L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burberrysboy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,741

burberrysboy

Ana Kamp
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Yer
Aydın
Arkadaşlar 2. el 2007 model 4x4 intense lux ov. L200 aldım aracın lastikleri bitmek üzere en kısa zamanda değiştirmek zorundayım şu haliyle arazide ve yol tutuşunda inanılmaz zayıflık var, size sormak istediğim sorular şunlar; orjinal jantları 17 jant geldi biraz araştırdım bu ölçülerde pek seçeneğim yok lastik konusunda şimdi jant ve lastik almak durumunda kaldım sizlerin önerilerinize ihtiyacım var Aydın/Nazillide ikamet etmekteyim İstanbul ve İzmirde bulunan arkadaşlardan özellikle rica ediyorum Nazillide malesef 4 adet biridgestone nun dualler orjinal ekipman lastiğini bile bulamıyoruz kaldı ki bfgoodrich i nasıl ve nerde bulabilelim? en kısa zamanda resimlerinide paylaşacağım aracımın şimdiden önerileriniz ve görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim. Sevgiler.
 

Etiketler
Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Bence bir de Cooper markasına bakın. Servisler bölümünde iletişim bilgisi var. 17'' janta uygun lastik vardı stoklarında.
 


Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

merhaba umut bencede cooper derım kullanıyorum mukemmel lastık asfaltta bıraz ses yapıyor ama zamanla alısıyorsun hem arazıde basardıklarından sonra o ses ınsana nınnı olarak gelıyor :smiley:
 




Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim verdiğiniz adresten inceleyeceğim.Sağolun.
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Aracın şu anda altında takılı olan ebat bilgilerini paylaşırsanız,en azından teknik olarak yardımcı olabiliriz.
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Tabikide kusura bakmayın belirtmem gerekirdi dalgınlığıma geldi sanırım, aracımda fabrika çıkışı 17 inc jant 245 70 ebatlarında bridgestone dualler marka lastik bulunmakta fakat mesleğim icabı (çiftçiyim) asfalttan çok stabilize yollar,dağ,bayır gezmekteyim amaca uygun lastik almaktan yanayım gündelik hayatımda ayrıca bir otomobilim var zaten fiyat/performans olarak önerilerinizi alamak için bu başlığı açtım. Saygılarımla.
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Ya,bişey sorcam.
Bu aracın lastiklerinin 245/70 R 17 olduğuna eminmisiniz. :smiley:
Boş bi vaktinizde lastiklere bir kez daha baksanız sorun olurmu. :smiley:
Çünkü bu araç için sizin verdiğiniz ebatta bir yanlışlık olabilir.
Dediğim gibi,birdaha bakıpta ebatları teyit ederseniz çok daha sağlıklı hareket ederiz diye düşünüyorum. :smiley:
 




Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

burberrysboy' Alıntı:
Evet tekrar baktım aklımda yanlış kalmış lastiklerim 245 65 17 ebadında.

Tamam şimdi oldu :smiley:
Burda önemli bir kaç durum var,onlarda;
Bu aracı hangi koşullarda kullandığınız yada kullanmak istediğiniz.
Eğer,ben bu araçla on-offroad yapcam diyorsanız tabiki A/T ki böyle bir durumda ne kadar offroad yapılabilicek tartışılır. :smiley:
Yani burda şu önemli,neyi ne kadar yapmak istediğiniz. ;)
Eğer bunu paylaşırsanız,daha fazla yardımcı olunabilir. ;)
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Tamam o zaman en başından alıyorum hatta biraz ne ihtiyacım var,kafamdaki planları anlatayım daha iyi anlaşmış oluruz sanıyorum 15 inc sağlam,görselliği olan uyduruk uzakdoğu malı olmayan,ofset 4 jant ile aracımı daha heybetli gösterecek offroad lastik arıyorum,tabi sitemizde fikir edindiğim çok çok güzel araçlarda var ama ben aracın yüksekliğiyle ya da dodiklerini traşlamakla filan uğraşamayacağımdan tam uygun olabilecek ölçü ve ebatlarda istiyorum bu aradıklarımı:smiley: sanırım bir çırpıda ne istediğimi anlatmış oldum. Saygılar.
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

Bu durumda;
Jant işinde tabiki zevk ve maddi parametreler öne çıkıyor.Hoş aslında oda kolay.
Ama dahada kolayı lastik,araca ve şu anda altında takılı olan lastiğe bakıldığında 31" lik ki bu 31*10.50 R 15 olabilir mesela. :smiley:
Ve tabiki sizin mesajınızdan anladığım kadarıyla M/T olucak ;)
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

16 inç orjinal jantlara 275-70-16 bf goodrich lastik kullanıyorum.karda buzda ve ağır çamur olmayan ortamlarda cok iyi performans sunuyor.tavsiye ederim
 

Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

nitroces' Alıntı:
16 inç orjinal jantlara 275-70-16 bf goodrich lastik kullanıyorum.karda buzda ve ağır çamur olmayan ortamlarda cok iyi performans sunuyor.tavsiye ederim

ıslak asfaltta durumu nasıl bilgi verebilirmsiniz?
 



Ynt: L200 Jant ve Lastik Seçimi Hakkında ?..

bf goodrich lerin ıslak-kuru asvalt performasnı gayet iyi.arazidede ağır off road dışında ,yoğun çamur dısında yani gayat iyi.Tatminkar bir durumdayım lastiklerime karşı ölçüleri yukarıda yanlış vermişim 265-75-16
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Mesajlar
1,523,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst