KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Montaj tamamlandıktan sonra sıra yağ ve su koymaya geldi. Serkan Usta önce yağı koydu sonra suyu doldurdu. Denemek için çalıştıralım diye baktığımızda ne görelim motorun altından su akıyor eyvah dedik acaba borulardan birimi patlak araştırmaların neticesinde birde ne görelim motor hararet tapalarından biri delinmiş.
Büyüksün Yunus Usta(Beger) bizi ikaz etmiştin ama motor monte edildiği için bakamamıştık. Tabi burası onarıldı tapa yapılarak yerine takıldı. Veeee Mutlu son.
Hemen deneme turuna çıktık Sanayi içerinde dik bir tepede iki çekerle deneme yapalım dedik. Sonuç mükemmeldi. Daha önce belkide çıkmak için 4x4 e ihtiyaç duyacağımız büyük bir eğimi bizim "çilekeş" rahat rahat çıktı sanki gücü 2-3 kat artmıştı.
Son olarak marş dinamosu ve aküyüde yenileyeceğiz.
Ellerine sağlık Serkan usta
Bu arada Serkan ustayıda "gezen bilir" üyesi yaptık
Motor rektefiye yapildiktan sonra motoru yuke bindirmeyin lutfen. Alismamiz segmanlariniz silindiri cizer ve arac kesinlikle yag yakmayi kesmes ve kompresorde dusukluge sebeb olur.
Motor aracin uzerine takilinca en az 2 saat kadar rolantide arasira stop ederek calistirmaniz iyi olurdu.
Ustalarinizin sizi uyarmasi gerekirdi. Gozden kacmis olmali.
Motor rektefiye yapildiktan sonra motoru yuke bindirmeyin lutfen. Alismamiz segmanlariniz silindiri cizer ve arac kesinlikle yag yakmayi kesmes ve kompresorde dusukluge sebeb olur.
Motor aracin uzerine takilinca en az 2 saat kadar rolantide arasira stop ederek calistirmaniz iyi olurdu.
Ustalarinizin sizi uyarmasi gerekirdi. Gozden kacmis olmali.
Yeni motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip eylesin. Yanlış hatırlamıyorsam sizin oğlan yayladan gelirken yağsız bırakmıştı. Kırank mili yataklarında sarma filan varmıydı? Yaklaşık size kaça mal olsu? Benim Gaz69 daki 240 mercedes te tamir istiyor ,o bakımdan sordum.
Bu arada ben de K:maraştayım, yolunuz düşerse dondurma yemeye beklerim.
Yeni motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip eylesin. Yanlış hatırlamıyorsam sizin oğlan yayladan gelirken yağsız bırakmıştı. Kırank mili yataklarında sarma filan varmıydı? Yaklaşık size kaça mal olsu? Benim Gaz69 daki 240 mercedes te tamir istiyor ,o bakımdan sordum.
Bu arada ben de K:maraştayım, yolunuz düşerse dondurma yemeye beklerim.