MUSTANG' Alıntı:okadar parayı verınce arazıye gırebılırmıyım bılmıyorum gırerım herhalde ;D
reha' Alıntı:Selamlar,
aslında biraz da bütçe meselesi.. Ben İzlanda da kullanmıştım arazide... hakikaten kullanımı çok rahat/konforlu/zevkli bir araç.. ama tabiiki mangal gibi de yürek ister araziye sokmak.. iyi günler dilerim, reha
reha beyin dediğine katılıyorum,ama aradan 10-15 yıl mesela geçtiğinde bu araçlar,çok ucuzlayacak,ve zaten diğer mekanik ağırlıklı araçlar artık devre dışı kaldığında insanlar bunlara binecekler,belkide neydi eskiler,çektiklerimiz diyeceklerreha' Alıntı:Selamlar,
aslında biraz da bütçe meselesi.. Ben İzlanda da kullanmıştım arazide... hakikaten kullanımı çok rahat/konforlu/zevkli bir araç.. ama tabiiki mangal gibi de yürek ister araziye sokmak.. iyi günler dilerim, reha
reha' Alıntı:Selamlar
yalnız, eski (yada eskimekte olan) teknoloji ile, günümüz teknolojisi arasında şöyle önemli bir fark olduğunu düşünüyorum.. O da, eski araçlar "uzun ömürlü, dayanıksız olmak ve gerekiyor ise acil durumlarda tüketici de müdahale edebilmesi üzerine tasarlanmış ve üretilmiş idi.. O günün "sömürü düzeni" henüz yeşeriyor idi..
Bugün ise "gerçek" bir sömürü (yada tüketim toplumu) söz konusu olduğu için, herşey "rahat ama kısa ömürlü ve markanın servisi tarafından müdahale edilebilecek" olarak tasarlanıp üretiliyorlar.. Dolayısı ,le "bence" gelecekte de bu araçları kullanmak dert olacak.. Evet, araçlar ucuzlayacak ama nedeni bu araçları "yürütmek", yenisini almaktan daha pahalıya geleceği için..
Maalesef bunda yanıldığımı sanmıyorum, düşünün artık kaçımız elbisesini tamir ettiriyor? ayakkabısına pençe taktırıyor? Bir pantolon boyu kısaltma bile 10TL, yenisi 20TL.. tüketelim.. doğa/ekonomi/döviz hepsi boş.. çok yazık.. reha
unc' Alıntı:sizin araçlarda öyle,disco 1 ile yeni disco 3veya 4 arasında uçurum fiat farkı var,demek istediğim öyle hemen tamir ettireceğime az ekleyip yenisini alayıma imkan yok
reha beyreha' Alıntı:Selamlar,
size soyle bilgi vereyim.. Aynı model ve hatta daha eski daha "ilkel" olan Defender'lar, cok daha konforlu Dico'lardan daha degerli.. Neden? diye sorarsanız nedeni yukarıda yazdığım nedenlerden. Yani, Disco I zaten yeteri kadar modern bir arabadır. Örnegin, bir TD5 motorun enjektoru 700pound ise ve bir arabada 5 adet var ise.. Beyin denen "ultra super" bir parcası bozuldugunda veya immobilizer arıza yaptığında Engin beyin belirttigi 10.000km lik bir "herkesin unuttugu" bir yerde iseniz.. Tamir yada "motor a el / ayak girmesi" inanın herseyden daha degerli hale gelir.. ben ce tabii..
iyi günler dilerim, reha