Konuya cevap ver

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Kesinlikle. Fakat 24V->12V dönüştürücü biraz zor, çünkü bendeki 60Ah'lik aküyü şarj ederken bile şarj akımı 45A'leri görüyor. Tüm şarj boyunca ortalama 30A ile şarj olacak. Bu kadar güçlü bir çevirici hem ucuz olmayacaktır, hem de piyasada bu isimle bu kadar yüksek akımlı bir çevirici bulmak çok zor (hatta imkansız) olacaktır.


Bu yüzden esas çözüm şöyle olmalı: Aracınızda halihazırda güneş paneli sisteminiz varsa zaten bunun şarj kontrol ünitesi MPPT olmalı. Eğer değilse değiştirmelisiniz. MPPT tam olarak bir DC gerilim düşürücüdür. Yani 24V->12V çevirici dediğiniz devre eğer giriş gerilimini (ya da gücünü) de kontrol ediyorsa buna MPPT deniyor.


Bildiğiniz gibi MPPT'nin girişi güneş paneline bağlanır. Oraya bir şalter koyar da arabanın sistemine bağlarsanız MPPT'nin girişini 24V ile (aslında arabalarda 12V için 13.8V olduğuna göre 24V sistemde de 27.6V ile) beslersiniz. Böylece MPPT'yi gündüz panellerden doldurmak için, acil durumda araçtan beslemek için kullanırsınız. Böylece tek yatırımınız 60A'lik bir 2 konumlu şalter olur.


Bu yöntemi kullanarak lityum ya da değil, her türlü aküyü, akünün sisteminden yüksek fakat MPPT'nin giriş gerilimini, yani mesela 72V'u aşmayan bir sistemden (sistemin ne olduğu önemli değil) güvenle  doldurabilirsiniz.




GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,895
Mesajlar
1,525,217
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst