Lada Niva Yakıtı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dryarkın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,028

Etiketler
1600 cc makine (karbüratörlü) 100 km'de ortalama 11 küsür litre LPG, 1700 cc makinede (karbüratörlü) 100 km'de ortalama 12,5 litre LPG, 1700 cc makine (enjeksiyonlu) 100 km'de ortalama 12,5 litre LPG.

Bahsettiğiniz 1990 model 1600 cc'dir.

Yukarıdaki değerler muhtelif arkadaşların asfalt üzerindeki kendi ortalama hesaplarıdır. Kullanım karakteri ve motorun durumu bittabi tüketimi belirler. Yani bu değerler sabit değil demek istiyorum..

yevgenı arkadasım cok tesekkur ederım bır tane ıkıncı araba olarak almak ıstıyorum ama cok yaktıgını falan soyledıler lpg lı bıle cok yakıyor dedıler bılmıyorum artık ??

Niva sürekli 4 çeker. Bundan kelli o yakıtın makul seviyede olması pek zor.

Fabrika verisinin şehir içi 8,5 şehir dışı 12 litre civarında benzin olduğunu belirtmeliyim..

Ynt: Lada Niva Yakıtı

YEVGENI' Alıntı:
1600 cc makine (karbüratörlü) 100 km'de ortalama 11 küsür litre LPG, 1700 cc makinede (karbüratörlü) 100 km'de ortalama 12,5 litre LPG, 1700 cc makine (enjeksiyonlu) 100 km'de ortalama 12,5 litre LPG.

Bahsettiğiniz 1990 model 1600 cc'dir.

Yukarıdaki değerler muhtelif arkadaşların asfalt üzerindeki kendi ortalama hesaplarıdır. Kullanım karakteri ve motorun durumu bittabi tüketimi belirler. Yani bu değerler sabit değil demek istiyorum..

1700 cc karbüratörlü ve 1700 enjeksiyonlunun aynı yakıtı yakması biraz ilginç değilmi ???
hem enjeksiyonlularda kullanılan sıralı sistem normal sisteme göre daha ekonomik (kendi kullandığım araçlardan biliyorum)

yanlış hatırlamıyorsam niva enjeksiyonlu, tek noktadan püskürtmeli.yani sıralı sistem lpg kullanamazsınız karbüratörlüyle aynı lpg sistemi kullanır.

93 niva 1,6 motor benzinde 100 km de 40 lt ye yakın lpg de 100 km de 20 lt civarı lpg de 10 lt den 20 lt ye yükseldi acaba sübab ayarı ve avans ayarı yaptırsam ne olabilir

serhat19' Alıntı:
93 niva 1,6 motor benzinde 100 km de 40 lt ye yakın lpg de 100 km de 20 lt civarı lpg de 10 lt den 20 lt ye yükseldi acaba sübab ayarı ve avans ayarı yaptırsam ne olabilir

Külliyen gözden geçirmek lazım.
1600 motorla 4000 cc'nin yakmadığını yakmış, ciddi bir sorunu var..

EVET YAVUZ ABİ ACABA BU DURUM SİBAP VE AVANS AYARLARINDAN KAYNAKLANIYO OLABİLİRMİ ÇÜNKİ MOTORU 10 AY ÖNCE REKDEVE YAPTIRDIM

AMA DAHA ÖNCE ARAZİDE KULLANMAMA RAĞMEN 100KM DE 9 LT CİVARI YAKIYODU LPG DE GERÇİ VİTES DİŞLİLERİNDE Bİ SIKINTI VAR YAKIN ZAMAN DA MOTORU TAMAMEN İNDİRTECEM OZAMAN SORUNA ORDANDA BAKARIZ ARTIK ŞANZUMAN TAMAMEN İNECEK BİTAVSİYEN VARMI YAVUZ ABİ ŞUNU ŞÖYLE YAPTIR BUNU BÖYLE YAPTIR GİBİSİNDEN

arazı aracında yakıtmı aranır yeterkı cıksın delsın gecsın....?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR