LPG de kalite farklılığı varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EXCELL1500 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,688

EXCELL1500

en büyük aşkım Türkiye
Yer
kayseri
Arkadaşlar lpg li araç kullanıyorsanız sizinde aracınız farklı istasyonlardan lpg aldığınızda farkediyormu?Bir uzun yola gittiğinizde ister istemez farklı istasyonlardan lpg alıyorsunuzdur firma aynı olduğu halde farklı menziller sizdede oluşuyormu?Ayrıca aracın performansıda değişiyormu?

Etiketler
Ynt: LPG de kalite farklılığı varmı?

kesinlikle farkedyor. şöyleki çok km yapan ve burdaki ustalarımız kadar olmasada iyi teknik ve sürüş bilgisine sahip biri olarak söylüyorum farkedyor. ve bunu şehr içinde değilde özellkle uzun yolda çok farkedyosunuz bunun bir nedenide peşpeşe farklı markalı yakıtı kullanmak ve hız yapma gerekliliği duyduğumuzdan çekişitede nasıl bir değişme olduğunu göryoruz.. büyük firmalar dışında pek farklı şirketlerden yakıt almasamda opet-bp-po-shell bu dörtlü arasında en iyi çekişi litre başına en fazla kmyi shellde yakaladım diyebilirim ve gerek kalmadıkça shellin dışında artık kullanmamaya çalışyorum. tabi bu bütün shell istasyonları için geçerli diyebilirmiyiz hayır bunun sebebide marklar adı altında şahıs işletmeleri olyor çoğu istasyon bu da elbetteki ordaki kaliteyi değiştiryor.. başımdan geçen bi olayda yine bir shell istasyonunda 42 ltlik lpg tankım ki içinde hala 10 lt yakıt varken benzinliğe geçtim 52 ltre doldurduklarını ve pompalarının düzgün olduğunu idda ettiler bende polis çağırın ödeme yapmıcam diyince işin içine patronlar filan girdiler ve benm hesabıma göre ödeme yapmamı söylediler tabi bu olay şehr dışında olduğundan çok fazla uğraşamadım ama demek istediğim firmaların her istasyonunda da aynı güvenliliği bulamyorsunuz.. yazı belki uzun bazı kısımları gereksiz oldu ama en doğru yakıta yine her aracın kullanıcısı karar verir benm arabaya katkısız shell lpg yarıyor :smiley:

georoad' Alıntı:
kesinlikle farkedyor. şöyleki çok km yapan ve burdaki ustalarımız kadar olmasada iyi teknik ve sürüş bilgisine sahip biri olarak söylüyorum farkedyor. ve bunu şehr içinde değilde özellkle uzun yolda çok farkedyosunuz bunun bir nedenide peşpeşe farklı markalı yakıtı kullanmak ve hız yapma gerekliliği duyduğumuzdan çekişitede nasıl bir değişme olduğunu göryoruz.. büyük firmalar dışında pek farklı şirketlerden yakıt almasamda opet-bp-po-shell bu dörtlü arasında en iyi çekişi litre başına en fazla kmyi shellde yakaladım diyebilirim ve gerek kalmadıkça shellin dışında artık kullanmamaya çalışyorum. tabi bu bütün shell istasyonları için geçerli diyebilirmiyiz hayır bunun sebebide marklar adı altında şahıs işletmeleri olyor çoğu istasyon bu da elbetteki ordaki kaliteyi değiştiryor.. başımdan geçen bi olayda yine bir shell istasyonunda 42 ltlik lpg tankım ki içinde hala 10 lt yakıt varken benzinliğe geçtim 52 ltre doldurduklarını ve pompalarının düzgün olduğunu idda ettiler bende polis çağırın ödeme yapmıcam diyince işin içine patronlar filan girdiler ve benm hesabıma göre ödeme yapmamı söylediler tabi bu olay şehr dışında olduğundan çok fazla uğraşamadım ama demek istediğim firmaların her istasyonunda da aynı güvenliliği bulamyorsunuz.. yazı belki uzun bazı kısımları gereksiz oldu ama en doğru yakıta yine her aracın kullanıcısı karar verir benm arabaya katkısız shell lpg yarıyor :smiley:
Ankarada başıma benzer bir olay geldi memlekette 2.25tlden boş depoyu 70tl ye fulleyip 350km yapıp Ankaraya vardım Ankarada tamamen boşalan depomu doldurmak için benzinle bir milangaz bayiine kadar gittim(1.78den) 51tl ye depo doldu 4-5 gün Ankara şehir içinde kullandım dönüşten önce depoyu aynı yerden doldurmak için gittim aynı istasyonda başka bir pompaya yanaştım göstergemde 2 yeşil ışık yanıyordu büyük bir istasyondu ve gece saat 23 civarı olmasına rağmen istasyon ticari taxi doluydu neyse başladılar doluma ve benim göstergeye göre yarım depo 52tl gaz aldı 29 litre civarı şaşırdım tabi göstergedemi bir hata var deim km baktım son dolumun üstüne daha 150km yapmışım işkillendim ama baktım yamuk bi durum olsa taxici esnafı girmez oraya ama içerisi taxi dolu neyse sabah yola koyuldum 350km geri döndüm ve normalde biten depo iki ışık yanıyordu ilk defa başıma geldi depom boşken bile 30-32 civarı alırken adam yarım deponun üstüne 29lt bastı ama menzil hesabı yaptığımda pompada bir hile olmadığını anladım şimdi her Ankaraya gitmemde o istasyona uğruyorum ve depomu dolduruyorum

sahin05' Alıntı:
Ankarada başıma benzer bir olay geldi memlekette 2.25tlden boş depoyu 70tl ye fulleyip 350km yapıp Ankaraya vardım Ankarada tamamen boşalan depomu doldurmak için benzinle bir milangaz bayiine kadar gittim(1.78den) 51tl ye depo doldu 4-5 gün Ankara şehir içinde kullandım dönüşten önce depoyu aynı yerden doldurmak için gittim aynı istasyonda başka bir pompaya yanaştım göstergemde 2 yeşil ışık yanıyordu büyük bir istasyondu ve gece saat 23 civarı olmasına rağmen istasyon ticari taxi doluydu neyse başladılar doluma ve benim göstergeye göre yarım depo 52tl gaz aldı 29 litre civarı şaşırdım tabi göstergedemi bir hata var deim km baktım son dolumun üstüne daha 150km yapmışım işkillendim ama baktım yamuk bi durum olsa taxici esnafı girmez oraya ama içerisi taxi dolu neyse sabah yola koyuldum 350km geri döndüm ve normalde biten depo iki ışık yanıyordu ilk defa başıma geldi depom boşken bile 30-32 civarı alırken adam yarım deponun üstüne 29lt bastı ama menzil hesabı yaptığımda pompada bir hile olmadığını anladım şimdi her Ankaraya gitmemde o istasyona uğruyorum ve depomu dolduruyorum

Bu durum istasyonun LPG basıncının yüksekliğinden kaynaklanıyor. Olmzası gerekenden fazla basınta gaz basıyor. Bu, tankın %20 si boş kalması gerektiğinden, güvenli değil. Ayrıca sisteme de zarar verebilir. Bu istasyon yasal basınç sınırına uymuyor.

İstasyonlar satış miktarlarını arttırmak için bu yola baş vurabiliyor.

concrete' Alıntı:
Bu durum istasyonun LPG basıncının yüksekliğinden kaynaklanıyor. Olmzası gerekenden fazla basınta gaz basıyor. Bu, tankın %20 si boş kalması gerektiğinden, güvenli değil. Ayrıca sisteme de zarar verebilir. Bu istasyon yasal basınç sınırına uymuyor.

İstasyonlar satış miktarlarını arttırmak için bu yola baş vurabiliyor.
aslında o istasyonda lpg bulunduğum ile göre baya ucuz olduğu için bu durum hoşuma bile gitmişti (2.25-1.78) ama haklısınız aşırı basınç gayet tehlikeli demekki o istasyondan yada o pompadan 50tl lik almam lazım teşekkürler

Kesinlikle fark ediyor..

Bazı markalar daha fazla km yaptırıyor.Bilhassa Shell L.P.G si bana daha verimli geliyor.
Arada başka markaları alıyorum..
Ama basınç yüksek olmasından dolayı fazla alması konusu kafama takılıyor.Yasal prosedür nedir ? bazıları 73 lt basıyor.bu hafta başıma geldi depom 80 lt lik..90 lt aldı..Pompacıya ve memura durumu ilettim.tlf. aldılar..geri döneceklerini söylediler bakalım..

LPG de ne gibi sahtekarlık olur arkadaşlar.?

Kesinlikle var. Bazı istasyonlardan aldığım LPG yüzünden arıza lambası bile yanıyor. Depoyu boşaltıp normalde aldığım yerden alınca düzeliyor durum.

Ben taktırdığım LPG için servise bakım için gittiğimde (tartarini) serviste bir sürü taksi vardı, adamlarla konuştum biraz, shell den opetten lpg alma, bak bizim araçlarda sorun çıkardı onların lpg si yağlı dediler. Evin yukarısında LUK oil var, taksicilerin hepsi oradan dolduruyor deposunu, ben de oradan doldurmaya başladım. Bence taksicilerin lpg aldıkları yerden almak daha mantıklı, nasıl ki kamyoncular ağzının tadını bilir, yol üstünde kamyoncu lokantaları iyidir, o hesap.

msaribas' Alıntı:
Ben taktırdığım LPG için servise bakım için gittiğimde (tartarini) serviste bir sürü taksi vardı, adamlarla konuştum biraz, shell den opetten lpg alma, bak bizim araçlarda sorun çıkardı onların lpg si yağlı dediler. Evin yukarısında LUK oil var, taksicilerin hepsi oradan dolduruyor deposunu, ben de oradan doldurmaya başladım. Bence taksicilerin lpg aldıkları yerden almak daha mantıklı, nasıl ki kamyoncular ağzının tadını bilir, yol üstünde kamyoncu lokantaları iyidir, o hesap.

Farklı firmaların kullandıkları farklı içerik ve oranlarda katkılar var. Bu katkılar aslen yakıtın performansını arttırır. Ancak zamanla sistemde birikinti oluşmasına da sebep olabiliyor.

Opet, oldukça sorunlu olan katkısını bir kaç ay önce yeniden düzenledi aslında. Taksicilerde öncesinden kalmış bir alışkanlık olabilir Opet'ten uzak durmaları.

Valla bana da Opet çok iyi geliyor, KM'de bariz bir artış oluyor. BP de öyle.. Lukoil de fiyatına göre çok iyi..
Şu zamana kadar tek verim alamadığım marka ise Shell :smiley:

Konuya cevap veren arkadaşlara teşekkürler.Bu soruma yine bir eklemeyle devam etmek istiyorum. İçinizde lpg işi ile uğraşan varsa sorum onlara olacak.Aracımın deposu 32 lt lik olduğu halde istasyonlarda bazen içinde gaz varken bile 33- 34 lt gaz basıyorlar yahu bu ne iş ben çözemedim böyle birşey olabilirmi?

Olur...

Murat bey benim LPG depom 96 lt lik.Şu ana kadar hep 75-79 lt aldım.Geçen gün 90 lt aldı.Şaşırdım.
Nedeni ise LPG gaz.Gazların istasyonlarda dolum basınçları farklı.Bazısı alt limitte dolum yapıyor..hatta dolum uzun sürer bu yerlerde.Bazıları ise yüksek basınçta dolum yapar.

Yani basınç arttıkça sizin deponuza daha fazla vermeleri sözkonusu olur.Yasal sınırı bilmiyorum ama tamamen bundan kaynaklanan bir durum.

LPG tanklarında, kapasitenin %80'in üzerindeki dolumlar riskli.

slm arkadaşlar.benim lpg göstergesindeki ışıklar boşkende doluykende hep full gösteriyor..örn:kırmızı yanıyo gidiyorum gaz alıyorum 20 liralık full gösteriyo o 20 liralık gaz bitene kadar full gösteriyo yolda aniden kırmızı yanıyo ve ötmeye başlıyo..bunun sebebi nedir bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz...?

Shell konusuna ben de katılıyorum. Göksu Park'dan batıkent istikametine giderken sağdaki Shell lpg istasyonundan aldığım gazla hiçbir zaman yapamadığım yolu yapmıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri