Land Rover seri III tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gsunal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,011

gsunal

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Arkadaslar merhaba,

Ben meslegim geregi bir jeep almak istiyorum ve daha onceki deneyimlerim ve bir anlamda da arazi icin iyi oldugunu dusundugum bir Land Rover seris III bir ikinci el araba almak istiyorum. Aracta araziye uyum acısında bir takım degisiklikler yapacagım. Benim sorunum su anda piyasada olan araclar ve bunların nitelikleri uzerine. Sonucta seri III dusunmemin nedeni kısa sase olması. Artı yaklasım, uzaklasma ve yan megil acılarının diger bir cok araca gore daha iyi olması. Ancak sorun yakıt tuketimi. Sonucta ikinci el piyasasında bir takım dizel donusumlu ve LPG donusumlu araclar var.

-Oncelikli sorum bu seri arac alırken oncelikli olarak neye dikkat etmem?
- Ikinci soru dizel modifiyeli araclar ne kadar uyumlu?
- Benzin motorlu araclarda LPG ne kadar performans gosteriyor?
- Benzinli motor yerine dizel motor degisimi yapabiliyormuyum?
- son sorum benzinli bir Land Rover a sıralı LPG takma sansım var mı?

Sonucta alacagım seri III arac 1972-1982 arası olacak ve ona gore tavsiyelerde bulunabilirseniz sevinirim.

Simdiden tesekkurler,

Gürsel Sunal

Ynt: Land Rover seri III tavsiye

Gürsel Bey;

Öncelikle hoşgeldiniz. Hemen ufak bir düzeltme yapıyorum. Land Rover Series III bir Jeep değil. Günümüz Defender'larının atası... Kısaca Land desek daha doğru :smiley:

Sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım:

- Şanzıman ve motor mutlaka bakımdan geçecek. Önemli olan şasinin sağlamlığı. Ona baktırın. Makaslarına bakın. Kaportada minimum işlik yapmalısınız. Her yapmak zorunda olacağınız düzeltme, boya gerektirdiği için arabayı yamalı bokça gibi gösterebilir.
- Dizel modifiye iyidir. Ama hangi şanzımanla kullanıldığı önemli. Seri 3'ün kendi şanzımanı yeni nesil dizel motorlara uygun olmayabilir. LT77 kullanılmış şanzımanlısını bulmaya çalışın.
- LPG konusu tam bi muamma. Bilen arkadaşlar var. Bu soruyu onlara bırakıyorum.
- Evet. Ama yolu uzun
- Hayır. S3'e sıralı takamazsınız.

iyi günler.

Engin bey tesekkur ederim,

Ben biraz daha arastırma yapıp en azından sanzıman konusunda bilgi sahibi olmaya calisacagım. Bazı araclar cidden asırı modifiye edildikleri ve su anda sahibi olanların bilgisi olmadıgı icin sanıyorum isim biraz zor. Daha fazla bilgisi olan arkadaslar varsa minnettar olurum.

Saygılar,

Gürsel

benimde seri 3 bir aracım var. Geçen yıla kadar tüplü kullandım ama performansında inanılmaz kayıplar oluyor aracın. Yakıt tüketimi yarıya düşüyor. Belli bir süre sonra zaten motorum zorlamaktan hakkın rahmetine kavuştu:smiley:
Arabanın motoru olümce bulduğum 110 defendarlara ait bir motor ve şanzımanı aracıma takdırdım. Mazotluya döndüm. Tek sorunum derdimi trafiğe anlatmak oldu ki hala başaramadım. Motor ve uyumlu şanzımanla araç inanılmaz değişti. (Yanlız kime yaptırcağın da çok önemli)
Anlıyacağın seri 3 olan 74 model aracım yarı yarıya 89 model defender 90 oldu.
Kısa şase inanılmaz keyiflidir bu arada iyi eğlenceler

Sayın Sehirlikarga cevabınız icin tesekkur ederim. Aslında benim de derdim bir dizel motor bulup taktırmak ancak gordugum kadarıyla siz bu sorunu halletmis olmanıza ragmen trafige kabul ettirememissiniz. Ben biryerden okudum ve sanıyorum artık araclarda orjinalinin dışında motor degisimi yeni yasayla yasaklanmış. Yani motorunuz olsede gidip aynı modelin motorunu kullanmanız gerekiyor. Seri 3 aracları seviyorum ancak bu motor ve onunla baglantılı benzin masrafı konusunu hala cozemedim.

Tekrar yardımlarınız icin tesekkur ediyorum.

Gürsel

ben de kısa şasi land leri çok seviyorum. orjinal benzinli motorun LPG dönüşümlerinde performans ve dayanıklılık açısından daha iyi olması için ucuz yollu neler yapabiliriz

Trafiğe işletme konusunda aranın sartları araştırdım. Ruhsata işletebiliyorsunuz ama yapmanız gerekenler. Öncelikle Bulunduğunuz yerdeki LR yetkili servisiniden bu model bir arabaya uyan motor olmadığına ve fabrikanın mazotlu motor ürettiği için taktırmak zorunda olduğunuza ait bir yazı ile ilinizdeki Makina Mühendisleri Odasına gidiyor, aracınızın yeni motor ve şanzımanının uygun olduğuna dair bir yazı alıyorsunuz. Sonrası kolay trafik sadece bu yazıyla motorunuzu mazotlu olarak değiştirip işliyor.

Cevaba tesekkur ederim. Bu soylediginizi gidip bir LR yetkili firması ile konusacagım. Sonucta bu araclar artık uretilmedigi icin sanıyorum trafik de baska bir motoru kabul eder.

Merhaba,

Benzinli aracın dizele dönüşümünün tescil edilmesi ile ilgili bir mesafe alabildiniz mi?

Zira ben de yapılabilir ve yapılamaz diyenler arasında kaldım ve kilometrede 44-55 kuruş iflahımı kesiyor.

Teşekkürler.

Merhaba

Yıllarca Series III kullandım 110 fiyatları bu kadar düşükken series 3 akıllı bir tercih olmaz. Aracı iyi tanımıyorsanız almayın. Series 3 makaslı bir araçtır arazide yürüyeni sağlam alt yapısı dirençlidir. Şanzumanı kuvvetlidir; hem benzinli hem dizel motoru o kadar da verimli değildir. Genede benzinli tavsiye ederim daha sessizdir ve güzeldir. Bakımıda ucuzdur. Kalorifer neredeyse yoktur ; çorum ilavesi ister;

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar; sorularınız olursa cevaplarım

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.