Land Rover Discovery 4 (2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,071

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_01.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_02.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_03.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_04.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_05.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_06.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_07.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_08.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_09.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_0a.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_0b.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_0c.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_0d.jpg

Land_Rover-Discovery_4_2010_photo_0e.jpg

Etiketler

Ynt: Land Rover Discovery 4 (2010)

Aslında görsel olarak bütün araçlar güzeldir hele yeni araçlar çok daha güzel
iş off road yapmaya gelince değişiyor sadece güzel baka bişey demeye gerek yok

Bu araç bence disco 4 olamaz. Bu ancak makyajlı disco 3 olabilir. Eğer disco 4 olarak piyasaya çıkıyorsa, yanlış çıkartıyorlar demektir.

okadar parayı verınce arazıye gırebılırmıyım bılmıyorum gırerım herhalde ;D

MUSTANG' Alıntı:
okadar parayı verınce arazıye gırebılırmıyım bılmıyorum gırerım herhalde ;D

Selamlar,
aslında biraz da bütçe meselesi.. Ben İzlanda da kullanmıştım arazide... hakikaten kullanımı çok rahat/konforlu/zevkli bir araç.. ama tabiiki mangal gibi de yürek ister araziye sokmak.. iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
aslında biraz da bütçe meselesi.. Ben İzlanda da kullanmıştım arazide... hakikaten kullanımı çok rahat/konforlu/zevkli bir araç.. ama tabiiki mangal gibi de yürek ister araziye sokmak.. iyi günler dilerim, reha

Reha abi mangal gibi cüzdan desek nasıl olur..

reha' Alıntı:
Selamlar,
reha beyin dediğine katılıyorum,ama aradan 10-15 yıl mesela geçtiğinde bu araçlar,çok ucuzlayacak,ve zaten diğer mekanik ağırlıklı araçlar artık devre dışı kaldığında insanlar bunlara binecekler,belkide neydi eskiler,çektiklerimiz diyecekler
ama belki terside olabilir,biliyorsunuz,şu anda plakda üretiliyor ama gerçek varki,teknoloji geriye gitmiyor,35 mm film üretimi bile kalktı gibi
selamlar

Selamlar
yalnız, eski (yada eskimekte olan) teknoloji ile, günümüz teknolojisi arasında şöyle önemli bir fark olduğunu düşünüyorum.. O da, eski araçlar "uzun ömürlü, dayanıksız olmak ve gerekiyor ise acil durumlarda tüketici de müdahale edebilmesi üzerine tasarlanmış ve üretilmiş idi.. O günün "sömürü düzeni" henüz yeşeriyor idi..

Bugün ise "gerçek" bir sömürü (yada tüketim toplumu) söz konusu olduğu için, herşey "rahat ama kısa ömürlü ve markanın servisi tarafından müdahale edilebilecek" olarak tasarlanıp üretiliyorlar.. Dolayısı ,le "bence" gelecekte de bu araçları kullanmak dert olacak.. Evet, araçlar ucuzlayacak ama nedeni bu araçları "yürütmek", yenisini almaktan daha pahalıya geleceği için..

Maalesef bunda yanıldığımı sanmıyorum, düşünün artık kaçımız elbisesini tamir ettiriyor? ayakkabısına pençe taktırıyor? Bir pantolon boyu kısaltma bile 10TL, yenisi 20TL.. tüketelim.. doğa/ekonomi/döviz hepsi boş.. çok yazık.. reha

reha' Alıntı:
Selamlar
yalnız, eski (yada eskimekte olan) teknoloji ile, günümüz teknolojisi arasında şöyle önemli bir fark olduğunu düşünüyorum.. O da, eski araçlar "uzun ömürlü, dayanıksız olmak ve gerekiyor ise acil durumlarda tüketici de müdahale edebilmesi üzerine tasarlanmış ve üretilmiş idi.. O günün "sömürü düzeni" henüz yeşeriyor idi..

Bugün ise "gerçek" bir sömürü (yada tüketim toplumu) söz konusu olduğu için, herşey "rahat ama kısa ömürlü ve markanın servisi tarafından müdahale edilebilecek" olarak tasarlanıp üretiliyorlar.. Dolayısı ,le "bence" gelecekte de bu araçları kullanmak dert olacak.. Evet, araçlar ucuzlayacak ama nedeni bu araçları "yürütmek", yenisini almaktan daha pahalıya geleceği için..

Maalesef bunda yanıldığımı sanmıyorum, düşünün artık kaçımız elbisesini tamir ettiriyor? ayakkabısına pençe taktırıyor? Bir pantolon boyu kısaltma bile 10TL, yenisi 20TL.. tüketelim.. doğa/ekonomi/döviz hepsi boş.. çok yazık.. reha

kesinlikle haklısınız.

Üretilen Land Roverların 70% i hala yollarda denirdi, ama ilerde böyle olmayacak sanırım. Bu araçların 40 yaşını göreceklerini düşünmek saflık olur heralde :smiley:

tamir konusuna katılıyorum,3 cü kişilerin müdahaleleri zorlaşıyor,bu arada yakıt ekonomisi,güç gibi kazançlar oluyor,elektronik aksam giriyor,ama bugün bile elektronik kart tamirleri,falan yapılıyor mesela (beni en çok düşündüren kartlardır)
çünkü servisler hep yeni takmak derdindeler,garanti v.s işlesin diye,yoksa garantisi bitmiş araçlarda çözümler bulunuyor dışarıda da
tüketim toplumu mevzunada katılıyorum,ama durum yinede pantolon örneği gibi olmaz sanırım
benim 99 golf 13-15milyar arası ederken yenisi 50 civarı idi
sizin araçlarda öyle,disco 1 ile yeni disco 3veya 4 arasında uçurum fiat farkı var,demek istediğim öyle hemen tamir ettireceğime az ekleyip yenisini alayıma imkan yok
her model için geçerli,sadece beyaz eşyada bu iş daha başabaş gidiyor sanırım
ayrca şimdiki araçlarda niye uzun ömürlü olmasın,kaplama ve boyama ,saç prosesi çok daha yeni teknolojilerle yapılıyor,elektronik ekipmanda arıza yapmadıkça çok uzun ömürlüdür
örneğinbizim eski reno12 cam kolu sıkışınca sıyırırdı,daha sonraki reno 9 un motorlu camı bayağı senelerce arıza yapmadı yapmadı,araçlar daha çabuk çürürlerdi,ben şimdi öyle çürüyen bir araç görmüyorum mesela
selamlar

Disco 1'den LR4'e geçmek direkt Disco 1'i satıp LR4 almakla olmayacaktır. Arada en az 2-3 el araç değiştirilir. LR4'e uygun rakama geçmek isteyecek bir LR sahibi olsa olsa LR3 sahibidir. Bir süredir Disco 1 kullanan bir kişinin, "bunun bir kaç yüz liralık tamiri ağır geliyor; en iyisi gidip 100.000 Euro'ya LR4 alayım" demeyecektir.

Ama buna rağmen Elektronik çözümler de fayda getirmektedir. Tek dezavantajları, ne zaman bozulacaklarının bilinememesidir. Evin garajında da bozulabilir; siz 10.000 km'lik bir gezinin tam ortasındayken de... :-[

unc' Alıntı:
sizin araçlarda öyle,disco 1 ile yeni disco 3veya 4 arasında uçurum fiat farkı var,demek istediğim öyle hemen tamir ettireceğime az ekleyip yenisini alayıma imkan yok

Selamlar,
size soyle bilgi vereyim.. Aynı model ve hatta daha eski daha "ilkel" olan Defender'lar, cok daha konforlu Dico'lardan daha degerli.. Neden? diye sorarsanız nedeni yukarıda yazdığım nedenlerden. Yani, Disco I zaten yeteri kadar modern bir arabadır. Örnegin, bir TD5 motorun enjektoru 700pound ise ve bir arabada 5 adet var ise.. Beyin denen "ultra super" bir parcası bozuldugunda veya immobilizer arıza yaptığında Engin beyin belirttigi 10.000km lik bir "herkesin unuttugu" bir yerde iseniz.. Tamir yada "motor a el / ayak girmesi" inanın herseyden daha degerli hale gelir.. ben ce tabii..
iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
size soyle bilgi vereyim.. Aynı model ve hatta daha eski daha "ilkel" olan Defender'lar, cok daha konforlu Dico'lardan daha degerli.. Neden? diye sorarsanız nedeni yukarıda yazdığım nedenlerden. Yani, Disco I zaten yeteri kadar modern bir arabadır. Örnegin, bir TD5 motorun enjektoru 700pound ise ve bir arabada 5 adet var ise.. Beyin denen "ultra super" bir parcası bozuldugunda veya immobilizer arıza yaptığında Engin beyin belirttigi 10.000km lik bir "herkesin unuttugu" bir yerde iseniz.. Tamir yada "motor a el / ayak girmesi" inanın herseyden daha degerli hale gelir.. ben ce tabii..
iyi günler dilerim, reha
reha bey
dediğinize katılıyorum,ben teknik insan olarak teknik açıdan baktığımdan dolayı değerli/değersizden çok daha az riskli,veya problem çıkarma olasılığı az anlamında bakıyorum olaya
ama yeni nesillerde teknolojiden kaçamıyorsunuz ki , bozulmamasını dilemekten başka çaremiz yok
yoksa tabiki benide korkutuyor düşününce,kalite kontroller,ve nihai test olayları çok gelişti,diye güvenmekten başka çaremiz yok
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri