Land Rover Defender Motor Bloğu Çatlağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,871

bymuammer

Kamp II
Yer
Elazığ
1992 model Landrover defender 110 ambulans tipi motor bloğu çatlakmış bunu yaptırılabilirmi yapılırsa ne kadara patlar maddi yönden

Ynt: Land Rover Defender Motor Bloğu Çatlağı

reha abi 2.5 benzinli bi ambulans var satılık milli emlaktan. fiyatı gayet ekonomik sadece motor bloğu çatlak dediler. maddi gücüm iyi bi land almaya yetmediği için bunlara bakıyorum abi ama ne kadar doğru yapıyorum oda tartışılır tabi.

ama azimliyim en kısa sürede bi landım olacak abi

Selamlar,
catlagina gore tamir edilebilliyor ama gene de 1000-2000YTL goturur gibi geliyor bana.. bir sorusturayim.. reha

Reha abinin dediği doğrudur. unutulmaması gereken bir konu daha var. çatlağı yapmak için motoru sökecekler. dolayısı ile "açmışken yenileyelim" mantığı hakim olacağı için, parçalar yataklar pistonlar felan yenilenir. contalar felan değişir. iyi olur, uzun süre kullanım için gereklidir. lakin masrafı artırabilir. hazırlıklı olun.

Eğer çatlak tamir edilebilecek bir çatlaksa iş o kadar da zor değil. Fakat yapılamazsa motor değiştirmek lazım. Ankara yolları gözükür. Benzinliden benzinliye motor değişimi o kadar zor değil. Birde aldığınız motorun durumuda çok önemli. Motor sıfır alınmadığı için içinden ne çıkacak bilinmez.Bu arada aracın kasası nasıl. Fotosu varsa ekleyebilir misiniz? Motor alttakım yürüyen yapılır fakat kasa bozuksa yapılacak birşey olmaz.

blok çatlagı için amerikan menşeli kimyasallar var çatlak çok büyük değilse açmadan tamir etmek mümkün.

bu gün benim aracın silindir kapağı çatladı yağa su karştırdı söktüler tamir imkanının olmadığını söylediler yanlız defender silindir kapakları çok dayanıklı değilmiş dediler acaba ömrünü uzatmak için ne yapabilirim kullanım hatasımı var acaba ? bu konu ile ilgili bilgidi olan arkadaşlardan yazmalarını rica ediyorum saygılar

evet lpg kullanıyorum ama servis genelde land rover defenderlerin silindir kapağında sürekli sorun yaşadıklarını resmi dairelerde benzin kullandıkları halde bu sorunları yaşadıklarını söyledi tavsiye olarak motor hararetliyken hemen stop etmememi ve soğukkende hemen hareket etmememi önerdi sisin öneriniz varmı acaba ? teşekkürler

diğer marka araçlar lpg kullanıyor neden onlarda böyle bir sorun yok ?

dediğiniz gibi zaten benzinde de varsa böyle bir sorun zaten kroniktir...ben 300tdi defender kullanmıştım, 2.5 benzinlileri bilemeyeceğim malesef...300tdi da pekçok sorun yaşadım ama kapak ile ilgili bişey gelmemişti başıma...hararetliyken stop etmeme işi biraz saçma geldi bana, soğumaz ki bu motor rolantide...

bilmiyorum ama sıkıntısı bitmiyor bu aracın her ay masraf açıyor

Benzinli motorun silindir kapağı gerçekten hassas. Bende aracı aldığımda silindir kapağı çatlaktı. Su tıpalarının üstünde boydan boya. Kaynak yapılabilrdi fakat hem fiyatı çok yüksek olacaktı hemde saatli olmıyacaktı. Bende bir kapak alıp taktım. Sibob yuvalarına çelik yuva çaktırdım. Lpg kullanıyorum. Lpg kulanımında çelik yuva kapağın ömrünü uzatmaktadır. Metallerin ani soğuması ve ani ısınması çatlamalara sebeb olur. Motorun sıcakken birden kapanması.Çatlamaya sebeb olabiliyor. Motoru 1-2 dakika rolantide çalıştırmak hararetin ani olarak düşmesini engeller. Benim aracımda 88 derece termostat ve civalı hararet saati var. Motoru hemen kapatırsam hararet 100 derecelere dayanıyor. Fakat motoru 1-2 dakkika çalıştırarak kapatırsam motor kapandıktan sonra hararet yükselmiyor.

ilginiz için teşekkür ederim en azından artık aracımı daha dikkatli kullanırım ben hemen stop ediyordum aracı öğrenmş oldum

Sayin Vosdost'un dedigi dogrudur,zira motoru hemen stop ederseniz,su devir daim pompasi da durur.Boylece motordaki isinan su da devir daim pompasindan gecmeyecegi icin,sogutacagi yerde harareti arttirir.

Gokhan

SON KONULAR - FORUM