Lada Niva'ya Takviye Ön Amörtisör

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenancaglayan26 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,100

kenancaglayan26

Yol Olsada Olur Olmasada
Yer
ANTALYA
Arkadaşlar ön amörtisör taktık lada oldu mercedes gercekten cok bozuk arazi koşullarında bile tamgaz gidiyorum ayrıca sıplamalarda öntarafı baya koruyor eskiden küt tak tuk diye sesler geliyordu şimdi ses seda kalmadı

takviye ön amörtisör 2.jpg

takviye ön amörtisör 1.jpg

takviye ön amörtisör 3.jpg

takviye ön amörtisör 4.jpg

takviye ön amörtisör 5.jpg

Etiketler

Ynt: Lada Niva'ya Takviye Ön Amörtisör

Hocam güzel bir çalışma , Güzel sonuç almanızda sevindirici ...

Hangi amortisörleri kullandınız ? Maliyet ne civarda oldu acaba ?

Sanırım alt ve üstten yükseltme de var aracınızda . Nekadar kaldırdınız ? Ne zamandır kullanıyorsunuz , dezavantajları var mı memnun musunuz ?

Biraz çok sordum ama kusura bakmayın lütfen

Barış

ssbman' Alıntı:
Hocam güzel bir çalışma , Güzel sonuç almanızda sevindirici ...

Hangi amortisörleri kullandınız ? Maliyet ne civarda oldu acaba ?

Sanırım alt ve üstten yükseltme de var aracınızda . Nekadar kaldırdınız ? Ne zamandır kullanıyorsunuz , dezavantajları var mı memnun musunuz ?

Biraz çok sordum ama kusura bakmayın lütfen

Barış

Nedemek kardeşim bende bu işe başlarken cok sorular sordum nivatr deki arkadaşlara onlar cok yardımcı olmuştu bana.
Amortisörler lada nivanın orjinali fiyatını tam hatırlamıyorum yanıltmış olmayayım o yüzden yazmıyorum.
Evet yükseltme kiti yaptık ortalama 15-16 cm yükseldi orjinalinden.
Aracımı alalı 6-7 ay oldu aldıgımda yaptım cogu işlemleri araca yaptıgım ekstralardan dolayı hic sıkıntı cekmedim aksine arazide ve agır koşullarda cok faydasını gördüm cok memnunum burdan dursun ustamada teşekkür ederim takıldıgım yerlerde telefon acıp ustam burası nasıl olacaktı diye cok sordum cok yardımcı oldu sagolsun...
SAYGILAR...

Sağol hocam . Nivanın orjinal amortisörleri ise harika hem sorunsuzlar hem uygun fiyatlı ...

Yükseltmeyi şu tam kitle mi yaptını hocam yoksa sadece alta ve üste parça ekleyerek mi? Bende niyetlendim ama bazı arkadaşlar yaptıktan sonra sorunlardan kurtulamaışlar hatta söküp geri dönenlerde var diye hatırlıyorum . Sizde tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim .

şimdi öntarafla başlayalım
1: ön taplanın altına teker tarafına gelen yerlere 3cm motor kısmına gelen yerlere 1.5cm burc koyduk
2: üst burcun altına da 3cmlik takoz yaptık

kücük resimler 33.jpg

kücük resimler 34.jpg

son yaptıgımız uygulamanın resimlerini bulamadım burda gördügünde burcların hepsi 3cm yapmıştık ama olmadı ön akisi kırdım tekrar dursun ustama danışıp düzelttik motor tarafını 1.5cm ye düşürdük halloldu

Hocam inanılmaz açıklayıcı oldu teşekkürler . Burçları 3-1.5 cm yapınca aks açısı bozulmuyor sanırım .

Yalnız birkonuyu anlamdım yada jeton düşmedi :smiley: 3 cm altta ve üstte burç ve takozlar var . Araç nasıl 15-16 cm yükseldi ?
Üsttei polyamid tarzı birşey kullanmışsınız sanırım . Buraya kadar kolay bir tornacıda hemen hallederiz .

Peki arkada ne uyguladınız hocam .

Bu arada çok suruyorum sizde fotoğraflara falan çok açıklayıcı şekilde anlatıyorsunuz . Baya zahmet veriyorum kusura bakmayın :-[

Hocam hem alta hem üstte 3cm lik bir yükselme oluyor artı lastikte önemli 205/80/16 lastik veya 215/75/16 lastik kullanmanız lazım benim aracta ok 144ler var ve şuan standart nivalalrla yaptıgımız ölcülerde net 19 cm yüksek geliyor .Ben usta degilim polis memuruyum gerci ustada anlayamamıştı aracın bukadar yükselmesini ama lastik cok önemli..

Arkaya gelince şimdi yükleyecegim resimden bakarak yazdıklarımı anlamaya calışırsınız arkatarafı yükseltmek kolay 3cmlik takozla halloluyor ama aracın dengesi bozuluyor bunuda bütün denge kollarını uzatarak hallettik ayrıca firen limitörünüde biraz parca ekleyerek kaldırdık denge kollarını yuvarlak icine aldım hepsi aynı oranda uzadı...
anlatacaklarım bukadar ama siz yinede nivatr dende bakabilirsiniz dursun ustam pas 11 plakalı arabasına yaptıgı yükseltme işlemi orada detaylı olarak anlatmış ben oradaki bilgilerle yaptım bu işlemleri kolay gelsin.
SAYGILAR

kücük resimler 35.jpg

HEEEE en önemli parcayı unuttuk amörtisörleri standarttan daha usun ve daha güclü olan başka bir amörtisör taktık piyasada bulabilirsiniz biz doc kamyonetlerin kileri kullandık

bu resimdeki haliyle kırdım erco bey ama arkadaşa örnek olsun diye koydom.
taplanın lastiktarafına gelen yerleri 3cm motor tarafını 1.5cm ye düşürdükten sonra yükseltmeyle ilgili hicbir sorun yaşamadım 7-8 aydır ve cok agır şartlarda kullandıgım halde ön dif ve akisleri kople yeni taktık yükseltmeyle beraber ve saat gibi calışıyor nazardegmesin.
şimdi arka akis kırıldı onuda büyük bir kayaya tırmanırken kırdım arka defransiyelimde biraz boşluk vardı defransiyel de birparca dagılınca sıkışmış ve akisi kırmış usta bu şekilde söyledi bugün söktük parcalarda cumaya gelir inşallah toplarız yeniden daglara taşlara devam tam gaz...

inşallah yetiştirmeye calışacagız bugün ustamıda sıkıştırdım oda benide götürürsen yetiştiririz dedi gercekten cok istiyorum katılmayı bu hafta sonuda şansımdan görevimde yok boştayım cokta iyi denk gelmişti aslında...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri