LAND ROVER DİSCOVERY 2.5TDI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,566

umit87

Ana Kamp
Yer
Beyoglu-Cihangir
Merhaba herkeze selamlar,
Bir arkadaşım adına sizlerden bilgi edinmek istiyorum 1998-99 model dis. 2.5 tdı almak üzere arkadaşım ist. yaşıyor agır off road dgl amacı geziler pıknık fln. ve gündelik kullanım merak ettıgımız ise bu aracın kronık rahatsızlıgı yakıt tüketimi ve parça parası ingiliz malı oldugu için yedek parçada çok korkuyor özellıkle şanzumana bışey olsa naparım dıyor sizden ricamız bizi aydınltmanız veya yönetmenız bütçemiz 25-28 arası bu aracı tercıh etme sebebı vitara hdi a göre daha buyuk olması ve bagaj hacmi saygılar.

Etiketler

Ynt: LAND ROVER DİSCOVERY 2.5TDI

landscape' Alıntı:
Üstad bu para aracı almaya yetmez ki yürütmeye yetsin.
üstad araç hazır bizi beklıyor 24 500 e anlaşıldı tanıdıktan o konuda sıkıntı yok ama bu araclar hakkında ıyı şeyler duymuyoruz bu aralar o yuzden araştırıyoruz ne dır nedegıldır dıye

Merhaba.
O zaman şöyle başlayayım.Bu aracı son paranızı verip de alıyorsanız sonra çıkan masraflar (ki en düzgününde dahil çıkıyor)sizi üzebilir.
Parçaları ise ne uzuz ne pahalı,fakat teferruatı çoktur.
Arazi taşıtı olduğu için her şeyden 2 tane mevcut,yakıtı da 12 litreden daha fazla ve gürültülü bir motora sahiptir,Biraz hor kullanılmış bir araç ise size iyi para harcattırır.Bir de ucuz yaptırayım diye anlamayanın eline düştünüzmü bu da tuzu biberi olur.

Lakin her şeye rağmen fiyat dediğiniz gibi ise , arcın çalışan ve yürüyeninde sıkıntı yok ise bedava diyebilirim.
Bir de ikinci eli biraz ağırdır,Freelander gibi değildir.Ancak bilen kişiler yada maddi olarak yürütebilecek kişiler tercih eder.
bu arada kafama bir şey takıldı 98 discovery'e seri1 deniyor,99 modeline de seri2 siz 98 - 99 model yazmışsınız sizinkisi ser1 mi 2 midir acaba?Yinede cevap gelmeden be n yazayım. disco 1 ise fiyat makul disco 2 ise fiyat hesaplı(ikisini de dizel farzediyorum)

800px-Land_Rover_Discovery_Series_I.jpg

land-rover-discovery-2-td5-03.jpg

98 yazıyor ruhsatta araca son paramız demıyelım ama sonun fazlasınu yıycek gıbı dedıgınız ddogru sanırım herşeyden ıkı tane ve çıft masraf bu aracıda elıyoruz sanırım çunku çok tererruatlı araçbızı kasar sabıt gelırlı orta duzeylı gelıre sahıp ınsanlarız ayagımızıda yorgana göre uzuatmak en mantıklısı saolun bilgi için bu yuzden vitara hdı yada jlx e yonelıcez terranoya baktık onun için daha kötu yorumlar aldık saolun

Aracı aldıysanız hayırlı olsun .Bende ilk sahibinden 98 2,5tdi aldım uzun zamandır bu araçlarla ilgileniyorum,20000km bende, bir sorunu yok ,bu seri 1 ler en sorunsuzlarıdır,parçalarının hepsi mevcut ve uygundur,kötü geçmişi olan bir araç almadıysanız.kronik hepsinde yag kaçırma vardır,eğer yoksa ozaman sorun vardır,orjinal lastik çapıy, 10 lt yakıyorum,aylardıda test ediyorum,tavsiye ederim.

erkot' Alıntı:
Aracı aldıysanız hayırlı olsun .Bende ilk sahibinden 98 2,5tdi aldım uzun zamandır bu araçlarla ilgileniyorum,20000km bende, bir sorunu yok ,bu seri 1 ler en sorunsuzlarıdır,parçalarının hepsi mevcut ve uygundur,kötü geçmişi olan bir araç almadıysanız.kronik hepsinde yag kaçırma vardır,eğer yoksa ozaman sorun vardır,orjinal lastik çapıy, 10 lt yakıyorum,aylardıda test ediyorum,tavsiye ederim.
10 lt şehiriçindemi şehırlerarasımı ve hangi şehirde otoruyorsunuz istanbuldamı ?

10 lite sehirler arasu yakiyordur.
Sehir ici 11 l. Nin ustunde yakar.

uzun süre yanıt veremedim kusura bakmayın antalyada oturuyorum ,10 lt yakıyorum şehir içi.

Selam, bende 2000 model td5 var, uzun yolda 8lt/100km ye kadar düşüyor, şehir içinde ise 12lt kadar çıkıyor, klima, dur kalk her şey dahil. Bence ortalama 11lt olarak alırsan iyi edersin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR