L200versiyonları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uysalburak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,845

uysalburak

Zirve
Yer
İstanbul/Bahçeşehir
Merhaba.
L200 e bu ara iyice kafayı taktım. Birkaç gündür bütün bu konuda yazılanları okuyorum. Temsa o kadar farklı araç getirmiş ki ne satıcılar ne servistekiler bu konuya sizler kadar vakıfdeğil anladığım kadarıyla...
Öncelikle gördüğüm kadarıyla bu aracın 3 versiyonu mevcut:
instyle
intense
invite

Anladığım kadarıyla en dolu modeli instyle. Fakat ikinci el fiyatlarına baktığımda fiyatlar bunun tersi intense ve invite versiyonların fiyatları daha yüksek.. Bu konuda yardımlarınızı rica edeceğim. Sizin öneriniz hangi versiyon. Aracı hem offroad da hem de günlük hayatta kullanacağım..

Diğer bir sorum da İstanbul İkitelli tarafında bu aracın offroad modifikasyonlarını yapabilecek usta kimdir? Tahmini ne kadar bütçe ayırmalıyım ki İngiliz yada Amerikan araç kullanan arkadaşların diline düşmeyeyim?

Etiketler
Ynt: L200versiyonları

Ohoooo japoncular derin uykuda
Bu soruları land cılara sorsaydım 20 tane cevap almıştım sonra da aralarında çekilip kavga başlamıştı hatta aradan birisi başka birşey sorup bir anda konuyu değiştirmişti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

burakuysal' Alıntı:
Ohoooo japoncular derin uykuda
Bu soruları land cılara sorsaydım 20 tane cevap almıştım sonra da aralarında çekilip kavga başlamıştı hatta aradan birisi başka birşey sorup bir anda konuyu değiştirmişti.

Dostum araç güzel hos ekonomik ama bi mitsubishi çi olarak Derimki imkanın warsa grand Cherokee 5.9 al ;) makine bildiğin canavar

Yok teşekkür ederim. Birdaha eski araba almam Allah'ın izniyle.
Canavarlığı biraz açabilirmisin? Neler yaptın arabana?

astc olan versiyonu bana daha mantıklı geliyor her ne kadar diğer vrsiyonda arka kilit standart olsa da kilitleri sonradan taktırıp günlük olarak astc devrede kullanmak daha mantıklı hareket olur diye düşünüyorum

L200 versiyonları karışık biraz daha doğrusu ithalatçı firma temsa bu konuda gevşek yardım almak nerdeyse imkansız sitesinde yazdığınız versiyonların özellikleri olsa da bu aksesuar paketleri içinde farklı araçlar önünüze çıkabiliyor

mesela en dolu modeli instyle olarak geçer superselect orta şanzıman ve astc ile arka kilit yok ben bir araçta easy select astc li olan bir versiyon gördüm ve instyle olarak geçiyordu yine

fiyatlandırma olarakta malesef internet ortamı acemi satıcılar yüzünden tam bir karmaşa aracını satmak isteyen kişi fiyatlara internetten bakıyor kendi aracına objektif yaklaşamıyor benim ki daha iyi mantığı ile fiyatı yüksek yazıyor sonra satılmıyor başlıyor fiyat düşmeye

L200 alırken özelliklerinden nasıl faydalanacağınıza karar verip araçları yakından görüp istediğiniz özelliklerin üzerinde olduğunu ya görün ya da satıcıdan teyit alın

yukarıda da yazdım bana en mantıklı gelen versiyon otomatik instyle super select orta şanzıman ve astc olması kilitleri sonradan taktırmak ve arazide astc yi komple iptal edebilen bir eklenti yaptırabilmek ayrıca instyle versiyonu en güçlü motora sahip

Teşekkür ederim Barbaros bey. Sonradan kilit taktırmanın 4000 tl nin üzerinde maliyeti varmış ki bu neredeyse Aracın değerinin %10 oluyor. Ama Gücün fazlalığı da Artı yanı tabiki. Aslında gönlümde yatan da otomatik vites instyle. Ama onu alacağım diye yüksek km de araç da almak istemiyorum açıkçası.
İntense paket uygun km de bulabilirsem kaçırmayacağım. Olmadı invite paket düşük km de alacağım. Kısmet...

ben şantiyede invite kullandım araç güzel şantiye ortamında 4wd kullanabiliyoruz nedeni düşük sürat

fakat yol şartlarında 4wd kullanımı zor değil fakat lazım olduğu zaman kullanmanız gerekiyor aracı fena kasıyor 136hp güç fena değil ama daha güçlü olmasını hep istiyorsunuz

bana göre biraz eski model olsun ama super select şanzımanlı tercih edin onuda kullandım bence mitsubishi bu konuda güzel işçilik çıkarmış 4wd kullanımı ile 2wd kullanımı arasında bazen ekrana bakmadığınızda fark yok asfalt üstünde karlı veya yoğun yağmurlu günde kullandığınızda farkı çok hissedeceksiniz

mitsubishi motorunda bakımları gününde yapılmış olsun km ye çok takılmayın tabi 500 bin km de olmasın

günlük kullanıma en uygun model malesef en üst seviye invite hiç önermem şantiye ortamında uzun kullandım yol kalitesi uygun fiyat olsun diye çok basit kalıyor intense tercih edilebilir ama astc günlük kullanımda çok faydalı bunu göz önüne alın

internet ortamında mitsubishi orta şanzıman açıklamaları var easy select super select super select II olarak aratın karşınıza çok bilgi çıkacak inceleyin

hatta keşke super select II olan bir L200 olsa harika bir orta şanzıman diyebiliriz

hatırlamış iken kullanan arkadaşlarımdan biliyorum benimde onların araçlarını kullanarak edindiğim tecrübe

hatta daha eski modellerde bu versiyonlar da yok kafanız karışmasın

o yüzden ralli art modellerine de bakın derim çoğu astc li super select şanzımanlı modeller ilk etapta arka kilit ile arazide astc yi komple kapatan bir düzenek ile all-terrain lastikle bile çok aracın yapacaklarından fazlasını yapıyor

Harikasınız öneriler çok faydalı oldu. Teşekkür ederim.
Kafamdaki soru ve korku Aracın o uzun km leri yaparken bakımları düzenli yapıldı mı bilemem o Yüzden az km li bakıyorum. Aracı Şahsi ve binek kullanacağım için de vergisi baya yüksek. 3600 tl idi bu sene 2015 de 4000 den aşşağı olmaz herhalde. Bu Yüzden 2012 den yukarı bakamıyorum. 1 sene ödemek var o yüksek vergiyi 3 sene ödemek var....
Inşallah Önerileriniz doğrultusunda bir araç bulurum.

her araç su geçişinde şanzımandan sorun yaratır

sorun burada ne kadar derinlikteki su geçişi ve ne kadar uzunluğunda olacağı

örneklemek gerekirse güzergah üzerinde kaputun üzerine kadar su gelecek kadar geçişler yapılırsa sorun olabilir ama yağ değişimi ile sorun çıkarmadan devam edilir yağ değişmez ise sorun olur

https://www.youtube.com/watch?v=QE4HC510HKA bu şekilde sulardan geçerseniz yağ değişimi gerekir

normal aracın sudan geçme kabiliyeti çok aşılmadığı zaman düz şanzıman ne kadar arıza otomatik o kadar arıza

ben bundan önceki aracımı aldığımda 180000 km idi ben sattığımda 320000 km idi her 60000-80000 km arası şanzıman yağı ve filtresi değiştirerek sorunsuz bindim ki sattığım aracı bazen görürüm halen kullanımda

burak bey pek paylaşmış sayılmam bu siteye üye olmadan önce gerçek arazi aracı olarak çok değişik araçlar kullandım gerek yurt içi gerek ise yurt dışı ya kendimin oldu ya da çevremdeki arkadaşlarımın

şu anda araştırmalarım devam ediyor kanun müsade etse yada donanımlı bir imalatçı olsa 4x4 bir camper yapar yada imal ettirirdim şu anda 750kg altı römorklara yoğunlaşmış durumdayım ve araç olarakta L200 lere

yüksek model modern teknoloji sahibi araçlardan en mantıklısı L200 gerek orta şanzımanı gerek motor sağlamlığı gerek ise arazi kabiliyeti..... araçta şu anda diğer çok arazi aracında olmayan orta şanzıman var bu arazide avantaj super select şanzımanlı alınırsa orta kilit hemen alınmış oluyor ki güncel arazi araçlarında bile en fazla orta kilit standart oluyor astc li bir model tercih edilince bugün çok araçta buna benzer bir sistem yok donanımlı olması ilk alırken çok faydalı olur her zaman.... bulgaristanda bazı arkadaşlarım kullanıyor ön veya arka kilit takmadan orta kilit ve düzgün lastik ile astc kapatma sistemi ile inanın çok araçtan başarılı...

aldığınızda ilk yapılacak işlem arka makas kulaklarının modifiyesi hatta sitemizde satan var yerli olarak konforu çok etkiliyor birde iyi bir elektronikçi ile astc nin komple kapanmasını sağlayan bir düzenek onu da sitemizde yaptıran biri vardı uygun bir lastik çok keyfili bir aracınız olacak

barb_alone' Alıntı:
aldığınızda ilk yapılacak işlem arka makas kulaklarının modifiyesi hatta sitemizde satan var yerli olarak konforu çok etkiliyor birde iyi bir elektronikçi ile astc nin komple kapanmasını sağlayan bir düzenek onu da sitemizde yaptıran biri vardı uygun bir lastik çok keyfili bir aracınız olacak

Makas kulaklarına ne gibi işlem gerekiyor ? Ben takoz koydurmayı düşünüyordum ama.... Ön amortisörleri de daha yükseği ile değiştirmeyi.
Atsc yi kapama düğmesi yok mu? Bunu nerede nasıl yaptırabilirim acaba ?

burakuysal' Alıntı:
Makas kulaklarına ne gibi işlem gerekiyor ? Ben takoz koydurmayı düşünüyordum ama.... Ön amortisörleri de daha yükseği ile değiştirmeyi.
Atsc yi kapama düğmesi yok mu? Bunu nerede nasıl yaptırabilirim acaba ?

mitsubishi l200 bölümünde var burada mantıklı olan jeep modellerini örnek almak yükseltme için yanlış hatırlamıyorsam revolver tarzı bir ürün vardı bu da ona benziyor
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105393.0

astc yi kapama düğmesi araçta mümkün ama komple devreden çıkmıyor hiç abs hep devrede ve beraber çalıştıkları için uzun patanaj sonunda araç kasma yapıyor bunu arazide engellemek için iyi bir elektronikçi çare olur size
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80890.140 bu konuya da inceleyin derim en son sayfa da iptali ile ufak bilgi var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

SON KONULAR

Geri