Land Rover ABS TC Lambası Yanıyor Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,782

karter

Ana Kamp
Yer
Eskişehir
herkese selam.bende 2000 model landrover freelander 1.8 bezinli(tüplü) aracım var.aracımda abs tc ve eğim iniş kontrol lambası yanıyor. eskişehirliyim eskişehirde araca bilgisayar bağlantısı yapan yok.bilgisayara bağlayamadıkları için arızayı tesbit edemiyorlar.ankarada şaşmaz sanayi sitesinde isa usta diye birini tavsiye ettiler.yükseliş otomotiv.bu usta hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba.araca bilgisayar bağlantısı yapabilirmi.arızayı tesbit edebilirmi.eskişehirden sırf bu iş gidicem.veya ankarada bildiğiniz başaka tavsiye edebileceğiniz bi usta varmı.şimdiden herkese teşekkürler.saygılar

Etiketler
Ynt: Land Rover ABS TC Lambası Yanıyor Acil Yardım

Öncelikle panik yok. Aracınızda ABS ışığı yansada frenleriniz Abs siz olarak çalışmaya devam edecektir. Bütün ışıklarınız yanması muhtemelen 4 Abs sensörlerinden birinin arızalı olmasına işarettir ve pahalı bir parça olmadığını biliyorum. Bence yetkili servise gidin ve aracınıza arıza kontrol cihazı ile baktırın.

Geçmiş olsun..

mrb yetkili servise gidemiyorum.lpg li olduğu için almıyorlar. :-[ bir çok ustaya gösterdim şu anda abs çalışıyor ama tc ve eğim iniş kontrolu çalışmıyor.belkide arıza çok maliyetli değil ama tabi bilgisayar bağlantısı olmadığından eskişehirde bir şey yapamıyoruz.yetkili servislerdede niye bu lpg düşmanlığı anlamış değilim.

Bence yetkili servise gidin ve aracınıza cihazı servisin kapısında takmasını rica edin. Kapalı alanda yasak olduğu için almıyorlardır. Bence anlayışlı bir servis işinizi çözer.

Teksan Sanayi Sitesi Ankara Yolu B Blok No:1-2 Yaşar Dönertaş tel 222 228 15 75 bosch car servisi eskişehirdeki adresi tahminen sorununuzu çözer

bu arıza 1 aydan beri var.1 aydan beri birçok ustaya götürdüm eskişehirde.haydar usta dahil.götürdüğüm kişilerde en az birkaç başka ustaya götürdüler aracı.bosh car service de götürdüm.freelanderin programında bi sıkıntı var herhalde.aracı götürmeden önce tmm bigisayara bağlarız diyorlar.bilgisayara taktıklarında desteklemedi bizim bilgisayar diyorlar.eskişehirde freelanderin bilgisayar bağlantısı yaparak arıza kontrolü yapacak servis olacağından pek ümidim kalmadı.kafam çok karıştı.land rover yetkili servislerinde kapıda cihazı takarak arıza tespitini yaparmısınız diye sorayım.

Hiç olmadı LPG tankını söktürün, altı üstü iki civata tutuyor. sökmesi takması 20dakikayı geçmez...

Araç LPG lide olsa yetkili servisin tutumu bana kalırsa yanlış! Tüketici haklarına aykırı bir durumla karşı karşıyasınız. Birincisi aracın montajı devletin mühendisleri ve emniyeti tarafından kabul görmüş ve onlar almamakda ısrar ediyor bunu anlamak güç. İkincisi arıza LPG nin yolaçabileceği bir arızaya hiç benzemiyor. Bu gibi durumlarda garantinin bile bozulmadığını biliyoruz. Bana kalırsa ikna edici, gerekirse şikayete varan boyutda hakkınızı arayacağınızı belirtmenizde fayda var...

Sıralı sistem LPG montajında sistemin ECU'suna gerekli bazı sinyaller var. Hız sinyali devir sinyali gibi. Aracınızın ECU'suna benzer bir ECU'dur. Enjektörlere gidecek gaz miktarı, basıncı gibi parametreleri kontrol ediyor. Hız/Devir sinyali yanlış bir sensörden alındı ise benzer sorunlar yaratabilir. LPG montajı yapılmış bir FRL bulup kıyaslama da yaptırabilirsiniz.
Disco'dan tamamen farklı değilse FRL'de de TC ve eğim iniş kontrolü ABS sensörlerden gelen sinyaller ile çalışıyor olması lazım. Her iki sistemin ışığı da yanıyorsa ABS sistemi halen sağlıklı çalışmıyor olabilir.

aracım 6 aydan beri lpg li.1 ay önce göstergeler yandı.bu durumda hız devir sensörleri yanlış bağlanmış olabilirmi.hız devir sensörleri yanlış bağlanmış ise düzelttikten sonra lambalar sönnermi.göstergelerin sönmesi için yinede bilgisayara bağlatmak gerekirmi.

Sensörleri değiştirip düzeltseniz de malesef T4'e (Bilgisayar) bağlanıp resetlenmesi gerekiyor.

bi usta eğim iniş müşüründen olabilir değiştirirsek büyük olasılıkla söner dedi değiştirdik ama sönmedi.anladığım kadarıyla bir çok işlem yapmaktansa bilgisayara bağlamakla sorun öğrenilip giderilebilecek.ankaraya gidip arabayı oradaki ustalara(özel servislere) göstermek istiyorum.tek terdütüm ankardada bilgisayar bağlantısı yapıyoruz deyipte sonradan bilgisayar desteklemedi gibi durumla karşılaşmak istemiyorum.böyle bi durumnla karşılaşırsam arabayı yaptıramadığım gibi büyük bi yol masrafım olacak.

Akü kutup başlarını söküp-taktınız mı? Yapmadıysanız, bir deneyin...

akü kutup başlarını söküp taktım ama göstergeler sönmedi.bu gün tüketici hakları derneğine gittim.durumumu anlattım.hiç bir kanunsuz bi davranışın yok.lpg yi ruhsatada işletmişsin.(sadece garanti kapsamında olsaydı garanti dışına çıkardı ama ücreti karşılığı yinede bakmak zorundadır dedi).servis arabana bakmak zorunda yazıya dökebilirsen araca bakmadıklarını ilgileniriz dediler.bende bursa teknik otoya iadeli tahütlü mektup yazdım dilekçe şeklinde , olumsuz cevap olursa tarafıma yazılı olarak bildirilmesi diye.ondanbi cevap bekliyeyim bakalım sonuç ne olacak.

aslında hakkımı aramayı severim bu benim hakkımsa neden faydalanmayayım.tüketici haklarına baş vurarak servisin ilgilenmediği garantisi bitmemiş bozuk ve arızalı en az 10 kalem malın parasını geri almışımdır veya ürün değişimi yaptırmışımdır.bu otomobil olduğundan hiç aklıma gelmemişti.bunuda siz aklıma getirdiniz ilhami bey.biraz vakit alır ama inş olumlu bi sonuç alırım.teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR