Lada Niva Alacağım / Yardımlarınız Rica

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mukefuzu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,922

mukefuzu

Yeni Üye
Yer
Istanbul
Merhaba;

Suzuki diye çıktığım satın alma sürecimi lada ile sonuçlandıracağım.

1. opsiyon http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-sahibinden-120-binde-niva-155908409/detay/

2. opsiyon http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-2003-lada-niva-4x4-lpg-takilmamis-156846214/detay/

1. opsiyonda çeki demiri olması benim için bir avantaj ancak satıcı muayenesini yaptırmadan satacağım diyor. Aldıktan sonra problem yaşarsam diye çekiniyorum

2. opsiyonda da çeki demiri bir masraf olacak bana ama LPG'siz de olması benim için avantaj.

Bu işi bilen, bilgili forum üyelerinden yardım rica ediyorum.
Çeki demiri ve LPG ruhsata işli deniliyor, muayene de sorun çıkartma ihtimali nedir (fren vs diğer sorunlar dışında).
Sıfırdan çeki demiri satın almak, işletmek için farklı yorumlar yapılıyor. Ben jandarmaya bağlı bölgede sandal çekeceğim, kontrol için durdurma olasılığı yüksek. O sebeple herşey tam olsun istiyorum. Maliyeti hakkında yaptırmış kişilerden bir yorum alabilirmiyim.

İlginize ve yardımlarınıza peşinen teşekkürler..

Sağlıklı günler dilerim

Ynt: Lada Niva Alacağım / Yardımlarınız Rica

Böyle bir konu var belki yardımcı olur
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102266.0

Merhaba;

O konuya baktım ama benim bilmediğim / çekindiğim konu muayenesiz araç alımı olduğu için çok yardımcı olmadı..

İlginize teşekkür ederim.

Benim tercihim kesinlikle ikinci araç olurdu. Hem daha düzgün, hem modelli, hemde takas yapılır (epey bir pazarlık payı var) yazıyor.
Tabi iki aracı da yakından görün çünkü buradan iyi görünen altına bakınca tırt çıkabilir. Görünen de ikinci daha iyi gibi dursa da iyice incelendiğinde çok farklı durum oluşabilir.

arkadaşlar selam

her marka ve araca uygun çeki demiri imal ve montaj işlemleri ve römork imalatımız mevcuttur.
ilgilenen arkadaşlar www.romakromork.com sitesinden gerekli bilgileri alabilir.

saygılar

unlztrk' Alıntı:
Benim tercihim kesinlikle ikinci araç olurdu. Hem daha düzgün, hem modelli, hemde takas yapılır (epey bir pazarlık payı var) yazıyor.
Tabi iki aracı da yakından görün çünkü buradan iyi görünen altına bakınca tırt çıkabilir. Görünen de ikinci daha iyi gibi dursa da iyice incelendiğinde çok farklı durum oluşabilir.

Unal Bey;

Umraniye'de tavsiye edebileceğiniz bir Lada ustası var mı? Aracı kendine alacakmış gibi bakan, işi bilen.

Saygılarımla;

Murat Bey merhaba,

Ben de kısa süre önce 2005 model bir Niva aldım ve oldukça memnunum.
Kısa süreli tecrübeme dayanarak alacağınız aracın 2004 ve sonrası üretilen çok nokta enjeksiyonlu motora sahip olması yakıt açısından avantajlı olacaktır.
Mümkünse hidrolik direksiyonlu olması özellikle park esnasında rahatlık sağlayacak.
Çeki demiri olması belirttiğiniz gibi maliyet avantajı sağlar çünkü bildiğim kadarı ile minimum 1000 TL civarında bir maliyeti var.
Lastiklerinin yeni olması da sizi 220 TL X 4 (OK 144) 880 TL masraftan kurtarır.
Son olarak da boyası çok önemli.Zira aracı boyatmak istediğinizde içinize sinecek bir uygulamanın maliyeti minimum 1500 TL'den başlıyor.
Umarım gönlünüze göre bir Niva bulursunuz...

1 yili askin suredir niva kullaniyorum araci alirken sanzuman difrensiyel cok dikkat edin modelli olmasi tabiki avantaj araci kullanmadan kesinlikle almayin araci gostereceginiz ustanin ladaci olmasi degilde nivaci olmasina ozen gosterin ankaradan alacak olursaniz yardimci olurum

mukefuzu' Alıntı:
Unal Bey;

Umraniye'de tavsiye edebileceğiniz bir Lada ustası var mı? Aracı kendine alacakmış gibi bakan, işi bilen.

Saygılarımla;

Aaaah ah o adamı ben bir bulsam :smiley:

Merhaba;

araçları 3'e düşürdüm, ilk mesajdan sonra 7-8 taneye çıkarmıştım.
Ay başında inşallah herhangi bir sorunları yoksa alacağım..:smiley:

Maslak'da Lada Ustası tavsiye edermisiniz, Suzuki için tavsiye edilen Murat Bey Lada'ya da bakıyor mu?
Bir de Sefaköy'de Umit Oto Lada Servisi varmış. Burayı bilen, tecrübe etmiş forum üyesi var mı?

Saygılarımla;

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR