LR'nin Benzin ve LPG Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hititfoto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,996

hititfoto

Yeni Üye
Yer
Ankara
Sevgili Arkadaşlar
1991 Model LR Benzinli alıyorum. Aracın yakıt sarfiyatı 1 lt ile ortalama 5 km imiş. Kaba bir hesapla ortalama KM'de 700 ytl yakıyor. Bu durum düz benzinli için dehşet verici. Bende LPG taktırmayı düşünüyorum. Üretici firma bilgileri ile hesaplama yapınca ortalama Km'de 160 ytl sarfiyat oluşuyor.

Bu durum hakkındaki düşünceleriniz benim kararlarım açısından sonderece önemli.

LPG Defender için ne kadar mantıklı.
Öyleyse hangi markalara yönelmeliyiz.
Aracın performansı açısından nasıl değerlendirilmeli.
ve sizin önerileriniz ve tecrübeleriniz.

Şimdiden hepinize teşekkürler.

Hititfoto

Etiketler
Ynt: LR'nin Benzin ve LPG Performansı

Hoş geldiniz,

Sanıyorum bir yanlışlık var , V8 bile benzinle kmde 700 krş yakmaz, belki 400-450 hadi yanlayarak falan kalsanız 500 diyelim ama 700 için benzini bidonla tepeden dökmeniz lazım.

2.5 benzini kullanan daha net bilgi verirler ama 2.5 benzin V8 e yakın bir tüketim yapıyor, performansı 1/3 daha az, güç çok olmadığı için yürüyende hasar olma olasılığıda bukadar azalıyor.

benzinde de700 yakması gerçekten çok fazla ama lpg takılınca 160 ytl de düşmez . benim toyota 2400 cc benzinli lpg de 180 . 200 krş yakıyor . 4000 cc toyotam 6 silindir benzinlide 500 krş yakıyor tüp takılırsada 275, 300 arası yakar . tahminen lpg %40 yakıtı düşürür

Lpg benzinde yaktığı rakamda %35-40 gibi avantaj sağlar. Benim araçım ambulans kasalı ( Karavan ) 110 defender. Brc marka tüp var. Şehir içinde 300 civarı yakıyor. Uzun yolda çok büyük bir değişiklik olmuyor. 270-280 gibi rakamlar. Tabi bu rakamlar tüp ucuzlamadan önceydi. Fakat 160 ytl hayatta yakmaz :smiley: Verime gelince eğer tüpü yeteri kadar açarsanız benzine çok yakın bir güç alırsınız. Ve yakıt miktarıda benzine yakın rakamlara ulaşır. İyi bir ayarla lpg li bir araç kendini rampalarda belli eder.Benzinde çıkacağınız vitesten bir vites düşük vitesle çıkarsanız.

Benzinle ortalama 2,5 motor 15 litre max yakar lpg yaklaşık %40 daha ucuz günlük yakıt kurunu çarparak bula bilirsiniz

performans olarak düz dizelden birazdaha iyidir düz yolda benzin/lpg farkı pek yok 120 civarı hız yapabiliyor
83 hp 183 NM tork degerlerine sahip bir motor 2 tonluk bir aracı ancak bu kadar götüre biliyor
v8 300tdi puma gibi seçenekler daha performanslı ancak yavuz beyin bahsetigi parça kırma kopartma ezme gibi
sorunlar var,
ayrıca standart hali bile yerden ortalama 50 cm kasa altı yükseklige sahip bir araçta daha fazlası ????

selam,
benimde ambulanstan çıkma 110 benzinli aracım var.atiker marka lpg taktırdım.km de 430 kuruş yaktı.atikeri çıkarıp brc beyin takıldı.ve bir anda 345 kuruşa düştü. evet benzinli haliylede yaklaşık700-750 arası yakıyordu.

ben pek lpg de kullanmıyorum ancak şu anki fiyatlarla (1,40 litresi) 250-280 arası yakıyor brc beyin gaz mikseride
karbüratörün üstündeki plastik şapkanın ucunda takılı yani karbüratörle mekanik bir baglantısı yok
benzinde 2,80 litre fiyatı 400 gibi yakıyo

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile Araç benzin sarfiyatı ile LPG sarfiyatında % 10 fark ediyor. misalen 100 km de ortalama 10 litre benzin yakıyorsa 11 litre LPG Tüketiyor.
Fakat LR Defender için bence lpg bu aracı cok fazla yoruyor bu da motor ömrünü cok kısaltıyor.

Lpg her aracın ömrünü kısaltır. Defendera özel lpg den kaynaklanan bir yıpranma yoktur. Lt olarak bilmem ama fiyat olarak ortalama % 30-40 yakıt tasarrufu sağlarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,921
Kayıtlı Üye Sayımız
166,702
Kaydolan Son Üyemiz
axellus

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR