Kuzey Marmara Otoyolu Çekme Karavan Kazası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ali Alper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,569

Ali Alper

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
4
Arkadaşlar bugün kuzey marmara otoyolunda çekme karavanda yüksek süratte oluşan sallanma nedeniyle devrilmiş Bürnster Premio marka türk plakalı çekme karavan gördüm. Arkadaşımız burada ise geçmiş olsun dileklerimi sunarım
 

Etiketler



Çok geçmiş olsun. İnşaallah sadece mal kaybı ile sonuçlanmıştır.


Karavanımı pazartesi teslim aldım. Hayatımda ilk defa arkamda bir yük çekiyordum. Henüz 100 km oldu olmadı, yokuş aşağı farkına varamadan hızım 100-110 km/s'e çıkmış. Aracın kontrolünü kaybettigimi hissettim , araç bir sola bir saga hafif hafif hareket ediyordu karavan ise tam tersi tarafa. Frene hafif hafif dokunarak herşey normale döndü. Buralarda defalarca okuduğum 80 km/s hızı asla geçmeyin uyarılarının önemini yolun başında anladım. Buradaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Büyük bir kazayı atlattık.
 



Kaza yapan karavancı arkadaşımız Wattsapp grubunda açıklama yaptı. (Resimden görünen araca bağlı olarak yan yatmış durumda.)otoban üzerinde seyahat sırasında dalgınlık sonucu Yol kenarında bir su kanalına girdiklerini Söyledi. Otoban gibi bir yolda yolun içinde böyle bir kanal olması anlamsız.. Araç içinde olanların iyi olduğunu , Karavan ithalatcı firma U Caravan karavanda hafif hasar olduğunu ve gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi. Duyarlı olan Dostlara teşekkürler.
 
Son düzenleme:



Öncelikle geçmiş olsun. Teknoloji geliştikçe risklerde artıyor. Araçlar güçlü otoyollar müsait doğal olarak hızlanmayı bazen hissetmediğimiz oluyor. Sabırlı olmak şart.

Otoyol kenarındaki su kanalını anlamsız olarak değerlendirmek anlamsız olmuş.

Tüm yolların emniyet şeridinden sonraki dış kısmında v şeklinde kanal olur. Hatta orta refüje de v kanal yapılıyor. Özellikle yağışlarda yolda su birikintisi hele otoyolda yastıklama sebebidir ve lastiğin tutunamayıp aracın savrulmasına neden olur. Suyun hızlı tahliyesi için bu kanallar önemli.

Teknik kusurlu yol yokmu tabiiki çok. Hatta karayolları ve trafik müdürlüklerinde kör nokta benzeri tanımlarla sorunlu lokasyonlar belirlidir. Nedense sorun bilinir giderilmez.

Temel kural acelesi olanın denizde işi olmaz. Karavancı için de geçerli bu kural.
Hız limitinde dinç ve dikkatli kullanacağız.
Yaşamı ne kadar yavaşlatırsanız o kadar uzun ve mutlu yaşarsınız.
Haz alarak sindirerek dolayısıyla "yavaş yavaş"
 

 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Otobanın kenarlarında su kanalı olmasını değil, yol içinde yani bariyerin iç tarafında kanal olmasının anlamsız olduğunu belirtmiştim. Kaza olan alanda su kanalı ve 1-2 metre dışında tel örgü yapılmış, bariyer yapılmadan kullanıma açılmış olan bir yol.Bu tip su toplayan kanalların bariyerin dışında olması gerekir. Tatbi ki güvenli ve hız kurallarına uygun araç kullanmak önemli. Çekme karavanda dengeli yüklemek de önemli.
 




Geçmiş olsun. Karavanda ekstra bir yük var mıydı?

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Geçmiş olsun. Karavanda ekstra bir yük var mıydı?

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Güneş enerjisi sistemini taktirmistim, birde toplamda 20-30 kg'lik bir yük vardı.

Doğru yükleme nasıl yapılır bilmekte fayda var, araştırıp öğreneceğiz artık.
 


Karavancı arkadaşım çok geçmiş olsun. Cana gelmesin mala gelsin inşallah yeniden seyahatlara sağlıklı bir şekilde devam edersiniz. Lütfen yorgun araç kullanmayın. Sevgi ile kalın.
 



SON KONULAR - FORUM