Lada Niva Almak İstiyorum. Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adalı17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,511

adalı17

Ana Kamp
arkadaşlar niva hakkında bilgi verirmisiniz? aracı son zamanlarda çok beğenmeye başladım. fakat yanlışmı yaparım diye düşünüyorum bir yandan...
mesela eski fakat modifiyelimi yoksa yeni amaa orjinal mi almak daha iyi olur?

Etiketler

Ynt: Lada Niva Almak İstiyorum. Tavsiyeleriniz

nivayı bir alan pişman birde almayan galiba :smiley: ben iki ay önce aldım 7-8 aydan beri araştırıyordum 2003 model tek nokta injeksiyonlu. subaplarla ilgili sıkıntısı vardı onu yaptırdım lpg'de çalışmıyordu bu yüzden, başka ufak tefek işlerinide yaptırdım hatta yaptırmayada devam edeceğim, gerçi normaldir 160.000 km'de araba. ama niva ateşi içinize düştüyse sıkıntıları sizi üzsede kullanmak keyifli, şahsenhakikaten aldığıma memnunum. ama size tavsiyem tanıdık birilerini bulun onların aracına binin deneyin denemeden almayın, bulduğunuz araçlarada iyi bakın düşük kilometreli temiz bir araç bulursanız alın hataları, eksikleri var mı iyi bakın

ne akdar uğraşmak istediğinize ve na yapmak istediğinize bağlı. ben alacağım yolda bineceğim dolanacağım ise almayın. ben sökme takma işini sanayiyi sevmem diyorsanız almayın. bu arada yeni modellerde kolay kolay sanayi işi çıkarmaz. konfor isterim keyfim önemlidir diyorsanız almayın. ama ben biraz uğraşacağım zaman ayıracağım diyorsanız tam arabası. ben 2006 model aldım araba çok temizdi ama gene de dayanamadım söktüm taktım hala da yapıyorum. ucuz diye almaya kalkmak yanlış karar olur bence. arabanın kendi karakteri var alıp almamayı sadece kullandığınızda karar verirsiniz. onlarca model arasında gidip geldim ama en başında kafamda niva vardı gene döndüm dolaştım bu aracımı aldım ve çok keyifli şu anda.

Taban sacında curuk yoksa, arazıde sert oynamıyacaksa, buyuk lastık takılmıyacaksa, yolda titreme kasıntı yapmıyorsa alınır.

ben projelik düşünüyom alıp yavaş yavaş kendim ilgilenmek istiyorum tamamen hobi amaçlı olucak ve off road için olucak

maddi durumun el verdiği kadar yüksek model almakta fayda var.

Tamam da bu aracı ne amaçla almayı düşünüyorsunuz.?

O konuda biraz bilgi verseniz tecrübeli arkadaşlarımız daha doyurucu yanıtlar verecektir.

off road ve hafta sonu gezilerinde kullanmak için çok büyük beklentim yok araç için 10 bin ayırdım şu anda araştıyorum satılık olanlara bakıyorum aracı aldıktan sonrada max 5 bin lira ayırabilirim bu konuda pek bilgim olmadığı için sizlerin fikirleri benim için çok önemli ilginize teşşekür ederim

Faydalı bir topik olmuş..Bende bir niva veya cj8 düşünüyorum.Gerçekten kararsız kaldım bu konuda,bu topiklerden takip edip kendime e uygunu bulucağıma inanıyorum.Paylaşımlarınız için saolun üstadlar..

Niva alacaksanız ulaşabildiğiniz en yüksek modeli alın. Eliniz anahtar tutmuyorsa Nivaya hiç bulaşmayın derim. Ben aracımı seviyorum ama gerçekler yadsınamaz. Konforsuzdur, çok ses alır, herşeyi manueldir ama arazide boyundan büyük işler yapar.

10-15 bin TL'ye alınabilecek en iyi (fayda/masraf olarak düşünün) arazi aracı Nivadır herhalde...

Mümkün olduğunca yüksek model ve düşük kilometre almak en iyisi... hiç bir modifiye yapılmasa bile arazide zaten oldukça başarılı bir araç nitekim...

Bende almayı düşünüyorum.Bazı çekincelerim benimde var.İstenen rakamlar çok ilginç.1992 model modifiyesiz bir araçla 1999 model aynı bedelle satılığa çıkarılmış.

gerçi arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar ama kesinlikle alabildigin en üst model olmalı diştan güzel gözüken ama yürüyeni şanzımanı motoru problemli araçtan uzak durmalı şöyle düşün bu aracı alan adam dag bayır çamur kar için alıyo yani otomobille kıyaslanmamalı motoruna yürüyenine şanzımanına bakın ama en mantıklısı ne olursa olsun 2 -3 bin toparlamak için ayrılmalı ben 95 model kullandım uygun aldım die seviniodum ama 3 ay dayanabildim sattım sonunda benden önceki sahibi tahmin etti heralde masraflarını 16-17 senenin yorgunlugu bende cıktı 2binden fazla masraf yaptım ve haladaha yapılcak kafama takılan şeyler vardı sattığımda... lada nivanın keyfini yapıcaksan masrafınada katlanıcaksın iyi bi usta bulmalısın bence arabayı bulmadan önce...

eylül ayında 96 model bitane aldım..ön difransiyel bozuktu ön takım haşattı vb.küçük büyük masrafları vardı..aldım 1.5 2 bin tl içinde toparlarım diye düşünürken bugün cebimden çıkan para 4.5 bin tl..bunun olsun olsun bin liralık kısmı keyfidir..araba toparlandı ama benide kendinden soğuttu...

genel olarak söylenen eliniz anahtar tutmuyorsa almayın kısmına kesinlikle katılıyorum..konfor sıfırın altında..fakat fiyat fayda oranı açısından alınacak binilecek bir araba...ağır masraflı arabaya yanaşmayın..o şekilde kullanılmışsa bozulan parça haricinde her yerinde bir sıkıntı açıyor...

hayırlı olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri