LR Discovery 2 TD5 bakım nasıl yapılmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trmemo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,554

Etiketler
Ynt: LR Discovery 2 TD5 bakım nasıl yapılmalı ?

merhabalar bu sitede gezinirken mesajınızı gördüm. ben range rover ustasıyımm yerim maslakta range rover, bmw ve mini cooper üzerine servisim var hertürlü yedek çıkma parça ve tamir olanaklarımız mevcut aracınızla ilgili her türlü sorunda size yardımcı olabilirim. Telefondan da arayıp bilgi alabilirsiniz her zaman her saat türkiyenin her yerine servisimiz mevcuttur. Her türlü bilgi ve sorunlarınız için 0536 287 75 56 nolu telden bana ulaşabilirsiniz saygılar adem karnucu

İskenderunda ikamet ettiğim için İstanbula ulaşmamız zor. Kendi imkanlarımla araca bakmaya çalışacağım. Bazı parçalara ihtiyacım var. Çıkma parçada olabilir. Aradığım parçaların Resimleri aşağıdadır. Araba land rover 2001 discovery td5 manuel
1. Fren hidroliğinin altındaki lastik contalar. 2 adet
2. Ön panjurun üstündeki plastik dubeller 3 adet
3. Arka bağaj yan çantaların kapakları. sağ ve sol 2 adet
4. Arka bağaj Havuz tipi bağaj lastiği 1 adet
5. Arka bağajdaki yan iki küçük panjurlu kapak . 2 adet
devamı var.

lastik.JPG

plastikcivi.jpg

bagajkapak.JPG

bagajhavuzu.JPG

bagajpanjur.JPG

Aradığım malzemeler devam.
6. Arka bagaj perdesi. 1 adet
7. Ön tampon altındaki çekici demirinin kapağı 1 adet
8. Ön far plastik tutucular 8 adet
9. Bijon somunu kapaklarını sökmek için kullanılan aparat. 1 adet
10. Arka cam silecek. 1 adet

perde.JPG

çekici.JPG

farba?lant?.JPG

bijonsegman?.JPG

silgi.jpg

Selam, kayalar otomotiv iskenderun bayiisi var internetten bakabilirsiniz
http://www.kayalaroto.com.tr
ENDER OTOMOTİV -ERCAN ŞİMŞEK
0326- 615 77 23
0326 -615 48 44

merhaba aracınıza gereken parçaların büyük bölümünü aksesuar oluşturmakta o bakımdan bazı parçaları yeni bazılarını çıkma yada siparişle almanız gerekecek yeni parçalar için iskendurunda kayalar otomotiv var çıkmalar için telden irtibata geçerseniz yardımcı olabiliriz yeni parçalar için iskendurun deme sebebim size yakın olması dilerseniz bizde yardımcı oluruz saygılar adem karnuçu tel: 0536-287-75-56

Merhabalar,
Temsili fotoğraflardan birisini kullandığınız JGS'nin sitesinden alışveriş yaptım.
Tavsiye olunur. Ebay'de satış yaptığı fiyattan satıyor sitesinde ve yurtdışına gönderirken vergiyi de düşüyor. Örneğin ebay'de satış yapan satıcılar bunu uygulamıyorlar. Posta ücreti de makul sayılır.
Linkteki filtre setini getirtmiştim.
http://shop.jgs4x4.co.uk/land-rover-discovery-2-td5-1998-to-2004-engine-filter-service-filters-kit-2180-p.asp

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Temsili fotoğraflardan birisini kullandığınız JGS'nin sitesinden alışveriş yaptım.
Tavsiye olunur. Ebay'de satış yaptığı fiyattan satıyor sitesinde ve yurtdışına gönderirken vergiyi de düşüyor. Örneğin ebay'de satış yapan satıcılar bunu uygulamıyorlar. Posta ücreti de makul sayılır.
Linkteki filtre setini getirtmiştim.
http://shop.jgs4x4.co.uk/land-rover-discovery-2-td5-1998-to-2004-engine-filter-service-filters-kit-2180-p.asp

Şenol bey siteye girdim . Gerçekten aradığım bir çok parça var. Fiyatları da uygun gibi görünüyor. İletişime geçeceğim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Tekrar merhaba,
Bijon kapaklarını sökmeye ihtiyaç yok sanki.
Kendi aracım için konuşacak olursam, sökmek te pek mümkün gözükmüyor.
Kapak üzerindeki izlerden, lokma veya anahtarın direkt kapak üzerinden uygulandığı anlaşılıyor.
Geçenlerde M/T lastik takımı için lastikçide sökme takma işlemi yapılırken usta benzeri araçlarda aynı şekilde yapıyoruz dedi.
Ben de itiraz etmedim. Çok çalışmış 27'lik lokma veya bir üstü ile kapak üzerinden sökme takma yapılabiliyor.

Bu arada, plastik kapak ve diğer aksesuarlar için ebay.co.uk sayfasında arama kısmına "discovery 2 trim" yazın, ihtiyaç duyduğunuz bir çok parçayı göreceksiniz. Makul fiyatlı ve Türkiye'ye gönderen bir satıcı bulursanız (%positive feedback ve işlem sayısı yüksek olmasına dikkat edin) bu şekilde de temin yoluna gidebilirsiniz.

Şenol bey bende 27 lik lokma ve kol aldım. Bijonun bir tanesini denedim çıkarttım şu an için kapaklar normal. Bazılarında biraz deforme veya şişme olduğu için bir kısmını çakarak geçiriyorum. Böylelikle kapaklar eski haline dönüyor.
Telsiz konusunda ne yapıyorsunuz ? Telsiz hakkındada pek bilgim yok. Tavsiye edeceğiniz marka model varmı ?

Ben de 27 lokma almıştım ama geri verip bir büyüğüyle
değiştirmeyi düşünüyordum. Çakarak oluyorsa öyle deneyeyim.
Telsiz olarak midland alan 42 multi var. Direkt çakmak soketine
bağlanabiliyor. Anten bağlantı yerini ve kablo güzergahını netleştirmedim.
Tavsiye konusunda ise üstadlar yardımcı olacaktır. İlgili konu başlıklarına
göz atabilirsiniz.

Ben 28 yıldız lokma denedim kapak ile bijon arasında dönme yapıp kapak yapısını bozuyor. Onun için 28 pek falza tavsiye etmem.

Şenol bey bir Midland-Alan 42 sahibinden com da satlık ilanı var. sizce uygun mu. sizinki de böylemi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-lisanssiz-telsiz-sifir-midland-alan-42-telsiz-110351616/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR