Likya Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atlantis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,567

atlantis

Kamp II
Gezenbilir dostlarım herkese selamlar. Likya Yolu başlangıç noktasına geçmeden Denizli/Hierapolis Antik Kentin'den herkese selamlar.

Likya Yolu gezisi ile ilgili kısa seyahat notlarıma, koordinat bilgilerime buradan ulaşabileceksiniz.

Likya Yolun'da öncelikli amacım; tek seferde bütün yolu tamamlayabilmek ve bölgede yer alan antik Likya Kentleri'ne uğrayarak envanter amaçlı fotoğraf ve video görüntüleri elde etmek.

Yolculuğum başlangıç aşamasında manevi desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma çok teşekkür ederim.
Herkese selamlar sevgiler.

Etiketler
Hierapolis / Pamukkale

37.55.29 N / 029.07.23 E
15 Eylül 2007 Cumartesi
Yürüyüş mesafe : 7.75 km
Yürüyüş Süresi : 6 saat
Ortalama Yürüyüş Hızı : 1,2 Km/Saat

Denizli'den Hierapolis Antik Kentin'den herkese selamlar. Uzun bir tren yolculuğunun ardından Denizli'deyim. Likya Yolu planımızda Ceren'in uçak seferinin aksaması yüzünden kısa bir uzatma yapmak zorunda kaldık malesef. Bu aksamadan kaynaklanan boşluğu Hierapolis/Pamukkale Antik Kenti'ni ziyaret ederek geçiriyorum. Burada Hierapolis'te olmak inanılmaz bir şans ve büyük bir keyif benim için. Denizli'den 15 km uzaklıkta bulunan Pamukkale'ye terminalden kalkan minibüsler ile ulaşmak mümkün. Terminal ve tren istasyonu yan yana olduğundan aktarmaları çok rahat yapabilirsiniz.
Harika bir arkeolojik yapıya ve doğal güzelliklere sahip bir kent Pamukkale. Bugün Hierapolis'in batı bölümünü gezerek,fotoğraflayarak tamamladım. Fotoğraflanacak o kadar çok güzellik var ki sürekli durmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden 7,75 km lik bir yolu 6 saat gibi uzun bir sürede tamamladım. Likya Yolu'na başlamadan önce böyle bir giriş hiç fena olmadı. İnşallah tüm yolculuğum bugün gibi keyifli geçer.

Ynt: Likya Yolu

Yolun açık olsun Hasan .
Senin edineceğin koordinatlar ,bilgiler sonrasında bizim için iyi bir kaynak olacaktır emin ol
Tabii gönül ister ki o yolculukta sizin yanınızda olmak .Ama ben bu sene gezi limitimi doldurmuşum.Öyle diyorlar....... :smiley: :smiley:
Şimdiden ayaklarına ellerine sağlık .

Ynt: Likya Yolu

Evet,evet... yolunuz acik olsun :smiley:
Deniz, bol bol fotograf cek, Istanbulda degis tokus yapariz ;)

Likya Yolu 1. Gün

20 Eylül 2007 Perşembe
36°33'57,8" N / 029°08'15,5" E
Likya Yolu Başlangıç Noktası / Ovacık

Likya yolu 1. günü. Başlangıç noktasında kaldığımız pansiyondan erken saatte çıkarak işaretli likya yolundan ilerliyoruz. İlk durağımız Kozağaç köyü. Tempolu bir şekilde dik yokuşlardan, çarşaklı yollardan ilerliyoruz. İlk parkur Faralya da sona eriyor fakat biz bu geceyi Kozağaç köyü yakınlarında geçirdik. Kozağaç köyüne kadar 2 tane su sarnıcı var. Fakat içilebilir değil. İçilebilir ilk su Kozağaç köyü girişinde (36°31'31,9" N / 029°09'02,0" E) Yıldızların altında güzel bir uykuyu hak ettik.

Likya Yolu 2. Gün

21 Eylül 2007 Cuma
36°31'43,1" N / 029°03'44,8" E
Kozağaç Köyü Yakını Kamp Alanı

Sabah erkenden kamp yerimizden hareketle işaretleri takip ederek Kirme Köyüne varıyoruz. Kirme Köyü Kozağaç'tan sonra 3 km. Havası temiz, suyu bol olan bir yer. Bu aşamada su sıkıntısı çekmeden yolumuza devam ediyoruz. Yolun burdan sonrası iniş. Son durağımız Faralya Hisar mahallesi George's House. Kelebekler Vadisi'in dik yamacında harika bir konaklama yeri.

Likya Yolu 3. Gün

22 Eylül 2007 Cumartesi
36°29'44,5" N / 029°08'03,7" E
Faralya - George's House

Dün Faralya'ya öğleden sonra ulaştığımızdan Kelebekler Vadisi'ne inememiştik. Bugün dik bir yamaçtan aşağı 286 m inerek sahile vardık. Muhteşem bir doğa parçası Kelebekler Vadisi. Akşam da burada kalan turistler ile sohbet ederek geçiriyoruz. Şu an bir masal gibi gelen yolculukta ilerleyen zamanda neler olacak bilmiyorum fakat bu zamana kadar gördüğüm manzaralar karşısında tutulup kaldım.

Likya Yolu 4. Gün

23 Eylül 2007 Pazar
36°29'44,5" N / 029°08'03,7" E
Faralya - George's House

"Yolda olmak" Güzel olan bu. Yolların sonu yok. Doğaçlama olarak devam eden yolculuğumuzun durağında bugünlük bir değişiklik yok.Burası yani George's House diye anılan yer pansiyondan çok farklı bir işletme. Burada kendinizi misafir gibi hissetmiyorsunuz. Bu akşam burada inanılmaz bir kalabalık vardı. Tüm Hisar mahallesinin insanları iftar yemeği için biraraya geldi. Bizde bu iftar sofrasının davetlileri olarak buradaydık. Gündüz vaktimizi Kelebekler vadisinde geçirdik. Buradan aşağıya inilen 286 m'lik dik yokuştan sonra turkuaz rengi bir denizi mutlaka hak ediyorsunuz. Kelebekler vadisinde kısa bir trekking yaparak küçük şelaleye geçtik. Vadinin iç tarafları inanılmaz otantik. Kendinizi Lost dizisinde hayal edebilirsiniz. Kısa yürüyüşümüzün ardından yuvamıza geri döndük. Hep beraber yemekler yendi, sohbetler edildi. Likya Yolu seyahatimiz doğaçlama bir şekilde adım adım devam ediyor. Herkese sevgiler, selamlar. Hoşçakalın.

Likya Yolu 5. Gün

24 Eylül 2007 Pazartesi
36°28'01,8" N / 029°07'37,5" E
Kabak Koyu

Kelebekler Vadisinden ayrılıp 7 km yürüyerek "Kabak Koyu"'na geçtim. Ceren aniden çıkan rahatsızlığı yüzünden artık yola devam edemiyor. Burada tanıştığım yeni arkadaşlar ile Kabak koyunda inanılmaz güzel bir yamaçta sahile karşı konakladık.

Likya Yolu 6. Gün

25 Eylül 2007 Salı
36°28'01,8" N / 029°08'37,5" E
Kabak Koyu

Bugün Fethiye'ye geçtim. Bu yüzden yürüyüş yarına kaldı. Bu gecede Kabak Koyunda konaklayacağım.

Likya Yolu 7. Gün

26 Eylül 2007 Çarşamba
36°25'24,5" N / 029°11'00,5" E
Boğaziçi Köyü

Kahvaltının ardından Kelebekler Vadisinde tanıştığım Esra ve David ile Kabak koyundan ayrılarak yürüyüşe başladık. Dik yokuşların ardından Alınca'ya, oradan da iftar vakti Boğaziçi köyüne ulaştık. Köyde iftar yemeği vardı. Şanslıyız. Harika bir yemekten sonra köylüler ile çaylarımızı içtik ve sohbet ettik. Geceyi yine iftar evinin davetlisi olarak geçirdik.

Likya Yolu 8. Gün

27 Eylül 2007 Perşembe
36°20'49,4" N / 029°11'16,4" E
Belceğiz ile Gavuragili arasında bir kaya...

Esra ve David sabah köyden kalkan fethiye arabası ile Antalya yoluna çıktılar. Ben ise Sidyma antik kentine, oradanda Bel'e geçtim. Burada dinlendikten sonra Belceğiz'e ve Gavurağılı'na geçmeye çalıştım. Fakat Gavurağılı yolu inanılmaz zorlayıcı. Dolayısıyla köye varamadım ve yolun ortasında dağın yamacında bir kayanın üzerine kamp attım.

Likya Yolu 9. Gün

28 Eylül 2007 Cuma
36°19'45,4" N / 029°13'39,5" E
Karadere / Patara Kumsalı

Dağ başında geçen geceden sonra nihayet sabah oldu. Zorlu yolculuk köye varmamla sona erdi. Buradaki köy yolundan devam ederek Pydnai antik kentine ve oradan Özlen Çayı kenarından patara kumsalına ulaşmayı başardım.

Likya Yolu 10. Gün

29 Eylül 2007 Cumartesi
36°19'45,4" N / 029°13'39,5" E
Patara Kumsalı

Gavuragili'na tepeden inerken kaybettiğim enerjiyi bugün dinlenerek kazandım. Özlen Çayı'nın denize döküldüğü bu nokta kamp için oldukça ideal. Bugün Letoon antik kentine gittim. Akşamda kamp yerime döndüm. Likya yolculuğum devam ediyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR