Lada Niva Gaz Yemiyor Mersin De Bildiginz İyi Bir Usta Varmıı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazimersin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,887

gazimersin

Yeni Üye
2003 niva aldım 1.7 sıralı lpg var bir turlu ayar yapamadık araç 5 10 km gidnce gaz yemez oluyor biraz zorlyınca yada durup dinlenince devam ediyor tüpdendir dedik benzindede aynı 30 km gidince hararet gösdergesi normal ama önde sankı su kaynıyor aracı çok sevdim ama olda kalacagım korkusuyla binemiyorum

Ynt: Lada Niva Gaz Yemiyor Mersin De Bildiginz İyi Bir Usta Varmıı

abicim bobinden bujilere giden kablolara bi baktır,
benzinde sıkıntı olmasada ince kablolar tüp de verimsiz çalışıyor bizzat geçen hafta aynı sıkıntıdan kabloları değiştirdim,
sonr ayarlar iyi çalışmaya başladı,
(sıralı 1.6 16 valf palyo)

su seviyeleirnde bi sıkıntı var mı?
eksliltme falan bi de soğutma suyunda hava varmı,
antifiriz koyan ustaların çoğu havayı tam alamaz,
3 bin devirde birine gaza bastır mümkünse su eklerek kendin al abi,

ben zinde de sıkıntılıysa,
bi elektrik sitemine baktır enjektörlü araçta sıkıntı elektronik sistemden olur genelde,
(bobin, buji kabloları) gibi,
benzinde sıkıntı bunlara rağmen devam ederse beyinden kaynaklanıyor olabilir,
beyinde sıkıntı varsa tüp de de benzinde de normal çalışmaz

abicim önce soğutma suyunu iyi bi kontrol et,
regülatöre hava gidiyor olabilir arada,
diagnostik bağlanıyosa bu araçlara (arıza kontrol sistemi) bağlattır bi baktır elektronik sistemde bi sıkıntı var mı,
bobin, buji kabloları, bujiler ,
ne zaman değiştiğini bilmiyosan bujilere baktır mümkünse değşitir, bujiye geklen kablonun içine baktır oksitlenme falan var mı, mümkünse değiştir,
hala devam ederse bi sağlam bobin dene, onda da olmadı beyine baktır,
tamirci değilimi yanlış söylediğim bi konuda olabilir farkında olmadan, bu sitede aynı aracı kullanan abilere bi danış öncelikle,
saygılar

Cihaza bağlatıp arıza tespiti yaptır bence bende de 2003 model var, ona göre çözümler düşünürsün ve önlem alırsın geçmiş olsun

enjeksiyon sistemine pislik gitmiş olabilirmi (aracınız enjeksiyonlu model diye biliyorum 2003 model demişsiniz)yakıt stabil şekilde geliyormu bence en başta buna baktırın sonra ateşleme sistemine ordanda çıkmazsa beyine bakın büyük ihtimalle yakıt sisteminden cıkıcaktır sorun çözüldükten sonra muhakkak hem benzin hem lpg filtresi takın hava filtresinide kontrol edin usta olarak ladalara bakan isa usta var şöförler cemiyetine girmeden sol köşede kalıyor ana caddede galericilerin arasında

meraba arkadaşlar bende de aynı sorun var araç 20 devirden sonra teklemeye başlıyor bezin yemiyor 2 yıldır sorun devam ediyor hangi ustaya götürdüysem çare olmadı nefret ettim arabadan satmayı düşünüyorum artık. bir ara nahçıvana götürdüm ordaki usta bilgisayara bağladı bobini sensörleri falan değiştirdi düzelmedi sonra bezin pompası basıncını ölçtü basıncı düşük dedi pompayı değiştirdi 5-6 aydır düzgündü ama yine saçmalamaya başladı inanın ki bıktırdı artık. yüksek barlı benzin pompası kullanmak nasıl olur acaba bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim aracım 2009 model

Merhaba
Sorunu çözdünüz mü bilmiyorum ama benim de başıma gelmişti. Hararet göstergeniz arızalı olabilir,termostad bozuk olabilir,fan müşülü bozuk olabilir, radyatör tıkalı olabilir ve en kötüsü Motor kapak contası yanmış ve su sızdırıyor olabilir. Hepsine sıra ile baktırın ve sıra ile değiştirin derim. tabiiki bu bir profesyonelin değilama damdan düşenin tavsiyesidir.:smiley:

Madem konuyu hortlattınız bende bir iki kelam yazayım.
Çekiş sorunu şu şekildeyse;
Araç düz yolda gidiyor, rampada stop etme seviyesinde çekişten düşüyor rampa yukarı belli bir devri geçmiyor
Öncelikle gazınızın olduğundan emin olun.
Gazınız bitmiştir, kalan düşük basınçlı lpg sizi götürüyor gibi gelir ama gaza yüklenince yetersiz kaldığından motor tökezler çekişten düşer. Arabayı benzine alıp gitmeyi denersiniz fakat yine aynı sorun devam eder çünkü; aracınıza lpg takan usta hava girişini körlemiş aracı lpgye göre ayarlamıştır benzinde hava alamayan araba aynı sorunu yaratır. Yapmanız gereken en yakın istasyondan lpg almaktır.
Araçta sürekli bir güç eksikliği hissediyorsanız bastığınız halde vitesdeyken sanki motor tam devir yapamıyor gibi bir his veriyorsa pilatini kontrol edin, meme yapmıştır. Temizledikten sonra tekrar takın. Platin aralığı kısa olursa motor bariz bir şekilde çekişten düşer. (platin ayarı ile mümkün olduğunca oynamayın. Bozduysanız aralığı 3mm kadar açıp deneyin düzensiz çalışacaktır biraz kısın deneyin düzeni yakalayana kadar kısın. Daha sonra yola çıkıp hızlanın ayağınızı gazdan çektiğinizde egzostdan patırtı gelmeyene kadar aralığı kapatmanız gerekiyor. Aralığı çok kapatmayacaksınız bu durumda tekrar çekiş sorunu yaşarsınız.)
Bobinden distribütörün altına giden kabloyu kontrol edin, bir yerinde yanık veya şaseye atlama olmasın, gerekirse o kabloyu yenileyin.
Araç karbüratörlü ise karbüratörünüzü iyice kontrol edin hava alma olmasın vidalarını sıkın contalara iyice basması lazım. (Bu işlem karbüratör soğukken yapılmalı aksi halde eğebilirsiniz.)
Bujiler ve buji kablolarından hiç bahsetmiyorum onlar malum zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,921
Kayıtlı Üye Sayımız
166,702
Kaydolan Son Üyemiz
axellus

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR