Yaklaşık 2 ay önce 2008 model L200 intense lüx astc sistemli bir araç sahibi oldum. Formu daha önceden de takip ediyordum ama 4X4 bir araç sahibi olduktan sonra daha sık takip etmeye başladım. Benim öncelikle bu aracı kullanım amacım şehir içinde olacak. Hafta sonlarıda off-road gezilerine katılabildiğimiz kadar iştirak edeceğiz. İşe önce lastik değiştirmekle başlamak istiyorum. 2 takım lastiğim olacak ve birini şehir içi kullanımlarda diğerinide off-road gezileri için kullanmayı planlıyorum. Aracı ilk başlarda çok fazla zorlama gibi bir niyetim yok. Dağ bayır beni götürsün, çamurda da yarı yolda bırakmasın beni gibi bir beklentim var. A/T lastiklerin kar,buz,toprak ve çamur performansları nasıldır ve M/T lastiklerle karşılaştırıldığında saymış olduğum zemin koşıllarında hangisi daha faydalıdır. Tabi birde bu işin içinde jant konusu var. Ofset jantların görüntü ve lastiğin çamurluklardan dışarı çıkmasını sağlaması yanında başka özellikleri ve faydaları varmıdır? Normal diye tabir ettiğimiz jantların off-road kullanımında herhangi bir sorun yaratmaları olasımıdır? Sorularıma cevap vermek için zaman ve emek harcayan herkese şimdiden teşekkür ederim...