Herkeze selamlar...
Discovery Td5 ve V8 yakıt tüketimleri hakkında bilgiye ihtiyacım var. Özellikle Td5 in yakıt tüketiminin şehir içi koşullarda çok makul olduğunu duydum ancak kişiden kişye bu makul rakam değişebilir. Disco 2 Td5 ve V8 in şehir içi yakıt sarfiyatı ne kadardır ?
TD5 ortalama 11-12lt/100km, V8 kullanıma bağlı olarak 17-25lt / 100km yakıyor.
Eğer bütçeniz uygunsa, tabii ki TD5 alın. hatta az biraz daha bütçeniz varsa, Oto Mekanik Hüseyin Usta'yı arayın, aracınızı 180HP'lik bi canavara dönüştürsün.
vergi dilimleri açısından ikisi arasında ciddi fark var. yakıt olarak aynı değerlere gelse bile (V8'in LPG'li haliyle tabi) td5 daha mantıklı bir seçim olacak gibi duruyor.
TD5 - 32 lastikle,
75 litre dizelle ortalama 615 km yapıyor. şehirdışı ağırlıklı (110 Km sürat) şehiriçi karışık değerdir.
Benim aracımı dilerseniz performans konusunda fikir elde edebilmek için deneyebilirsiniz.
2002 disco td5 (2500dizel)ile geçen perşembe günü Bursadan İzmir'e(300 km) acelem olduğu için iki saat kırk dakikada girdim.Yaktığı yakıt km'ye 0.385 kuruş; yolda 170'e kadar çıktım bana göre çok makul
Eğer aracınız standard lastik ve yüksekliğe sahipse, çok yaktığını söyleyebilirim. yakıt olayı biraz da kullanıma bağlı. bu tür bir araç uzun süre 170 ile gidebilmek için tasarlanmamış. o nedenle, 130'un üstüne çıktıkça yakıt tüketimi yüksek oranda artacaktır. fabrika çıkış hali ile korunan bir TD5 yaklaşık 30 YKR yakıyor olmalı.
Selam v8 sehir içinde 25lt yakıyor şehirler arasında 15 lt civarı..Fakat performansı td5le çok farklı td5 kullandım el freni çekilmiş gibi.Tüp tercih edilecekse v8 tartışılmaz..2000 model alırsanız vergiside azalmış olur.Benimki 2001 ben 6 aylık 1700 tl civarı ödüyorum saygılarımla..