Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bolatstar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,607
Ynt: Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova gezisi

6 ülke toplam 2500 km için 500 tl yakıt parası tuttu

Etiketler

sırada hırvatistan var, en pahalı ülke idi, ülkeye girince split var, biz trogiri merak ettiğimiz için oraya geçtik , gerçekten de çok şirin küçük bir yerdi, bana göre splitten daha güzeldi, denizi de temiz ve sakindi gündüz kaleyi,sahili ve pazarı gezdik,denize girdik hediyelikler çok pahalı burda da splitte de,meyve de öle,biz türkiyede turistlere pahalı veriliyor diyoruz ama ,meğer bunu her ülke yapıyormuş onu anladım ve geceyi orda geçirmeye karar verdik,villa adriyana temizdi , 50 euro idi ,

DSCN0224.JPG

ertesi gün dubrovnik e yola çıkıp gece orda kalmaya karar veriyoruz, girişi resmediyorum

DSCN0246.JPG

gerçekten güzel bir yerdi dubrovnik, kalesi çok büyük ,tamamını gezmek 3,5 saatsüren bir kale , biz yarısına kadar belki gezdik, malum çocuklar küçük olunc aonca merdiven çok yorucu , ilk çıkıştan çıktın bizde giriş 70 kuna idi kişi başı, hırvat parası kuna , 100 euro =742 kuna ,kaleden başka teleferik ile yukARI çıkabiliyorsunuz ama biz çıkmadık 80 tl tutunca vazgeçtik, bursayı tercih ederim dedim ben.limana gidebilirsiniz,şehiriçini arabayla turladık, kalmak için sobe aramaya başladık, şehre girişte yol kenarları pek hoşumuza gitmedi, bir kadın arkadaşını önerdi bize ,yukarda dağın başında bir köy, ben önce çok kızdım bizi nereye götürüyor diye, ama sabah uyanınca iyi ki bu evde kaldık dedim, yemyeşil meyve ağaçları dolu bol oksijen içeren harika balkonlu yeni bina tertemiz bir evdi, ev sahibi alt kaltta oturuyor, internet vardı,

DSCN0266.JPG

biz ipsaladan arabamız ve 500 euro ile yola çıktık ve 6 ülke 3200 km yol yaparak 35 euro cebimizde 10 gün sonra döndük ;D

kardelensena1' Alıntı:
öncelikle burada yazılarını okuyup faydalandığım arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, bazıları yanlış yönlendirmeler yapmış olsa da ,neyse diyor ve gezi notlarımı ara ara paylaşacağımı belirtiyorum.öncelikle 10 gün 6 ülkeye çok az geldi çok yorulduk,çünkü biri 2 diğeri 5 yaşında iki çocukla gezdik , gün de az geldi. ama yapacak bişey yoktu, geziye üsküp ile başladık 4 kişi 1640 tl gidiş dönüş, üsküpte araba kiraladık, hiç gezmeden direk prizren e devam ettik ,öğle yemeğini orda bir türk restoranda yedik ,yemekler aynı idi.sıkıntı çekmedik, prizren şirin küçük bir yer.tüm gezi boyunca en sıkıntılı şey tabela problemiydi ,ne şehir içi ne dışı bilgi veren doğru dürüst tabela yok, navigasyon olmasa çok kaybolurduk, insan kaç km kaldı yazmazmı şehirdışlarında, nüfus kaç yokkk, şehir içinde de tabela çok az (kahverengi)

Oldukça ekonomik ve güzel bir gezi olmuş. Biz de iki yaşında ve yedi yaşında iki çocukla gezdiğimiz için gezinin ne kadar eğlenceli :smiley: geçtiğini anlayabiliyorum. Bahsettiğiniz ülkelere biz de gitmiştik. Hatta Kosova'da bir yıl kadar yaşadık. En çok Bosna'yı sevdik. İzzet Begoviç öleli bir kaç hafta olmuştu daha. Mezarı yapılmamıştı bile. En çok mezarlar bizi etkilemişti. İlk defa Müslüman ve Hiristiyan mezarlarının yan yana olduğunu gördüm. Savaşın aslında iki tarafın suçsuz insanları için nasıl acımasız bir şey olduğunu çok net anlatıyordu.
Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR