Lada Niva' da Titremeye Çare Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ROTASIZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,649

ROTASIZ

Yeni Üye
S.A abilerim,arkadaşlarım.Aranızda yeniyim ve bu ilk mesajım.Yaşım 21.Bu Foruma göz attıktan sonra bende bir lada niva hastası oldum.Daha öncesinden böyle bir aracın varlığından bile haberdar değildim ama kısa sürede beni kendine aşık etti =).Şükür olsun ki ucuza bulduğum bir lada nivayı kaçırmadım.

Araç 91 model,1.6 motor 75 hp.Araç 8 yıl garajda kalmış,hiç bir yerinde çürük yok maliyetide uygun olduğu için kaçırmadım.Ancak bi sıkıntım var ki bunu siz değerli,tecrübe ehli abilerime sormak istedim.Araç titreme yapıyor vitesin olduğu göğüs kısmında baya bi titreme söz konu ayrıca ufak bide uğultu var.

Bu titremeyi ve uğultuyu komple ortadan kaldırabilirmiyim?Titremeyi % 0' a indirebilirmiyim.Ben ankarada ikamet etmekteyim.Bana bu iş eğer ki olcak tamiri mümkün bir işse maliyeti ne olur?Ayrıca Ankarada bu işten anlayan ustalar var mıdır? kimlerdir bu mesajıma cvp olarak söylerseniz çok sevinirim.Artık inşallah bundan böyle bende aranızdayım =)

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Sizin yardımlarınızı bekliyorum.

SAYGILAR...

Etiketler
Ynt: Lada Niva' da Titremeye Çare Arıyorum

Aramıza hoşgeldiniz.
Ladacı bir çok arkadaşımız daha sağlıklı bilgi vereceklerdir eminim. Fakat bu titremenin hangi durumlarda geldiğini, ne gibi durumlarda kesildiğini vb. yazarsanız daha açıklayıcı olur.
Servisler için, Servislerimiz bölümüne bakabilirsiniz.

Saygılar.

H.b teşekkür ederim.Araçla yokuş çıkarken daha fazla artış gösteriyor.Normal düz yolda da yapıyor ama yokuş çıkarken düz yola nazaran daha fazla titreme yapıyor.

Yetkili servisler bölümünde illaki vardır bu bilgi ama ben sizlerin gidipte memnun kaldığınız işini hakkıyla yapan bir usta soruyorum.Yanlış anlamayın hepside öledir ama sizin bilginiz dahilinde olan bildiğiniz,tanıdığınız bir usta varmı diye sordum.

Ankara'da bulunan Nivacı arkadaşlar size yardımcı olacaklardır eminim. Fakat ani kalkış anında, yokuş çıkarken ya da yokuşta kalkış yaparken gelen titreme ise bahsettiğiniz, şanzuman takozlarınıza baktırmanızı öneririm. Yok eğer sorun ordan çıkmazsa, motor bağlantı takozlarınıza baktırın derim. Ama büyük ihtimal şanzuman takozlarınızda boşluk var.

Aynı sorun farklı model olsa da benim arabamda da vardı. Uzun süre çözemedik, şanzuman takozu çıktı. İşinin ehli herhangi bir motor ustası da kontrol edebilir bunu.

Sorunu çözdüğünüzde bizimle paylaşırsanız, seviniriz.

Saygılar.

Aramıza hoşgeldin....

Kalkış anında yapıyorsa baskı balatadan da olabilir maliyet düşük olduğu için zamanında çakma yapılmıştır....

Şaft balansları bozuk olabilir aktarma organları ile ilgili...

Ustanıza göstermeden işlem yaptırmayın...

Kronik bir sorun olucağını sanmıyorum...

vodafonecell arkadaşımızın dediği gibi takozlarda görevini yitirmiş olabilir... ;)

Park halindede titreme devam ediyorsa radyatör pervanesinde sorun olabilir , bujilerde sorun olabilir ,

arkadaşım tırans şavtını konturol et onlar kendinden yağlıdır zamanla yağı biter ve titreme yapar en sonunda kitler ve aracı yürütemessin çok önemli

Aramıza hoşgeldiniz...

Aşağıdaki adres çok yararlı olacaktır;
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?board=1.0

Ankara'da Türkiye'nin en iyi Lada ustalarından biri var "Telman Usta";

ANKARA/TELMAN OTO
Rusya fabrikadan emekli 18 yıllık lada uzmanıdır.
Oto sanayi sitesi 1. Cad. 25. Sok. No:40/A. Şaşmaz/Ankara

Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.İnşallah en kısa zamanda Telman ustaya gidip göstercem arabayı.
Bende bu Telman ustanın kartı vardı arabayı aldığımda torpido gözünde Telman ustanın kartını bulmuştumı ama sizlere sorup emin olmak istedim.Hepinize tekrar teşekkür ederim.Acemi olduğum için sorularımla forumu biraz sıkacak gibiyim =)

Hazır Nivalanmışken...

Buraya da üye ol derim kardeş;

http://nivatr.com

arkadaşım hoşgeldin.benim başımada geldi titreme olayı.aracı 20km den yukarı çıkaramıyordum araç dökülcek gibi oluyordu.servisde bulamadı araştırarak buldum.1.olarak yağsız kalan şaft mavsallarından çözüm.genelde biraz zor diye kimse yağlamıyor çok sıkı ise değişmeli mavsallar.2.ise trans şafttan kaynaklana bilir.3.olarak benimkinin arkasını yükseltmiştim ondan kaynaklanan titreşim oluştuşmuştu o sorunuda arazi şanzımanının takoz saplamalarının arkadakilerine sistemi düzeltcek kadar pul ile dolgu yaparak halloldu.

91'lerin aktarma sistemi görece eski, uğultuyu kesemezsiniz.
Titremeye gelince transfer kutuların bağlantısı sorunluysa titrer, bağlandığı kasa çürümüşse ve bağlantılar teraziden kaymışsa titrer.
Telman Usta halledecektir..

5 tane Niva kullanan biri olarak size tavsiyem o sesleri fazla duymamanız,titreme olayı ise genelde arazi şanzumanın kasaya bağlantı noktalarında çürümeden dolayı yapılan tadilatlarda bağlantı yerlerini tam yerinde açamadıklarından kaynaklanıyor genelde,bizim burada ki bulduğum usta onuda şöyle çözmüştü,aracı lifte kaldırıp şanzuman bağlantılarını gevşetiyor ve araca hareket veriyor ve eliyle şanzumanı titremeyen noktaya getirip sabitliyordu.Ama yinede tam olarak bu uğultu ve titremeyi kesmeniz biraz zor olur,olsada masrafı epey ağır olur.Onun için siz yinede o seslere alışmaya çalışın.

Lada aldığınızda sevineceğiniz tek konu arazide batakta derin çukurlarda vs.ladadan 4-5 kat daha pahalı araçlara havanızı atarak geçmenizdir.
üzüleceğiniz konular ise
1-herzaman ses yapar gürültülüdür (izalasyon yaptırsan dahi)
2-akisleri yeni değişseniz dahi 1 2 aya onlarda ses yapar (yükseltme varsa araçta)
3-asfaltta sürekli titrer (titreyen bir şarkıcı vardıya adını unuttum aynen öle)

bence bunları lada aldıysanız sorun etmeyin o sadece bir arazi aracıdır.araziye çıkın arazide suda çamurda alacağınız zevk o sesleri duymanızı engelleyecektir.kırıldığı yerde yenisini takarsınız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR