Likya Yolu için Uygun Tarih

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Elperro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,122

Elperro

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, likya yolunu tek seferde yürümek istiyorum. Üniversite nedeniyle "Mayıs ayının son haftası ve Haziran ayı" veya "Ağustos ayının ortası ve Eylül ayının ortası" şeklinde iki seçeneğim var.

Sizce hangi seçim daha uygun olur.
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Likya Yolu için Uygun Tarih

Yazın felaket sıcak oluyor. Ben daha önce tamamını yürümedim. Sadece bir parkuru yürüdüm. Yazdı ve ölüm gibiydi :smiley: Yazın o sıcakta çok zor olabilir tamamımın yürünmesi.

Kate Clow'un kitab'ından Şubat için ideal ay olarak belirtmiş , yağış görelebilceği ve yüksek noktalarda kar kalıntıları görülebilceğini belirmiş ancak kuyu ve sanrıçlardaki su sıkıntısı olmuycagını belirtiyor dolu oldugunu söylemiş.Yazın su sıkıntısı oluyor Likya yolunda kuyular sıcaktan dolayı kurumuş oluyor.Bende Kate Clow'a güvenerekten 2012 Şubat 15'inde yolda olucam

bende eylül ayı gibi vakit ayırabileceğimi düşünüyorum bu uzun maraton için.iklim şartları ne kadar uygun olur daha önce denemiş biri varsa eğer yardımcı olursa sevinirim.

Elperro' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, likya yolunu tek seferde yürümek istiyorum. Üniversite nedeniyle "Mayıs ayının son haftası ve Haziran ayı" veya "Ağustos ayının ortası ve Eylül ayının ortası" şeklinde iki seçeneğim var.

Sizce hangi seçim daha uygun olur.
Teşekkürler.
bahsettiğiniz yolu bahsettiğiniz aylarda yürümek .. hem de tek seferde
509 km ve en sicak iklimde ..

yanliş anladiysam lütfen düzeltin

Fethiye "ölüdeniz" den 12 şubat 2012 start verdim.Hava çok fena değildi sıcaklık 7 derece ile 9 derece arasındaydı çok sıcaklarda gitmenizi tavsiye etmiyorum şahsen sırtınızdaki çantayıda işin içine kattığınız zaman.Pansiyon konaklamalı veya çadır konaklamalı buna karar vermeniz çok önemli çünkü çadır büyük bi yük oluyor.Rotanın %80 nin pansiyon bulunmakta günlük 30 tl sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.Şubat ayı gittiğim halde günde 20km ortalama yürüdüm ve ortalama su tüketim miktarım 2,5 - 3 Lt arasıydı.Sıcakları baz alıcak olursak bence bu 3,5 - 4 Lt kadar cıkacaktır bence buda büyük bir sıkıntıyı beraberinde getirir ve börtü böcek

mertboz' Alıntı:
Fethiye "ölüdeniz" den 12 şubat 2012 start verdim.Hava çok fena değildi sıcaklık 7 derece ile 9 derece arasındaydı çok sıcaklarda gitmenizi tavsiye etmiyorum şahsen sırtınızdaki çantayıda işin içine kattığınız zaman.Pansiyon konaklamalı veya çadır konaklamalı buna karar vermeniz çok önemli çünkü çadır büyük bi yük oluyor.Rotanın %80 nin pansiyon bulunmakta günlük 30 tl sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.Şubat ayı gittiğim halde günde 20km ortalama yürüdüm ve ortalama su tüketim miktarım 2,5 - 3 Lt arasıydı.Sıcakları baz alıcak olursak bence bu 3,5 - 4 Lt kadar cıkacaktır bence buda büyük bir sıkıntıyı beraberinde getirir ve börtü böcek
hmm o zaman pansiyon konusunu düşünmek lazim .. ben Antalya'da oturduğum için buradan start vermeyi düşünüyorum .. acaba pansiyon sıkıntısı çeker miyim?

Fethiye - Kaş arası yürüdüm ve her köy de 1 pansiyon vardı ancak Myra-Tahtalı dağı 20 saat süren bi tırmanış var orada pansiyon yok.

Ölüdeniz - Faralya arası kendi başıma yürüdüm.Faralyadan - kabak arası yürürken benim gibi yürüyen iki fransız arkadaş ile tanıştım.Rota'nın bir kısmını beraber yürüdük daha sonrada bir belçikalı arkadaş ile bi kaç köy yürüdük.

mertboz' Alıntı:
Ölüdeniz - Faralya arası kendi başıma yürüdüm.Faralyadan - kabak arası yürürken benim gibi yürüyen iki fransız arkadaş ile tanıştım.Rota'nın bir kısmını beraber yürüdük daha sonrada bir belçikalı arkadaş ile bi kaç köy yürüdük.

Yol arkadaşı bulmanız iyi olmuş yanlız zor o yollar...

Valla ilk deneyimim oldu Likya Yolu trekking anlamında.Pek zorlanmadım açıkcası sadece biraz fazla yüküm olduğu için bazı kısımlarda zorlandım ..

mertboz' Alıntı:
Valla ilk deneyimim oldu Likya Yolu trekking anlamında.Pek zorlanmadım açıkcası sadece biraz fazla yüküm olduğu için bazı kısımlarda zorlandım ..
yük derken ne kadar yükünüz vardi ? cantaniz kac litreydi ? ben de malzemeler konusunda fedakar olamayanlardanim.. tecrubelerinizi dinlemek isterim

Deuter 70+10 Lt çantam malzeme olarak yanımda götürdüklerim.

Orgaz kamp ocağı büyük tip 4 adet kartuş her kartuş'un ağırlıgı 500 gr
İntex'in tekkişilik şişme yataklarından almıştım
tencere tava seti
çaydanlık
elfeneri
uyku tulumu
çadır ( husky fighter 4.5 kg ) çadır ağırlığı önemliymiş bunu anladım
3 polar
2 fermuarlı polar sweet tshort
1 yagmurluk
4 fanila
ilk yardım çantası
camel bag
yiyecek: pekmez 225gr , bal 250 gr , 10 adet 4 kişilik hazır çorba , 5 adet mini helva , 4 adet çokokrem tüp , 6 adet ton balığı , 1 adet cep kanyağı ( şubat ayında gittiğim için soguk oldugu zaman bir iki yudum içip ısınmam amaçlı )

Total: 55 - 60 kg arasıydı ve yürürken baya zorlamaya başlamıştı.

1 gün alıncada bayram abi nin bungalow evlerinde konaklayıp yükümü hafifletmeye ve bazı şeylerden fegat etmem gerektiğini düşündüm.Şişme yatağı ve 2 kartuş bıraktım.

[SIZE=78%]Toplamda: 45 - 50 kg bir yüküm vardı çok kasmadan günde 20km bu ağırlık ile yürüyebildim.bence burada sırt çantasının kalitesi çok önemli ve aldığım ekipmanlar arasında iyiki almışım dediğim şey batonlardı gerçekten çok işe yarıyor bence muhakak almalısınız.Yürümeye teşfik ediyor.Nacizhane fikrim kartuş lu ocak yerine benzin ocağı edinmeniz [/SIZE]

55-60 kg mi? Çokmuş. :D Fotoğraflarla bir anlatım koyacak mısınız yürüyüşünüz ile ilgili?

hmm bence o kadar kilo olmamiştir .. malzemeleri baya ağir seçmişsiniz ama yine o kadar olmaz gibime geliyor tartmismiydiniz yoksa tahmini mi ?
ben de bu yaz kamp a giderken Deuter aircontact pro 70+15 canta tiklim tiklim gittim yedek tup , ocak , katlanir sandalye cadir vs .. tarttim 19 kilo agirlik oldu ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR