L200 Otomatik Viteste Motor Soğukken Geçiş Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coldblooded Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,278

coldblooded

Ana Kamp
Yer
Yalova
Merhaba Arkadaşlar,
Şimdiye kadar gittiğim Mitsubishi Yetkili Servisleri dahil aşağıda yazacağım soruna cevap bulamadığım için bu işi Gezenbilir Ailesine danışmak istedim, şöyle ki;
2007 model 65000km'de çok temiz bir L200 otomatik vites 4*4 sahibiyim. Tüm bakımları düzenli yapıldı. Son 10000km'dir motor soğukken gaz pedalına çok az dokunarak sabit gazda ilerlerken, vites geçişlerinde bir sonraki vitese geçmekle geçmemek arasında tereddüt ediyor gibi aracı ileri geri hafifçe sallayan bir durum oluşmaya başladı. Bu sırada devir saati ibresi de yukarı aşağı hafifçe oynayıp duruyor. Gaza biraz daha yüklenip devam edersem veya gazı bırakıp tekrar basarsam sorun olmuyor, sadece çok hafif gaz pedalına dokunarak sabit gazda devam edersem bu problem oluyor. Motor ısındıktan sonra ise herhangi bir sorun yok.
Benim aklıma gelen şanzıman yağının özelliğinin kaybolmuş olabileceği. Ama 40000km'de Yetkili Servis'te değişen yağ biliyorsunuz çok pahalı, açıkcası yağı şu anda aracım 65000km'deyken 80000km'yi beklemeden değiştirip denemek için masraf etmeyi düşünemiyorum.
Benzer sorunu yaşayan veya bir fikri olan var mıdır?
Otomatik vitesli L200'lerde şanzıman yağ katkısı kullanan oldu mu, bu problemi ortadan kaldırabileceğini düşünerek tavsiye eder misiniz?
Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: L200 Otomatik Viteste Motor Soğukken Geçiş Sorunu

Tam da L 200 otomatik 4x4 alma aşamasında ki birisi için bu yazınız tam oldu :smiley:

Şaka bir yana sizin sorununuzu daha önce okuduğum forumlarda da pek duymuş değilim,zaten yine sizin sorununuzu donanım haberde yine sizden duymuştum(üye değilim ama hepsini okudum),çözümü hakkında değil ama yetkili servisin bu sorunun çözülememesi durumunda, alacağı tavır hakkında size nasıl bir izlenim verdi.Sonuçta garanti kapsamında olmasada yapacakları birşey olmalı,ben burdaki(Adapazarı) servise gittiğimde sorarım böyle bir durumla karşılaşmışlarmı yada en azından çözümleri olabilirmi.

Size kolay gelsin umarım servisin yardımcı olamadığı bu sorun karşısında gezenbilir ailesi yardımcı olabilir,bu arada hoş geldiniz.

merhaba bu anlatmıs oldugunuz olay tamamen normaldir cunku otomatık sanzımanların tam verımlı calısması ıcın bellı bır sıcaklıga cıkması gerekır bu olmadıgı zaman sanzımanda kararsızlık.yuksek ses.sallantılı vıtes atma gıbı durumlar olusur.bu gaz verme durumunda sanzımanın karasızlık yaptıgını soylemıssınızkı bu tamamen normaldır.yanılmıyorsam l200 lerın sanzıman calısma sıcaklıgı 45 ıle 70 derece arasında.arac bu ısılara cıkana kadar gaza cok yuklenmeden dusuk devırde kullanın saygılar

Otomatik şanzımanla bir probleminiz olduğunda yapılacak ilk iş yağ çok pahalı demeyip yağı ve yağ filtresini değiştirmektir, aksi halde ufak bir problem bile çok daha ciddi sorunlara yol açabilir, komple şanzıman revizyonu yaptırmak zorunda kalabilirsiniz, ki bu da yağın fiyatı ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir masraftır.

merhaba
Üzerinden bayağı zaman geçmiş ama ben yinede sonucu merak ettim ,sorun çözüldü mü, aynı sorun benim araçtada var da

Hayır aynen devam, Yalovadan 4*2 otomatik vites L200'ü olan başka bir arkadaşımda daha aynı sorun baş göstermiş, 3 hafta önce haber aldım. Kendisinin aracı da 90.000KM civarında.
Aracım 73.000KM'de, 80.000KM bakımda şanzıman yağı değişince tekrar gözleyeceğim.
Başka ne yapabilirim bilemiyorum...

benim araç bilhassa araç soğukken veya bir süre bekledikten sonra ilk çalıştırdığımda eğer aracı rolantide bir müddet boşta gaz vererek çalıştırmazsam yapıyor, araç kısa bir mesafe gidipte frene basarsam sanki viteste takılı kalıyormuş gibi ileri geri yaparak stop ediyor bunun için her çalıştırmamda aracı boşta gaz vererek birkaç saniye bekliyorum.Ben araç bakımdan çıktıktan hatta şanzuman yağıda değiştiği bir bakımdan sonra bunu fark ettim (gerçi aracı ikinci el olarak alıp hemen servise soktum ,öncesini bilmiyordum)Yani sadece yağının değiişmesi sorunu çözmiyebilir, benim tahminim şanzumanının içindeki filitrenin tıkanmış olabileceği,yağ soğukken sanırım filitreden zor geçiyor ve şanzuman içinde yeterli basıncı oluşturamadığı için vites geçişlerinde sorun yaratıyor,tabii ki benim ki sadece tahmin ama bidaha servise gittiğimde filitrenin de değişmesini istiyeceğim (bu arada benim araç jeep liberty ama sorun aynı gibi)

Konuyla ilgili bir tahminde bulunayım Filtreler de Tıkanma var ise soğuk havada özellikle donma vs gibi havalarda yağ akışkanlığını kaybettiğinden baya bi zorlanır Çünkü yağ ankara soğunda büyük araçlarda donabiliyor. Bu da ısınma ile çözülebilir. Araç çalıştıkdan sonra boşda motoru ısıtmak lazım. Tabi filtreler de tıkalı ise büyük sorun yaşatır.

Örnek Kışın soğuklarda bizim kamyonun karter i altına ateş yakıyoruz çünkü yağ donuyor. Ve yağlama olmadığı için motor çalışmıyor. Tabi ateş yaktıkdan sonra geri halini alan yağ Yağ pompasından rahatlıkla gidip motor çalışıyor.

Soğuk havalarda motoru ısıtmanın baya faydası var.

Saygılarımla

Benim problemim soğuk havalarda değil, motor tam ısınana kadar ki ilk 5-8dk içinde sıcaklık göstergesi aşağılardayken oluşuyor. Özellikle motoru yeni çalıştırıp şehir içinde düşük hızlarda hafif gaz vererek ilerliyorsam sanki vites geçmekle geçmemek arasında kararsız kalıyor ve aracı seyir halindeyken ileri geri sallıyor. Gaza biraz daha yüklenirsem bir üst vitese geçince sorun kalkıyor. Ama takdir edersiniz ki şehir içi trafikte çoğu zaman ayağımız gaz pedalı üzerinde hafif gazda gitmemiz gerekiyor, bu nedenle rahatsızlık verici bir durum.
Otomatik vitesin ya ısı sensörü,yağ yağ özelliği ya da varsa şanzıman yağ filtresi.... bir yeri problemli, çözemedim, aldığımda bu sorun yoktu çünkü...
Bana bu konuda yardımcı olacak olan veya Usta ismi verecek olan veya bu problemi daha önce çözmüş tecrübeli bir servis bilen arkadaşım varsa çok memnun olacağım.
Şimdiden teşekkürler

konuyla ilgili bir gelişme var mıdır acaba bendede başgösterdi bu sorun ... sanırım EGR valfi ve kötü yakıtla alakalı oluşmuş bi durum die yorumluyorum

2008 Magnum kullanıcısıyım. Benim araçta otomatik vites ve sabah soğukken vites geç geçiyor ve gaz yemiyor ama araç ısındımıydı oluyor roket. Bilenlere danışdığım kadarı ile araç soğukken kendine korumaya alıp sürate ısınana kadar izin vermiyormuş. Vites geçişlerinizde aşırı sarsma gibi bi olay yok ise ısınana kadar vites buyutmemesi normal bir olay.

Aradan bayağı zaman geçmiş :D
Ben hala 2007 model L200'ümü kullanmaya devam ediyorum. Belirttiğim sorun hala devam ediyor. Bu zaman zarfında yaşadığım başka tek sorun yine bu forumda belirttiğim EGR valfi ile ilgili oldu.

'Merhaba,
2007 model 4*4 intense lux otomatik vites aracımı 8 senedir severek kullanıyorum.
6 ay önce aracımda yokuşlarda tıkanmalar, soğukken silkeleme gibi sorunlar başladı ve akabinde motor arıza ışığı yandığı için bilgisayara bağlattığımda ışığın EGR kaynaklı yandığı tespit edildi ve EGR sökülüp temizlendi. Fakat bundan yaklaşık 2 ay sonra arıza ışığı EGR kaynaklı tekrar yanmaya başladı. Tanıdığım birkaç yere sorduğumda EGR valfinin tamirinin mümkün olmadığını ve değişmesi gerektiğini belirttiler. İzmit Mitsubishi servisin orjinal EGR valfi için verdiği fiyat KDV dahil 1038TL.
İnternette bazı sitelerde 650TL civarında orjinal diye belirtilen EGR valfleri var ama telefonla aradığımda kimse açmıyor dolayısiyle bu tip yerler güvensizlik teşkil ediyor.
Orjinal EGR valfini uygun fiyata alabileceğim bildiğiniz güvenilir yerler önerebilen olursa memnun olurum.
'

sıkışık trafik kullanımı olan bir otomatik şanzıman 60000 km de yag ve filtre değişimi önerilir normal kullanımda ise 80000 km max.

l200 değilde binek aracımda aynı sorun baş göstermişti bakımların makbuzunda şanzıman yağı ve filtresi görememiştim sorduğumda 100000km de olacak demişlerdi ama kitapçığında yukarıda yazdığım gibi idi

işlem biraz uğraştırıcı olduğu ve teknik servislerin uğraşmak istememesi olarak düşünüyorum hangi özel otomatik şanzımancıya sorduysam yukarıda yazılan gibi cevaplar verdiler hatta km olarak daha az söyleyenler çıktı satmadan önce aracımı her 40000 de yağ ve filtre değiştim sorunsuz bindim

bu arada yağların kalınlaşması için çok soğuk hava gerekmez heleki şanzıman yağları birde içinde balata tozu karıştığını düşününce havaların sıcak olduğu dönemde bile katılaşması normaldir

yağ ve filtre değişimi sorunu çözmez ise basınç ile çalışan viteslerin değişimini sağlayan beynin açılıp temizlenmesi gerekebilir otomatik şanzımanı motor gibi düşünün ve işin ehli ustasının denemesini sağlayın mevcut marka servisleri malasef pek anlamıyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri