Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle. Fakat 24V->12V dönüştürücü biraz zor, çünkü bendeki 60Ah'lik aküyü şarj ederken bile şarj akımı 45A'leri görüyor. Tüm şarj boyunca ortalama 30A ile şarj olacak. Bu kadar güçlü bir çevirici hem ucuz olmayacaktır, hem de piyasada bu isimle bu kadar yüksek akımlı bir çevirici bulmak çok zor (hatta imkansız) olacaktır.Bu yüzden esas çözüm şöyle olmalı: Aracınızda halihazırda güneş paneli sisteminiz varsa zaten bunun şarj kontrol ünitesi MPPT olmalı. Eğer değilse değiştirmelisiniz. MPPT tam olarak bir DC gerilim düşürücüdür. Yani 24V->12V çevirici dediğiniz devre eğer giriş gerilimini (ya da gücünü) de kontrol ediyorsa buna MPPT deniyor.Bildiğiniz gibi MPPT'nin girişi güneş paneline bağlanır. Oraya bir şalter koyar da arabanın sistemine bağlarsanız MPPT'nin girişini 24V ile (aslında arabalarda 12V için 13.8V olduğuna göre 24V sistemde de 27.6V ile) beslersiniz. Böylece MPPT'yi gündüz panellerden doldurmak için, acil durumda araçtan beslemek için kullanırsınız. Böylece tek yatırımınız 60A'lik bir 2 konumlu şalter olur.Bu yöntemi kullanarak lityum ya da değil, her türlü aküyü, akünün sisteminden yüksek fakat MPPT'nin giriş gerilimini, yani mesela 72V'u aşmayan bir sistemden (sistemin ne olduğu önemli değil) güvenle doldurabilirsiniz.
Kesinlikle. Fakat 24V->12V dönüştürücü biraz zor, çünkü bendeki 60Ah'lik aküyü şarj ederken bile şarj akımı 45A'leri görüyor. Tüm şarj boyunca ortalama 30A ile şarj olacak. Bu kadar güçlü bir çevirici hem ucuz olmayacaktır, hem de piyasada bu isimle bu kadar yüksek akımlı bir çevirici bulmak çok zor (hatta imkansız) olacaktır.
Bu yüzden esas çözüm şöyle olmalı: Aracınızda halihazırda güneş paneli sisteminiz varsa zaten bunun şarj kontrol ünitesi MPPT olmalı. Eğer değilse değiştirmelisiniz. MPPT tam olarak bir DC gerilim düşürücüdür. Yani 24V->12V çevirici dediğiniz devre eğer giriş gerilimini (ya da gücünü) de kontrol ediyorsa buna MPPT deniyor.
Bildiğiniz gibi MPPT'nin girişi güneş paneline bağlanır. Oraya bir şalter koyar da arabanın sistemine bağlarsanız MPPT'nin girişini 24V ile (aslında arabalarda 12V için 13.8V olduğuna göre 24V sistemde de 27.6V ile) beslersiniz. Böylece MPPT'yi gündüz panellerden doldurmak için, acil durumda araçtan beslemek için kullanırsınız. Böylece tek yatırımınız 60A'lik bir 2 konumlu şalter olur.
Bu yöntemi kullanarak lityum ya da değil, her türlü aküyü, akünün sisteminden yüksek fakat MPPT'nin giriş gerilimini, yani mesela 72V'u aşmayan bir sistemden (sistemin ne olduğu önemli değil) güvenle doldurabilirsiniz.
Tüm Sosyal Medya Hesaplarımız