Merhaba;
Türkiyede dağcılığın eğitim ve üretkenlik safhası özel bölgesel dağcılık kulüpleri,üniversite toplulukları ve Türkiye dağcılık federasyonu bünyesinde gerçekleşiyor çoğunlukla. Eğitimde bu bahsettiğim yerlerde veriliyor.Şu anda herhangi bir üniversitede bulunmadığınızı varsayarak eğitimleri federasyondan yada üzel kulüplere üye olarak alabilirsiniz.Eğitimlerin irtifayla alakası yok eğitimler sabittir yaz temel,yaz gelişim,ileri kaya,kış temel,kış gelişim ve ileri kar-buz olarak verilir.Burada önemli olan sizin hangi branşla ilgileneceğiniz.Çoğunlukla kaya tırmanmak istiyorsanız eğitimler bittikten sonra o yönde kendinizi geliştirebilirsiniz aynı şey yüksek irtifa içinde geçerli.Maliyet konusu ise özel kulüplere aidat karşılığı üye olunuyor ekstra bir ücret yok,federasyonda almıyor diye biliyorum.Uluslararası organizasyonlardan kastınız nedir mesela ? örneğin spor tırmanış yarışmalarına katılsanız TDF lisanslı olmanız gerekiyor.Eğer lisansınız ferdi ise federasyon faaliyetlerine katılamazsınız.İlla ki bir kulübe ait olması gerekiyor.Bunun dışında lisans bence çokta önemli bir ayrıntı değil sonuçta siz eğitimleri alıp dağa çıkmak istediğinizde sizi lisans çıkartmayacak şahsi görüşüm. Bu arada Serkan Bey 17 temmuzda medetsize geldiniz diye hatırlyorum sizi değilmi ?
Nacizane bildiklerimi aktarmaya çalıştım.
Emre,