L200 r/d lock

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,193

sabri77

Kamp I
Yer
söke
Almayı düşündüğüm 2008 model L200ün direksiyonun solunda r/d lock dügmesi bulunuyor; bunun arka difrensiyaldeki kilit anlamına geldigini biliyorum. arac durdugu yerde ekranında iki çekerdeyken , dört çekere geçtiğinde ve agır dört çekerde orta kilide gaçtiğinde yanan sembolik ışıklarla durumunu gösteriyor. fakat bu r/d lock için herhangi bir şey yok. bu lock düğmesinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabiliriz?

Etiketler
Ynt: L200 r/d lock

Basitce ;
- arka kısmı kaldırıp 2 teker boşa çıkınca tekerlerden birini çevirdiginizde eger ayrı ayrı yöne dönerse arka kilit yoktur.
-aynı yöne dönerse arka kilit vardır.
-tekerlerden birini zorla tutup aynı yöne dönmemesi için ugraşınca dönerse lsd vardır.
-zorlamada da aynı yöne dönmekte ısrar ederse arka kilit tamdır.

teşekkür ederim ismail bey. forumdan öğrendiğim kadarıyla bu r/d lock tuşu arka difrensiyalde %100 kilit anlamında ancak araba fiat/koçun 2.el kısmında ve arabanın showroomdan cıkmasına bile izin vermiyorlar...

Servislerde bazan böyle uygulayanlar çıkıyor..

ama denemediginiz bir aracı da dogal olarak alamazsınız..anlayış göstermeleri lazım..

evet maalesef.. benim öğrenmek istediğim ekranda belirli bir ışık, işaret beliriyor mu, yoksa aracın yürümesi mi gerekli

Sabri bey ;

l200 ü bilmiyorum ama bizde yani toyota vx80 de durup arka kilidi devreye aldıgınızda göstergede
yeşil renkli uyarı işareti arka diferansiiyeli gösterir şekilde devreye alındıgını işaret eder.

Mitsubishi de buna benzer olması lazım..en iyisi topikte l200 olan bir arkadaşımız fikir verirse daha iyi olur.

mrb bendede l200 var aynı sistem kilitli,kilit devreye girip girmedigini ismail beyin anlattıgı gibi kontrol edeebilirsin,ayrıca iki ceker gosteren yani arka teker ısıklerının arasındaki turuncu ısıkta yanar..bilginize

tesekkürler. dediğiniz arka tekerlekler arasındaki turuncu ışık yanmıyor. arızalı olmasından şüpheleniyorum. yanmaması buna işaret midir, tamiri zor ve pahalı mıdır?

yanmaması calısmıyor anlamına gelmez belki tablodaki ısık arızalıdır yada gercekten calısmıyordur ,maliyet konusunda ve nerde yapılması anlamında bir fikrim yok ,bilgisi olan arkadaslar yardımcı olur,kolay gelsin

Bende 2006 L 200 var. Benim araçta kilidi devreye soktuğum düğmenin üzeride ışık var. Kilit devreye sokulunca yanar, devreden çıkınca söner. Ama 2007 ve sonrasında kasa değiştiği için belki ikazları da değiştirmişlerdir...

benim aracımda difransiyel kilidini devreye soktuğumda göstergedeki arka 2 teker arasındaki ışık yanmıyor. Aracım 2 . eldi ve denemek için asfalt üstünde devreye soktum. Araç fazla hızlanamıyor ve sanki kasılıyormuş gibi gidiyordu. Tam olarak emin olmam ise aracımı birkaç kez shilde ıslak kuma saplayıp sonra difransiyel kilidiyle kurtarmama dayanır. Yani ışık arızası ihtimali yüksek kolay gelsin.

Teşekkürler. Işık arızası da yokmuş, ışıgı da yanıyor, kilit de çalışıyor- her ne kadar sahile saplayıp çıkararak deneme fırsatım olmadıysa da :smiley:

bende öyle degil ? yalnız arka tekerlekleri simgeleyen işaretin arasında damla şeklinde turuncu ışık yanıyor?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,578
Kaydolan Son Üyemiz
UZİUZİ

SON KONULAR

Geri