lastik basıncı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duvar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,407

duvar

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
1600 motor 92 model vitaranın ön ve arka lastik basıncı kaç olmalıdır... yardım için şimdiden teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: lastik basıncı

Aynı konu CJ grubunda da konuşulmuştu. Oraya yazdığımı aşağıya copy/paste yapıyorum. Eşimin 1995 1,6 Vitarası için uygun basınç tebeşir testi ile 30 psi çıktı. Lastik ebadı 195x80x15

"Hava basıncı ebatla değil lastiklerin taşıdığı yükle ilgilidir. Herkez değişik birşey söyler. Lastikçiye götürsen hiç sormadan 40 psi hava basar (lastiğimi söküp süpab değişimine gönderdim, 55 psi hava basılmış geldi)

Uygun hava basıncını bu linkteki işlemle kendin bulabilirsin. Ben yaptım. 235*75*15 için 32 psi en uygun değer çıktı.

http://www.jeepfan.com/tech/tire-pressure-chalk.php
 

Ynt: lastik basıncı

CJ için uygun basıncı bulmak için deneme yanılma ile uzun bir süre uğraşmıştım. Vitara için tecrübe oldu.
Bir benzin istasyonunun hava pompasının yanında durdum. Her lastiğe ayrı 26-28-30-32 psi hava bastım. Dördünü de tebeşirledim. Düz zemin üzerinde 4-5 kere ileri geri yaptım. 30 psi bastığım sol arka lastikte tebeşir tamamıyla silindi. Tüm lastikleri 30 psi şişirdim. Hepsi 15 dakika sürdü.

Herkese tavsiye ederim. Az hava lastiğe, fazla hava ön takımlara zarar veriyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,150
Mesajlar
1,534,079
Kayıtlı Üye Sayımız
167,044
Kaydolan Son Üyemiz
iyz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst