L200 Magnum Da Rampada Kalkma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanaytac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,467

hakanaytac

Hz. Nuh Torunu Türk! Ne Mutlu Türk'üm Diyene...!!!
Yer
İstanbul/ Trabzon- Maçka
Merhaba bende Mitsubishi L200 magnum 4x4 almayı düşünüyorum ve bir süredir araştırıyorum her şeyinden övgüyle söz ediliyor fakat rampada kalkmada sorun yaşandığı ve debriyajın ısındığı için bunu yaptığını duydum kalkarken gazı iyice doyurmak gerekiyormuş böylesi arazi canavarı diye söz edilen araçta bu tarz bi sorun olması ciddi bi handikap olabilir bu genel bi sorun mu ya da daha doğrusu bu bi kronik hastalık mı? yoksa kullanıcı hatası mı? bu konuda kullananlardan ya da bilgisi olanlardan ya da bu sorunu yaşayanlardan bilgi arz ederim şimdiden teşekkürler iyi forumlar...

Etiketler

Ynt: L200 Magnum Da Rampada Kalkma Sorunu

hakan bey çok uzun zamandır l200 kullanıyorum hatta şu an kullandığım 4. l200 üm böyle bir sorunla karşılaşmadım 35 inç lastiklerle dahi

öncelikle çok teşekkür ederim 2006 magnum kasalar için konuşuyoruz değil mi? o zaman kullanıcı hatası olsa gerek tekrardan teşekkür ederim iyi forumlar...

hakanaytac' Alıntı:
Merhaba bende Mitsubishi L200 magnum 4x4 almayı düşünüyorum ve bir süredir araştırıyorum her şeyinden övgüyle söz ediliyor fakat rampada kalkmada sorun yaşandığı ve debriyajın ısındığı için bunu yaptığını duydum kalkarken gazı iyice doyurmak gerekiyormuş böylesi arazi canavarı diye söz edilen araçta bu tarz bi sorun olması ciddi bi handikap olabilir bu genel bi sorun mu ya da daha doğrusu bu bi kronik hastalık mı? yoksa kullanıcı hatası mı? bu konuda kullananlardan ya da bilgisi olanlardan ya da bu sorunu yaşayanlardan bilgi arz ederim şimdiden teşekkürler iyi forumlar...
Eski kasa L200'lerle ilgili öyle bir sorun hiç duymadım. Hatta L200'lerle ilgili şimdiye kadar direksiyon mili tıkırtısı dışında kronik herhangi bir sorun da duymadım

CİNCİN' Alıntı:
Eski kasa L200'lerle ilgili öyle bir sorun hiç duymadım. Hatta L200'lerle ilgili şimdiye kadar direksiyon mili tıkırtısı dışında kronik herhangi
CİNCİN' Alıntı:
Eski kasa L200'lerle ilgili öyle bir sorun hiç duymadım. Hatta L200'lerle ilgili şimdiye kadar direksiyon mili tıkırtısı dışında kronik herhangi bir sorun da duymadım

Öncelikle teşekkür ederim ancak şuan Rize'de bi araç buldum 2006 model manuel 4x4 155 bin km de araç sahibiyle görüştüm bi kere Ayder e çıkarken çok trafik varmış ve aşırı dur kalk yapmış ayrıca ayağı sürekli debriyajdaymış ve baskı ısınma yapmış sonra kenara çekmiş bi süre soğumasını beklemiş ve soğuduktan sonra sorunsuz devam etmiş bunun sebebi kullanıcı hatası sanırım peki bu durum araca zarar vermişmişmi dir yoksa olabilecek önemsenmeyecek bi durum mu tekrar teşekkürler iyi forumlar

direksiyon tıkırtısını yeni kasalarda ben de yaşıyorum 2 defa değiştirdim ama artık alıştım herhalde :smiley:

bu son örnekte birçok araçta olabilecek bir şey debriyaj ısındığında kamyon ve kamyonetlerde daha çabuk olacağı kanaatindeyim saatlerce trafikte beklemek dakikada 5-10 defa dur kalk yapmak sürücü hatasına pek bağlamamak gerek özellikle de yağmurlu havalarda bu beklenebilecek bir netice

aracı ağır çamur şartlarında çok zorlamama rağmen balatanın ısındığını hissettim ama çekişin etkilendiğini hatırlamıyorum

st' Alıntı:
direksiyon tıkırtısını yeni kasalarda ben de yaşıyorum 2 defa değiştirdim ama artık alıştım herhalde :smiley:

bu son örnekte birçok araçta olabilecek bir şey debriyaj ısındığında kamyon ve kamyonetlerde daha çabuk olacağı kanaatindeyim saatlerce trafikte beklemek dakikada 5-10 defa dur kalk yapmak sürücü hatasına pek bağlamamak gerek özellikle de yağmurlu havalarda bu beklenebilecek bir netice

aracı ağır çamur şartlarında çok zorlamama rağmen balatanın ısındığını hissettim ama çekişin etkilendiğini hatırlamıyorum
[/quo

doğru söylüyosunuz ancak şimdi tekrar okudum yazıda eklemeyi unuttuğum önemli bi ayrıntı varmış aracı rampa da yarım debriyajda durdurup o şekilde dur kalk yapıyormuş bu durumda baskının ısınması gayet normal ve sürücü hatası gibi duruyo çünkü rampada olsun nerde olursa olsun özellikle böylesi yüksek torklu ve ağır kasalı araçlarda baskıya müthiş zarar verebilir benim asıl öğrenmek istediğim bu bi hastalık mı bizi yolda bırakır mı araca ne gibi zararı var bize masraf çıkarır mı asıl öğrenmek istediğim bu. Şuan kullandığım binek aracımı gayet titiz kullanan hatta ayağımı debriyaja basmayı bırakın dururken debriyajın üstüne bile mümkün mertebe koymamaya özen gösteren biriyim bu şekilde kullandığım takdirde de bu sorunla karşılabilir miyim tekrar teşekkürler...

Aynen doğru söylüyorsunuz neyse şubat ayında aracı bakmaya gidicez bakalım hayırlısı olsun inşallah hepinize ilgi ve alakanız için ayrı ayrı teşekkür ederim iyi forumlar

Aynı sorun bir tanıdıkta vardı, 2007 öncesi eski kasa L200lerde L300 le aynı şanzımanı kullanmışlar baskı balata erken ısınıyor veya yanıyormuş ,daha büyük balata takmışlar bu kezde dişli yemiş, en iyisi nazik kullanmak... maksimum 2000 devirde yarım debriyaj yapmak.

peki yarım debriyaj arazi şartlarında ister istemez kullanmak gerekiyor her araziden sonra baskı balata volan mı değiştirmemiz gerekicez o zaman

hakanaytac' Alıntı:
peki yarım debriyaj arazi şartlarında ister istemez kullanmak gerekiyor her araziden sonra baskı balata volan mı değiştirmemiz gerekicez o zaman

Bagsettigim araç sahipleri baya hor kullanıyorlardı sizi tarzı bilemicem? Elbetteki normal şartlarda sorun çıkartmaması lazım.

SabriARIKAN' Alıntı:
Bagsettigim araç sahipleri baya hor kullanıyorlardı sizi tarzı bilemicem? Elbetteki normal şartlarda sorun çıkartmaması lazım.

Daha önce de belirttiğim gibi aracı titiz kullanan biriyim ayrıca öyle çok ağır araziye de pek girmem ancak ava gittiğim zamnlarda ve memlekette kullanmak için alacağım kısmetse. Hatta araç kullanırken bırakın yarım debriyajı ayağımı debriyajın üstüne bile koymamaya özen gösteririm ancak benden önceki araç sahibi nasıl kullanmış oda önemli neticede debriyaj soğukken sıkıntı yaratmaz ancak bi durum varsa ısındıktan sonra meydana çıkar neyse bakalım hayırlısı olur inşallah bu arada araç bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-hatasiz-sahibinden-4x4-l200-magnum-144695892/detay/ şubat ayında memlekete gittiğimde gidip bakıcam kısmetse sizce nasıl yorumlarınız benim için önemli tekrar teşekürler

Burdan temiz görünüyor ancak tanıdık ustalara goturseniz daha iyi fikir edinirsiniz. Burdan motor ve şasi durumunu bilmem imkansız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.