L200 178HP ye LSD modifikasyonu olmalı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe yaren Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,141

efe yaren

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar

uzun süredir L200 almayı düşünüyorum. 178 hp lik instyle göze hoş geliyor. her özelliğini beğendim. ama bence bir eksik var. araçta sadece orta diferansiyel kilidi var. ön ve arkada yok.

benim düşüncem arabayı alınca ön ve arka aksa LSD diferansiyel taktırsam olur mu? hem arazi hem yol durumunda çalışabilir. açıp kapatma derdi yok. her koşulda sağlıklı.

aracında LSD olan off-road cular ve bu konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: L200 178HP ye LSD modifikasyonu olmalı mı?

standart 4*4 l200'lerin bir kısmında orjinal olarak orta diferansiyel kilidinin yanı sıra arkada da kilit vardır, bazılarında da astc denen çekiş kontrol sistemi vardır. bu durumda 178 hp lik instyle'de de bu özelliklerden birinin olması gerekli diye düşünüyorum. yani kilidin daha düşük modellerde olup bunda olmaması şaşırtıcı.

Bende L200 otomatik kullanıcısıyım evet overdrive var ve alacağınız araçta Astc sistemi mevcut zaten arkada LSD var onun için arkaya gerek yok sadece arabanın altı çok fala yüksek değil biraz onla uğraşmanız gerekli ben her girdiğim yerde altını vurmaktan birde cherokee xj aldım ağır arazide L200'ü kullanmıorum malum hem çok uzun hem fazla yüksek değil vede en önemlisi modifikasyonla ilgili hemen hemen hiç bir şeyinn olmayışı beni 2. araca yöneltti örneğin bir yükseltme kiti yada diff kilidi vs. bizim ülkemizde bulmak çok zor veya çok çok pahalı aracın kendi parçaları çok pahalı bunları hep gözönünde bulundurarak alın ben aynı zamanda işe ve av amaçlı kullanmak için aldım çokta memnunum ama dediğim gibi standart hali yere yakın ilk başta yükseltmek gerek

astc galiba daha lüks geliyor. arka kilit kullanılmıyor. hele lsd hiç kullanılmıyor.

youtube da çapraz tekerlerin havada kaldığı l200 videosu izlemiştim. o yüzden öne ve arkaya ağır arazi şartları için lsd takılmalı diyorum.

bide manuel 5 mt ile oto. 4 at yi karşlaştırırsak hangisi performans açısından daha tatmin edici?

iste o Astc denen sistem LSD den farkli bir sey degil sadece adi farkli emin olabilirsiniz 2,5 yildir kullaniyorum one LSD bulmaniz cok zor gecen yil Taylanda gittigimde gormustum hatta almayi bile dusundum son gune biraktim oda havaalanini filan isgal etmislerdi olay filan cikti haberiniz vardir belki alamadim ama dedigim arkada lsd mevcut hemde cok iyi is goruyor ben otomatik kullaniyorum cok memnunum sahsen manuelini almam

diyelim ki sağ ön ve sol arka teker çukurda ve patinaj çekiyor. astc yi açınca arka sol teker patinaj yapmaz mı?

ASTC yi zaten surekli devrede tutuyorum ben islak zemindede cok faydali oluyor tam oranini bilmiyorum ama onun % 20 filan kilitleme orani var cok fazla zorlamadiktan sonra roketlemez yalniz bu butun LSD ler icin gecerli asiri kullanimlar icin %100 diff lock sart

anladığım kadarıyla arabanızı iyi tanıyorsunuz ve seviyorsunuz.

peki çok ağır arazi şartlarına çıkmadan normal şartlarda off-road için şu özelliği de olsaydı dediğiniz de oldumu?

Dedigim gibi araci ilk ciktiginda siraya girip aldim kaporayi yatirdim araci 1,5 ay sonra teslim aldim aracimi cok seviorum gercekten her turlu ihtiyacima karsilik veriyor iste,avda,offroadda,kamplarda vs dedigim gibi gozu kapali alabilirsiniz tek eksi yani biraz alti engin ve lastikleri geri yonuyle tam bir off-road makinasi aldiginizda 4 adet bfgoodrich at lastik biraz ebatlari buyuturseniz arabada yukselmis olur sonra altinizda canavar kesilir asvaltta otomobil dagda off-road makinasi olurher turlu konuda yardimci olurum varsa kafaniza takilan bir sey sorabilirsiniz

otomatik modellerde magnumda ,instyle de atsc var bu sistem çalıştığı zaman lsd den daha iyi iş görüyor ,pajerolarda ve dakarda yarışan arabalardada bu sistem kullanılıyor diye biliyorum.
anlıyacağınız sizin alacağınız instyle modelinde daha iyisi var merak etmeyin.bende l 200 almayı düşünüyorum bayaa bi araştırma yaptım , en iyisi l200 yada hilux diğerleri hava civa.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri