenalinoutdoor.com/Kamp-Seti-1_15150.html#0

2-) Kamp mutfak seti olarak "Square K705 1 Kişilik Kamp Seti" ni tercih ettim. 1 adet kapaklı tencere,2 adet tava,1 adet kapak ve 1 adet bardaktan oluşan sette 57 TL ye mal oldu. Onunda linki:
http://www.adrenalinoutdoor.com/Square-K705-1-Kisilik-Kamp-Seti_16539.html?search=kamp#0

3-) Ufak wenger marka 3 fonksiyonlu çakım olsada çakılara ilgimden dolayı 1 adet avcı çakısı ve 1 adet rambo bıçağı ismiyle anılan kama sipariş ettim. Sapında çok minik hayati idame seti ile birlikte gelecek olan, toplam 37 cm Sterling T3907 rambo bıçağı modelli,yanımda taşıması daha kolay olsun diye walther m0953 avcı bıcağı modeli ile birlikte sipariş ettim ve toplam 60 TL ye mal oldu. Bıçakların linki :
http://www.avfoni.com/zz/urunler,Urun_Detaylari/68-WALTHER_M0953_Avci_Cakisi.html
http://www.avfoni.com/zz/urunler,Urun_Detaylari/1907-STERLING_T3907_Av_Bicagi.html

Bunlar şuan beklediğim malzemelerim. Elimde olan malzemeler hakkındaki görüşlerimide sizlerle paylaşayım hemen.

*) Quechua techfresh 100 = 2 adet uzun kollu tişörtümü decathlon mağzasından aldım gerek Antalya sıcağındaki açık arazi koşullarında geçirdiğim stajımda gerekse günlük kamplarımda beni zor duruma düşürmedi. Kamplarda esen rüzgarları hissettirmedi, Antalya sıcağında teri direk dışarı atarak beni rahatsız etmedi. Koltuk altları file gibi bir yapıda olduğu için özellikler fazla terleyen bölgelerde hiç rahatsızlık vermiyor ve oldukçada dayanıklı. Takılan sivri uçlu cisimlere rağmen imlek kayması diye nitelendirdiğimiz olayı yaşatmıyor :smiley: ben aldığımda 24 TL idi şuan 14 TL kaçırmayın derim ;)
http://www.decathlon.com.tr/TR/techfresh-50-ml-194241090/

*) Quechua arpenaz 100 HIGH ÇORAP : 2 adette bu çoraplardan almıştım ve uzun süre deneme ikmanım oldu cidden ayağımda ter gibi bişi hissetmedim. Hem ayağı terletmiyor hemde çabucak yıkanıp çabucak kuruyor. Bu çoraplarıda tavsiye edebilirim. Çorapların linki :
http://www.decathlon.com.tr/TR/arpenaz-100-crew-corap-199301021/

*) Bir diğer üründe yine quechua nın Hl 50 CoL1 modelli Kafa Lambası. Yeterince (yani görüş açınızın fazlasıyla) alanı güzelce aydınlatıyor 2 adet kalem pille çalışıyor. Çok çok güçlü projektör gibi diyemem tabiki ama yeterli düzeyde ihtiyaçları karşılıyor. Hatta kafa fenerim açık durumda çektiğim videolar bile fazlasıyla aydınlık çıkmış :smiley: fiyatını hatırlamıyorum ama ürünü görmeniz açısından linkimiz :
http://www.sporunuzmani.com/Hl-50-CoL-1-Kafa-Lambasi,PR-127.html

Sipariş ettiğim ürünlerde gelir gelmez sizlerle fotoğraflarını ve ilk görüşlerimi paylaşacağım. Devamındaki tecrübelerimide sizlerden eksik etmem :smiley: Umarım benim gibi yana döne malzeme tavsiyesi-eleştirisi-görüşler arayan ve cevap bulamayan arkadaşlara yardımım dokunur iyi geceler :smiley:

Etiketler
Ynt: Malzeme İncelemelerim

paylaşım için teşekkürler,faydalı olacaktır.
decathlon daki uzun kollu tşortlar (izmir fiyatı) 19:90 tl.

değerlendirmeleriniz için teşekkürler, forumda ziyadesiyle sorulan malzeme tercihlerine ilişkin tespitlerde bulunmuşsunuz, umarız almayı düşünenlere faydalı olur

Umarım yardımcı olur ilgilenen arkadaşlara :smiley:

bugün tekrar bıçak ve çakı sipariş ettim onlarıda ekliyorum listeme.
Ufak gerber marka çakımın yanı sıra yardımcı olarak av kaması ve küçük av çakısı birde çatal-kaşık çakısı ekledim malzemelerime:

-Walther avcı çakısı: uzun zamandır walther çakılarını inceliyordum. Kullanışlı,ufak ve rahat taşınabilen katlanabilen WALTHER M 0989 modelini tercih ettim açık 20.5,kapalı 11.5 cm boyutlarında. Kılıfı ile beraber geliyor. Gittigidiyor'da 11.40 TL ye buldum direk aldım :smiley: fakat sonuncusunu ben edinmişim sanırım :smiley:
http://urun.gittigidiyor.com/spor/cok-satan-klasik-av-cakisi-walther-57963390

-Fonksiyonlu Kaşık-Çatal-Bıcak çakısı: çatal bıçak kaşık takımı taşımaktansa böle bi çakı taşımak daha mantıklı geliyor. Markasız sanırım baya bi terreddüt ettim ama umarım pişman olmam =/ sadece bunu bulabildim zaten başka bi alternatifim yoktu. 6.90 TL ye mal oldu.
http://urun.gittigidiyor.com/spor/fonksiyonlu-kasik-catal-caki-bicak-set-kamp-seti-62405846

-Chalimex Setli Rambo Kılıflı Kama Bıçak 027 : Çocukluktan beri özendiğim rambo bıçağınıda dayanamayıp aldım :smiley: çok kaliteli değil farkındayım ama hayatı idame setli ve görüntüsüyle zaten etkiliyodu beni çok kullanırmıyım bilmiyorum ama aldım işte :smiley:
http://urun.gittigidiyor.com/spor/chalimex-setli-rambo-kilifli-kama-bicak-027-65733795

* bu arada çanta,tulum ve mat şuan kargo şubesindeymiş. Yarın alır almaz fotoğraflarla detaylı incelememi sizlerle paylaşıcam. İyi akşamlar...

Arkadaşlar az önce çantam ve malzelerim elimde evime girdim hemen oturdum incelemeye koyuldum :smiley: sizlerlede paylaşayım hemen :smiley:

- Square K705 1 Kişilik Kamp Seti :

Tek kişilik kamp seti aslında göründüğü kadar büyük bişi değilmiş fakat 1 kişilik yemek için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Küçük olması ve hafif olması artı bir özellik olsada fiyat-performans açısından pekte pozitif değil gibi sanki ama işe yarayacağı kesin ;) Tavasının sapında çelik üzerine plastik koruyucu yapılması bana pek mantıklı gelmedi,fazla dayanacağa benzemiyorum ama bakalım :smiley: Tencerede üstten asılması sayesinde odun ateşinde lezzetli yemekler yapmaya olanak sağlıycak gibi :smiley: plastik bardak ne kadar sağlıklı ve kullanışlı olabilir o konudada düşünceliyim ama zaten demir bardak yada katlanabilir bardak tercih ediyorum farklı şeyler için kullanılacak gibi :smiley: Özet olarak fiyat-performans açısından zayıf kalsada kullanışlı olacak gibi duruyo,boyutları birazcık daha büyük olsaymış tam anlamıyla "güzel" olcakmış gibi duruyor ama bu haliylede ağırlık açısından varlığı yokluğu hiç farkedilmiyo ve katlandığında 1 tane tabak kadar yer kaplıyo :smiley:

DSCF6171.jpg

-Explorer Cosmos 250 Mavi Uyku Tulumu:

Extrem -9 , max 20 derecede kullanılabilir polyester elyaf Cosmos 250 modelli uyku tulumu 37x19 cm kapalı halde oldukça hafif ve fazlasıyla sıcak tutcak gibi duruyor. Resim 5 te görüldüğü gibi baş ucunda büzdürülebilir kısım sayesinde soğuk hava girişini engelleyebilir. 2 tane,1 taneside iç ve dıştan açılabilen fermuar başlığıyla tulum içerisindeyken açıp kapamaya fırsat sunuyor. (Resim 6-7). Şimdilik herşey yolunda bi sıkıntısı yok gibi duruyor. Şişme yastıkla oldukça konforlu olacak gibi görünüyor...

-Mountain Crew 10 mm EVA Mat:

Suyu emmeyen ve katkı malzemesi EVA ile güçlendirilen mat 10mm kalınlığında 180x50 boyutlarında. Herhangi bir sıkıntısı yok fakat keşke diğer modellerde olduğu gibi sarıldığında,sarılmış şeklini muhafaza edebilmesi için 2 uca lastikler eklenseymiş daha da kullanışlı olurmuş diye düşünüyorum.( Resim 2)

DSCF6175.JPG

-Easy Camp Rucsacs Summit 60+10 Sırt Çantası:

%100 polyester malzemeden yapılmış çanta 60 lite + 10 litrelik en üst kısımda bulunan takıp çıkarılabilen kısımla birlikte 70 Litreye ulaşıyor. 1.97 kg ağırlığında çantanın her tarafından gerdirmeli kemerlerle kullanıcının rahatlığı en üst düzeye,olumsuz rahatsızlıklarda en alt seviyeye çekilmeye çalışılmış. Uyku tulumu kısmı ayrı bir fermuarla çantanın üst kısmına bağımlı yada bağımsız hale getirelebiliyor. Resim 6 da işaretli yerlerde fermuarlı yada fermuarsız 6 tane cep bulunuyor. Resim 7 de görüldüğü gibi 2 adet kürek,balta vb. ekipmanlar için askılık yapılmış. Ayarlı çanta sırt bölümüyle sırtınınza tam olarak ayarlanabiliyor ve en rahat hangi şekilde kullanabilcekseniz oraya ayarlayabiliyorsunuz (Resim 8). Resim 1 de belirtilen yerden çantaya bağlı yağmurluk çıkabiliyor ve yağmurlu havalarda çantanızı korumanız için size yardımcı oluyor. Çantanın 2 yan tarafında su vb. malzemelerinizi koyabilceğiniz fileli cepler bulunuyor. (Resim 9) Resim 6 da belirtilen bölgeden de çantanıza mini su çantası ekleyerek su şişesi derdinde de kurtulabilirsiniz.Çantada şu durumda sorunsuz gibi duruyor ama sanki bel destek bölgesine 1-2 cep konsa fena olmazmış ama orayada cep koyulsaydı çanta cepten geçilmezdi :smiley:

DSCF6171.jpg

Şimdilik bu kadar arkadaşlar özellikle belirtmek isterim daha henüz malzemelerimi kullanma imkanım olmadı. En kısa zamanda deneyim deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Umarım arayış içinde olanların ufacıkta olsa işine yaramıştır ve umarım bir hata yapmamışımdır ama fark ettiğiniz yerler olursa hemen düzeltirim. İyi kamplar dilerm... :smiley:

Uzun zamandır çeşitli sitelerde buna benzer incelemeler de bulunuyordum. Benim için oldukça faydalı bir şey oldu.
Teşekkürler.. :smiley:

Arkadaşlar bıçak takımımda elime ulaştı artık sonuncu incelemeyide sizlere sunup artık susuyorum :smiley:

-Chalimex Setli Rambo Kılıflı Kama Bıçak 027:

Arkadaşlar kılıfı ve dipçiğin içinde bulunan mini hayatı idame kiti ile birlikte gelen bıçak 5160 çeliğinden üretilmiş ve yaklaşık 30 cm. (Kılıç Çeliği). Kılıfı sert plastikten üretilmiş. Yanlızca kemere yada kemere takılıp,ucundaki ipler sayesinde bacağa bağlanarak sabitlenip kullanılabilir. Kabzasındaki delikler sayesinde mızrak olarakta kullanılabilir. Hayati idame kiti çok mini sadece 3-4 tane kibrit ve kısa iğneli,kurşunlu misina bulunmakta tabi çok mini bir alan olduğu için çok azda olsa bişiler adha ekleyebilirsiniz. Kabza metal olduğu için çok çok konforlu değil fakat rahatsızda etmiyor insanın elini. Tırtıklı yapısı sayesinde elinizden kaymıyor. Keskinliğine gelince olabildiğince sivri ucu var fakat hiç keskin değil.Bileğlenmesi şart fakat siyah kaplama olduğu için kaplaması soyulur ve kötü görüntü çıkabilir diye düşünüyorum. Ayı şekilde testere kısmıda hiç keskin değil. Bir bıçakçıya uğrayıp keskinleştirilmesi şart. Sapındaki mini bölme contalı kapakla su geçirmez hale getirilmiş ve kapağın hemen altınad pusula bulunuyor.

DSCF6198.JPG

-Fonksiyonlu Kaşık Çatal Bıçak Çakısı:

Çok az yer kaplayan fonksiyonlu çakı kapalı hali yaklaşık 10 cm civarında. Çatal,bıçak,Kaşık ve konserve,gazoz açacağı fonksiyonları bulunmaktan. Gerber takliti gibi durmasıyla ve pek sağlam yapısı olmamasıyla beni baya bi düşündürdü fakat kullanarak görmekten başka çarem yok :smiley: Ama çatal ve kaşık ayrıldıktan sonra birbirinden ayrılmasıyla oldukça kullanışlı hale geliyor. Sonuç olarak çok çok kaliteli değil ama kullanışlı gibi duruyor :smiley:

DSCF6203.JPG

WALTHER M 0987 Avcı Çakısı :

Açık 20,5 cm,kapalı 11,5 cm boyutlarındaki çelik malzemeden üretilmiş walther marka çakı oldukça kullanışlı. 2.resimde belirtilen bıçağın üzerindeki çıkıntı sayesinde tek el baş parmağı ile kolayca ve çabucak açılım sağlıyor. 3.resimdeki belirtilen kilit sayesinde kapanmayı önlüyor. Kılıfı ise dayanıklı kumaştan üretilmiş ve kemere asabilme sağlıyor. Aynı şekilde bıçağın üzerinde ki klips sayesinde de kemerinize takabiliyorsunuz. Bu bıçağımda diğer avcı kamasıyla birlikte bıçakçıya gitcek gibi duruyor. Sapındaki sağlam ahşap eklentisiyle ( ceviz gibi duruyor ama ) daha dekoratif ve konforlu hale gelmiş ve çalışırken eli yormuyor. Bu bıçakta rahat,gösterişli ve kullanışlı bir malzeme olarak çantamdaki yerini aldı :smiley:

Yeni Bit Eşlem Resmi (2).jpg

DSCF6215.JPG

ormantikinsan' Alıntı:
Uzun zamandır çeşitli sitelerde buna benzer incelemeler de bulunuyordum. Benim için oldukça faydalı bir şey oldu.
Teşekkürler.. :smiley:

Konuyu açıp malzemelerini almış arkadaşın hevesini kırmadan ve polemiğe sebep olmadan fikrimi yazayım.diğer sitelerde ki malzeme incelemeleri bizzat çeşitli hava,iklim ,rakım ve faaliyetlerde denenerek yapılmış incelemelerdir,Takip ettiğim Outdoor haber (Çağatay Belgen)Zannediyorum, tahmin ediyorum,hele hiç denemedim denilerek inceleme sadece satıcı bilgileri ve kanaatle olur.Bu da Ciddi faaliyetlerde ciddi Risk ler oluşturur.

Alınan malzemeler ve fiat aralığı göz önüne alınırsa bahar,yaz ,sonbahar mevsimlerinde kısa süreli ,kısa mesafeli faaliyetlerde kullanılabilir.
Hayırlı olsun.İyi ,eğlenceli kamplar dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri