Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ynt: Küresel Isınmagreenpeace'nin 08/07/2002 tarihli bir raporu var aşağıda linkini veriyorum. fotoğraflarla buzulların erimesi sabitleniyor.ikinci olarak; kırım kongo kanamalı ateşi hastalığıyla ilgili bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. bu hastalık türkiyede daha önce de görülmüştü ve sağlık bakanlığının yaptığı biyolojik mücadeleyle durdurulmuştu. zira bu hastalık bir kene türünden insanlara bulaşıyor ve konukçusu olduğu hayvanlarda hastalık yapıcı değil. son yıllarda ilk olarak giresun'da görüldü, ve hızla ilerlemeye başladı ki bu ilerlemede kişisel hijyendeki eksikliğe dikkat çekmek istiyorum. ayrıca hızla ilerlemesinde bir unsur daha var ki, bilinen kene türleri arasında bu hastalığın geçiş yapmaya başlaması, önceleri sadece bir kene türünde görüldüğünden bahsetmiştim yani gri kenelerde ama şimdi bazı yeşil kene türlerinin de hastalığı taşıdığı biliniyor. bunu direkt olarak iklim değişikliğine bağlamak doğru olmaz çünkü bu tür geçişler ancak çok ani değişikliklerde mümkün olabilir ki bahsettiğimiz küresel ısınma bu kadar ani farklar meydana getirmiyor. benim şahsi kanaatim bu hastalıın tekrar hortlamasında mutatik olayların varlığıdır ve bu bölge daha iyi araştırılmalıdır....
Ynt: Küresel Isınma
greenpeace'nin 08/07/2002 tarihli bir raporu var aşağıda linkini veriyorum. fotoğraflarla buzulların erimesi sabitleniyor.
ikinci olarak; kırım kongo kanamalı ateşi hastalığıyla ilgili bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. bu hastalık türkiyede daha önce de görülmüştü ve sağlık bakanlığının yaptığı biyolojik mücadeleyle durdurulmuştu. zira bu hastalık bir kene türünden insanlara bulaşıyor ve konukçusu olduğu hayvanlarda hastalık yapıcı değil. son yıllarda ilk olarak giresun'da görüldü, ve hızla ilerlemeye başladı ki bu ilerlemede kişisel hijyendeki eksikliğe dikkat çekmek istiyorum. ayrıca hızla ilerlemesinde bir unsur daha var ki, bilinen kene türleri arasında bu hastalığın geçiş yapmaya başlaması, önceleri sadece bir kene türünde görüldüğünden bahsetmiştim yani gri kenelerde ama şimdi bazı yeşil kene türlerinin de hastalığı taşıdığı biliniyor. bunu direkt olarak iklim değişikliğine bağlamak doğru olmaz çünkü bu tür geçişler ancak çok ani değişikliklerde mümkün olabilir ki bahsettiğimiz küresel ısınma bu kadar ani farklar meydana getirmiyor. benim şahsi kanaatim bu hastalıın tekrar hortlamasında mutatik olayların varlığıdır ve bu bölge daha iyi araştırılmalıdır....
Tüm Sosyal Medya Hesaplarımız