Land Rover ABS TC Lambası Yanıyor Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,771
Ynt: Land Rover ABS TC Lambası Yanıyor Acil Yardım

Sonuçları bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Emsal teşkil eder sizin durumunuz. Araç LPG'li olduğu için servise almayan bir yer daha biliyorum.

Etiketler

gelişmeleri an ve an paylaşıcam.resmi kanaldan başarılı olursak çok iyi olur.dediğiniz gibi emsal teşkil eder.

karter' Alıntı:
lpg yi ruhsatada işletmişsin.(sadece garanti kapsamında olsaydı garanti dışına çıkardı ama ücreti karşılığı yinede bakmak zorundadır dedi).servis arabana bakmak zorunda yazıya dökebilirsen araca bakmadıklarını ilgileniriz dediler.
Burada bir araya gireyim son olarak 2008 model bir Toyotaya LPG montajının 1 ay sonrasında direksiyon kutusu arızası ile servise gittiğinde servis tarafından garanti dışında kaldığı söylenmişti.
Arkadaş yılmadı, direksiyon kutusu ve LPG montajının hiç bir alakası olmadığını genel merkezlerine bildirdi ve servisten arkadaşı telefonla arayarak davet ettiler bedelsiz olarak bakım onarım ve parça değişimini yaptılar.

merhaba arkadaşlar bendede land freelander 2000 model lpg li 1.8 5K araç var. Maalesef bendede abs tc ve eğim iniş kontrol lambası(sarı renk) yanıyor. Ben bu şekilde takastan aracı aldım. Önceki sahibi servise götürmüş sol arka teker abs sensöründe arıza var demişler. Servis 900 ytl hesap çıkarmış. Kendisi araştırma yapmış ankarada 400 YTL civarı halledileceğini söyledi. Ben hala böyle kullanıyorum. Bu sorunu çözen arkadaşımız varsa birde bu araça ait dijital ortamda kullanıcı kitabı olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa seviniriz.

Sensör temizliği yaptırdınız mı? sonra da bilgisayara bağlatıp hataları sildirtmeniz gerekebilir.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim yakın çevremde çözebilecek kimse yok. ayrıca ankaradaki YÜKSELİŞ Otomotivden Volkan beyle görüştüm sensör kablosunda arıza olabilir dedi düşük maliyetli halledilebileceğini ama kablonun 2.nci kez tamir şansı olmadığından anlamayan kişilerin bakmamasını belirtti.

Yakın zamanda Disco II'nin ABS sensörlerini değiştirttim. Tanesi 200 YTL idi. FL'de de daha pahalı olmasa gerek.

arkadaşlar lpg.li aracımı servise almaları ve maduriyetimin giderilmesi konusunda bursa teknik otoya iadeli tahütlü mektup gönderdim.durumu belirttim.aracımın lpg.li olduğunu 15 sonrasına randevu verilmesini15 gün içersindede olumlu olumsuz cevap verilmesini istedim.ama bu seferde ptt maduru oldum.iadeli tahütlü gönderdiğim dilekçe 35 gün sonra ulaşmış teknik otoya.ptt ye dilekçe verdim iadeli tahütlü mektup nasıl 35 günde gider diye bana ulaşan cevap yazısında teknik otonun postakutusunun geç kontrol ederek teknik otodan kaynaklandığını söylediler.tekrar teknik otoya döndüm durumu belirttim.teknik otoda açık adresimiz var zaten posta kutusuyla ilgilerinin olmadığını belirttiler.yani kimin tarafından madur oldum bende anlamadım.tüketici hakları işi bani fazlasıyla yordu.eskişehirede 3 ay önce teknik oto açıldı.artık lpg ile servise girmektense arızanın giderilmesi konusuna eğilmeye başladım.eskişehir teknik otoya durumumu belirttim.abs tc ve eğim iniş kontrolunu yandığını ve bilgisayara bağlayarak arıza tespiti yaptırmak istediğimi açık olarak belirttim.teknik otoda lpg tankını söktürürsem servise girmemin bir sakıncası olmadığını söylediler ve randevumu aldım.randevumu almanın rahatlığıyla gazı bitirdim ve tankı söktürdüm.randevu gününden bir gün önce teknik otodan telefon geldi.arabamın kaç biinlik bakımı olduğunu ve servisin yeni açıldığını bakım için malzemelerinin(filtreler motor yağı vb.) olup olmadığını kontrol etmek için aradıklarını söylediler.bende motor bakımı yaptırmayacağımı bilgisayara bağlatıp arıza tespiti yaptıracağımı söyledim.telefondaki kişi size yanlış bilgi vermişler diyerek zaten freelander için bilgisayar bağlantımız gelmedi.şu anda bilgisayar bağlantısı kuramıyoruz dedi.neden yanlış bilgi verdiklerini ve randevu üzerine lpg tankını söktürdüğümü belirttim.tabiki durum değişmedi.1 ay önce yine servise uğradım ve freelander için bilgisayarın geldiğini ve bir kaç gün içinde bilgisayarın kurulup randevu verebileceklerini söylediler.1 aydan beri servisten haber yok.bazen bu kadar beni madur eden bi markaya niye bağımlı kaldığımı anlamıyorum.yani daha konuyu sonuçlandıramadım.bu ortam içerisinde bu kadar maduriyetin ardında pek sonuçlandıramıcam herhalde.

Merhaba;

LRadvice@landrover.com adresine sorununuzu anlatın. mümkün olduğunca yalın, gereksiz bilgi vermeden, servis isimlerini tam olarak yazarak, mağdur olduğunuzu ve sorununuza aylardır cevap bulmadığınızı yazın. maili İngilizce yazmanız gerekecek.

kolay gelsin.

Merhabalar aracımdaki ABS-TC-ve eğim iniş lambaları ile ilgili sorunu bugün giderdik Bursa Küçük sanayi sitesinde DEMİR OTOMOTİV Emin Ustada öncelikle arac cihaza bağlandı ve arıza sağ arka abs sensöründe elektrik arızası olarak gözüktü ve sensör söküldü ayar hatasından dolayı sinyal ucu okuyucu çembere değdiği için sensörü bozmuş allahtan Emin Ustanın elinde de çıkma sensörde varmış taktık ve sorun çözülmüş oldu yanan 3 adet arıza lambaları söndü ve abs TC ve eğim iniş şuan gayet iyi bir şekilde çalışıyor. Toplam 300 YTL maliyeti oldu. Sorunu olan arkadaşlara umarım yardımcı olur. www.bmwlandcikmacisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

herkese merhabalar.geçen hafta cumartesi günü iş icabı bursadan geçtim.hakan beyin söylediği servise uğradım.demir otomotive.bilgisayara bağlandı araç abs sensörlerinde ayar bozulması varmış herhangi bir arıza çıkmadı.ayarlandıktan snra eğim iniş ve tc de çalışmaya başladı.hakan bey çok teşekkür ederim 5 aylık arızayı halletmiş olduk bende bu servisi herkese tavsiye ederim arkadaşlar işlerini biliyor.herkese teşekkürler.

Rica ederim arkadaşım yardımcı olduysam ne mutlu. Ayrıca bu siteninde paylaşımdaki payını unutmayalım site için emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Disco 2 lerdeki bu kronik TC sorununu Oktay usta (Onuş Oto) tamamıyla çözüyor. En son abimin Disco 2 sindeki problemi de o çözdü, uzunca bir süredir sorun yok. Tel 0532 420 84 63

mert bey nasıl çözdüğü hakkında bilginiz var mı?
bende de 2001 D2 var her an karşı karşıya kalma ihtimalimiz var

ilkakdeniz' Alıntı:
mert bey nasıl çözdüğü hakkında bilginiz var mı?
bende de 2001 D2 var her an karşı karşıya kalma ihtimalimiz var

Valla o kısmı kendisine sorsanız daha iyi olur aslında, detaylı bilgim yok. Ancak muhtemelen ilk çamurda karşılaşacaksınız bu problemle :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR